{{ section.name }} Asiakastuki

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Asiakastuki
Hae matkakohteita, aktiviteetteja, yliopistoja, kokemuksia...

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota yhteyttä, niin autamme sinua eteenpäin matkasuunnitelmissasi.

Mongolia

Mongolian matkat - KILROY
Mongolian matkat - KILROY

Mongolian matkat

Tervetuloa Mongoliaan: jännittävään, karuun ja kauniiseen maahan, jossa vallitsee ääripäiden ilmasto. Hämmästyttävät näkymät yhdistettynä maan historiaan, ystävällisiin ihmisiin ja kiehtoviin perinteisiinsä tekevät Mongolian matkastasi ikimuistoisen. Mongoliassa on tilaa hengittää ja antaa silmän viipyä loputtomiin jatkuvilla tasangoilla ja komeissa, mahtipontisissa vuorimaisemissa. Juuri karuus ja perinteinen paimentolaisuus kiehtovat matkalaisia. Mongolialla on siis ehdottomasti ja takuuvarmasti huimia seikkailuja tarjota – aloita matka Mongoliaan nyt!

Kysy Mongolian matkoista

Matka Mongoliaan

Mongolian kesähelteissä lämpötila nousee 40 asteeseen ja pitkinä kylminä talvina lämpötila saattaa laskea pitkällekin alle -30 asteen. Näissä sääolosuhteissa luonto on muokkaantunut karun näköiseksi eikä maassa asu kovinkaan monta ihmistä: Mongolia onkin yksi maailman harvaanasutuimmista maista.

Mutta äärimmäiset lämpötilat ja karut olot tarkoittavat myös raakaa kauneutta. Mongolian koskematon luonto on rauhallisuuden ja tyyneyden ilmentymä. Anna silmän ja mielen levätä loputtomien tasankojen, valtavien aavikoiden, karskeiden vuorien, komeiden metsien, kristallinkirkkaiden järvien ja monipuolisen eläinkunnan täyttämissä maisemissa.

Mongolia – Vuorijonojen & tasankojen maa

Mongolia voidaan jakaa kahteen pääalueeseen: Luoteessa hallitsevat korkeat vuorijonot 4000 metriä merenpinnan yläpuolella, mäntymetsät, ruohotasangot, leveät joet, upeat suolajärvet. Etelässä taas maisemaa hallitsevat kivikkoinen erämaa, laajalle levittäytyvä suomaa sekä yksi maailman suurimmista aavikoista, Gobin autiomaa, joka peittää alleen suuren palan sekä Etelä-Mongoliaa että Pohjois-Kiinaa.

Gobin autiomaassa on silmän kantamattomiin hiekkaa ja pikkukiviä niin tasankoina kuin dyynimuodostumissakin. Samassa maisemassa silmiin osuu kuitenkin myös korkeita lumen peittämiä vuorenhuippuja, mikä tekee autiomaan maisemasta erikoisen. Hiekkamyrskyt ovat yleisiä, mutta harvinaisempi näky on ylhäällä vuorilla elävä lumileopardi, joka on sukua suurimmille kissaeläimille.

Mongolian paimentolaiselämä

Mongolian matkan parasta antia on sen hiljaisuus. Ota reissustasi kaikki irti kokeilemalla tasankojen yksinkertaista paimentolaiselämää kaukana kotipuolen stresseistä ja velvollisuuksista.

Mongolian paimentolaisia kutsutaan usein "viiden eläimen kansaksi", sillä paimentolaisyhteisöjen elämä pyörii pitkälti viiden eläinlajin, hevosten, kameleiden, lehmien, lampaiden ja vuohien, ympärillä.

Paimentolaiset vaeltavat rauhalliseen tahtiin alueilla, jotka ovat suotuisia karjalle. Pääset tutustumaan paimentoilaisiin esim. Trans Mongolian -junaradalta käsin: sen kuin vain hyppäät asemalla pois ja aloitat seikkailun. Jos vain saat mahdollisuuden, niin yövy paikallisen paimentolaisperheen kotona – Mongolian matkan ehdoton kohokohta!

Liikkuminen Mongoliassa

Mongoliassa tiet eivät ole kovin hyväkuntoisia, minkä huomaat heti maahan saavuttuasi. Valmistaudu tärisevään matkatekoon kuoppaisilla teillä, joilla on luksusta vähän, mutta glamouria sitäkin enemmän.  

Lentäminen on nopein tapa matkustaa Mongoliaan, mutta tunnelmallisempi ja ehdottomasti mielenkiintoisempi tapa on hypätä junaan ja matkata Siperian halki. Mihin tahansa vaihtoehtoon päädyt pohdinnassasi, saat meiltä parhaat vinkit Mongolian matkallesi!

Mongolia kartalla

Aikoinaan Mongolia oli yksi maailman suurimmista maista: sen pinta-ala ulottui aina Tyyneltä mereltä aina pitkälle Keski-Eurooppaan ja jopa Itämerelle asti. Nykyään Mongolian pinta-ala kattaa "vain" 4,5 kertaa Suomen pinta-alan verran Aasian mantereelta. 

alt

Suunnittele Mongolian matkasi

  1. Valitse kohteet & tekeminen: missä muualla haluat samalla reissulla käydä? 
  2. Me etsimme käytännön vaihtoehdot ja annamme tarjouksen.
  3. Saat henkilökohtaisia neuvoja ja ohjeita matkasuunnitelmaasi.

Tarkistamme, että reittitoiveesi on mahdollinen ja kerromme, kuinka saat eniten irti budjetistasi. Saat vinkkejä kohteisiin ja matkustamiseen ylipäätänsä. Suunnitteluapu on maksutonta eikä sido sinua mihinkään.

Aloita matkasuunnittelu

Aktiviteetteja Mongoliassa

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hakemasi sivu näyttäisi olevan kadoksissa. Jos et löydä etsimääsi, kysy meiltä apuja sivun alakulmasta.