{{ section.name }} Asiakastuki

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Asiakastuki
Hae matkakohteita, aktiviteetteja, yliopistoja, kokemuksia...

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota yhteyttä, niin autamme sinua eteenpäin matkasuunnitelmissasi.

Indonesian Borneo

Matka Kalimantanille (Borneoon) - KILROY
Matka Kalimantanille (Borneoon) - KILROY

Matka Kalimantanille (Borneoon)

Seikkaile Kalimantanin sademetsien uumenissa vehreillä vaellusreiteillä, joiden varsilla orangit kahisuttelevat puiden oksia. Tutustu dayak-alkuperäiskansan traditioihin ja sukella upeilla, kalojen kansoittamilla koralliriutoilla, joille vain harva reissaaja on eksynyt. Borneon Kalimantan on sinulle, joka arvostat autenttisia kokemuksia ja vehreitä maisemia!
Kysy Borneon matkoista

Sademetsän siimeksessä

Vetäydy kauas turistirysistä ja uppoudu syvälle luontoon. Kalimantan käsittää noin kolme neljäsosaa saaren pinta-alasta ja matka Indonesian osuuteen Borneon saaresta onkin todellinen seikkailu.

Älä odota, että paikalliset puhuisivat englantia, ja paikasta toiseen liikkuminen saattaa sujua etanavauhdilla. Mutta juuri turistien puuttuminen ja paikallisen arkielämään elämyksiä etsivälle Kalimantan on osuva valinta! Heittäydy dayak-kulttuurin vietäväksi ja koe unohtumattomia hetkiä tutustumalla vieraanvaraisiin paikallisiin. Usein täysin omavaraisten alkuperäiskansojen asuttamat omalaatuiset pikkukylät ovat kutkuttavan kiinnostavia tutkimuskohteita. Muista kuitenkin, että sinun seikkailukenttäsi on toisen koti, joten lähde Borneoon uteliaisuuden lisäksi kunnioitus mukanasi.

Erittäin kukkaroystävällinen Kalimantan jakautuu neljään maakuntaan: Keski-, Länsi-, Etelä- ja Itä-Kalimantaniin. Jos aikasi on tiukoilla, valitse yksi Kalimantanin maakunnista ja ime itseesi sen kaikki anti.

Paras keino kokea aito Keski-Kalimantan on hypätä veneen kyytiin ja purjehtia joen yläjuoksua, jota reunustavat perinteiset pitkät erikoiskattoiset talot. Keski-Kalimantan on erityisen mielenkiintoinen festivaali- ja seremonia-aikoihin, jolloin kylät pursuavat väriä ja elämää. Länsi-Kalimantania käytetään usein vain väliasemana, mutta alueella on kuitenkin myös reissaajaa kiinnostavia luonnonpuistoja ja historiallisia malaiji-palatseja. Vaihtoehtoisesti suuntaa ihastelemaan Etelä-Kalimantanin kuninkaallisia palatsirakennuksia. Tai jos palatsit eivät ole se sinun juttusi, heittäydy kelluvien markkinoiden maailmaan – ehdottomasti Aasian hienompien joukossa! Itä-Kalimantan viehätys taas piilee rantasaaristossa ja neitsytmetsissä. Paratiisisaarien lisäksi Itä-Kalimantanin vaellusreitit vetävät reissaajia puoleensa: lähde siis kiikaroimaan villieläimiä alueen kansallispuistoihin.

Vehreä Kalimantan

Luonnonsuojelualueita, rantapuistoja ja sademetsiä löytyy joka suunnalta ja siksi Kalimantan onkin täydellinen kohde luontorakkaalle seikkailijalle. Kalimantanin viidakkoympäristö on vehreää, ja pimeän laskeuduttua sademetsät täyttyvät uudenlaisesta äänimaailmasta. Pakkaa tarvittavat kamat mukaan ja lähde vaeltamaan esimerkiksi Gunung Niyut, Gunung Palung, Tanjung Puting ja Kutai -luonnonsuojelualueihin. Eläinrakkaille ehdoton päiväreissu on vierailu WWF:n tukemaan orankien kuntoutuskeskukseen, joka sijaitsee Tajung Puttingin puistossa.
Lisää vehreyttä ja koskematonta luontoa ihastelet Kayan Mentarang, Betung Kerihun ja Bukit Baka Bukit Raya -kansallispuistoissa. Näillä alueilla on useita erinomaisia vaellusreittejä valittavana, ja oppaan saat mukaan paikallisista puistotoimistoista. Ennen metsään intoa puhkuen syöksymistä, kannattaa kuitenkin ottaa selvää polkujen kunnosta: varaudu mutaiseen meininkiin vähintäänkin kumisaappailla.

Vauhdikkaat seikkailut

Jos tuntuu, että loman tahti on liian rauhallinen, lisäät päivääsi kätevästi adrenaliinishotin koskenlaskusta! Kalimantan tarjoaa koskenlaskijalle loistavat puitteet. Kysy paikallisilta koskien olosuhteista aina ennen kuohuihin syöksymistä. Esimerkiksi Loksadon, Batu Laki ja Gohong Rawai, ovat hyviksi todettuja ja tarjoavat kokemuksia, jotka eivät varmasti petä!

Sukelluksesta haaveileville ehdoton nähtävyys on Derawan-Sangalakin saaristo Itä-Kalimantanin rannikolla, jossa kilpikonnat ja trooppiset kalat lumoavat niin ensikertalaiset kuin konkaritkin. Myös alueen koralliriutat ovat unelmakohteiden listalla sukeltajien keskuudessa.


Liikkuminen Kalimantanissa

Kalimantanin tiet ovat suurelta osin huonokuntoisia. Suuremmissa kaupungeissa liikut näppärästi kolmipyörätakseilla ja veneillä. Kansainvälinen lentokenttä sijaitsee Jakartassa, josta voi lentää Kalimantanille. Nopeilla lautoilla pääset myös eri puolille Indonesiaa ja Malesiaa.

Aktiviteetteja Borneolla

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hakemasi sivu näyttäisi olevan kadoksissa. Jos et löydä etsimääsi, kysy meiltä apuja sivun alakulmasta.