{{ section.name }} Asiakastuki

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Asiakastuki
Hae matkakohteita, aktiviteetteja, yliopistoja, kokemuksia...

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota yhteyttä, niin autamme sinua eteenpäin matkasuunnitelmissasi.

Vapun vietto maailmalla

Vappu maailmalla - KILROY

Miten juhlitaan vappua Suomen ulkopuolella?

Vappu, tuo opiskelijoiden joulu, on täällä taas! Me Suomessa tunnemme vapun ilmapallojen, munkkien ja siman yltäkylläistämänä koko kansan juhlana, mutta emme ole ainoita, jotka juhlistavat tätä päivää. Kokosimme listan maista, joissa vappua vietetään tavalla tai toisella.

Tartto, Viro

Tartton rauhaisa idylli muuttuu, kun valtaisat opiskelijajoukot pääsevät vauhtiin. Tartton opiskelijat eivät tyydy yhteen tai kahteen vappupäivään, ehei. Tarttoon kevätpäiviä juhlitaan nimittäin kokonainen viikko. Yliopistokaupunkiin virtaa porukkaa ympäri maata juhlimaan talven loppumista, ja tapahtumia riittää aina tanssimaratoneista pizzansyöntikisoihin. 

Saksa

Saksassa vietetään Walpurgisnachtia, josta meidänkin sana "vappu" on aikoinaan väännetty. Walpuriniltana noitien uskottiin kokoontuvan Brockenilla, Harz-vuoriston korkeimmalla huipulla, ja perinteisiin kuuluukin kokkojen polttaminen pahojen henkien karkoittamiseksi. Nykyään etenkin nuoret näkevät Walpurin erinomaisena tekosyynä juhlimiseen… sounds familiar?

Tšekki

Vapun vietto maailmalla - Tsekki - KILROY

Saksan tapaan Tšekissä juhlitaan vappua häätämällä pahoja henkiä. Kokkoja poltetaan ja niihin heitetään perinteisesti luutia pitämään noidat loitolla (siivoamista inhoavat ovat myös mielissään). Kaupungeissa järjestetään hauskoja tapahtumia, ja kaikki nauttivat ulkoilmakonserteista ja hyvästä fiiliksestä.

Havaiji, USA

Vapun vietto maailmalla - Havaji - KILROY

“May Day is Lei Day in Hawaii Nei!” Eli Havaijilla ei vietetäkään May, vaan Lei Dayta! Lei Day sai alkunsa 1920-luvun lopulla juhlistamaan leitä, ja siten havaijilaisten kulttuuria. Päivän aikana järjestetään erilaisia lei-tapahtumia, tanssitaan hulaa ja nautitaan havaijilaisuudesta.

Alankomaat

Vappu maailmalla - Amsterdam - KILROY

Alankomaat ottavat kevään vastaan Kuninkaan päivän juhlinnan merkeissä. Dress code on haalareiden ja valkolakkien sijaan mitä tahansa oranssia, joka on Alankomaiden kansallisväri. Juhlallisuudet ottavat kunnon street party -muodon, ja kadut täyttyvät mahtavista ohjelmanumeroista, dj:t soittavat musiikkia ja ihmiset juhlivat kaduilla ja nauttivat ilmapiiristä ja toistensa seurasta. Kuninkaan päivänä kaikilla on lupa kaupustella tavaroitaan ilman viranomaisten lupia, joten katukuvassa näkyy myös paljon kiinnostavia kirppiksiä.

Italia

Italiassa juhlitaan vappua nimellä "La festa dei lavoratori", eli perinteisenä työväenpäivänä. Pyhäpäivänä käydään suurkaupungeissa konserteissa tai pikkukylien markkinoilla, jossa tarjolla on ihania paikallisia tuotteita kuten ruokaa, käsitöitä ja kukkia. Päivän historian takia myös mielenosoituksia tykätään järjestää vappupäivälle, joten suurkaupungeissa kannattaa varautua liikenteen erikoisjärjestelyihin. Sitten kun vielä pääsee drinksuille ja illalliselle ystävien kanssa niin alkaa juhlapäivä olla pulkassa!

Ranska

Vapun vietto maailmalla - Ranska - KILROY

Fiinit ranskalaiset juhlivat vappuakin tyylikkäästi ja hillitysti, nimittäin jakamalla kieloja toukokuun ekana päivänä. Perinne sai alkunsa 1500-luvun lopulla kun kuningas Kaarle IX sai kimpun kieloja tuomaan onnea. Kunkku alkoi siitä lähtien jakaa kieloja hovin daameille, ja perinne kukkii edelleen. Samoin kuin Alankomaissa, vappuna ranskalaisetkin saavat kaupustella ilman lupia, mikä näkyy kielokimppujen myyntinä.

 

Ihanaa vappua koko reissukansalle ympäri maailman!

alt

Suunnittele oma matkasi

  1. Valitse unelmiesi kohteet ja tekeminen. 
  2. Me etsimme käytännön vaihtoehdot ja annamme tarjouksen.
  3. Saat henkilökohtaisia neuvoja ja ohjeita matkasuunnitelmaasi.

Tarkistamme, että reittitoiveesi on mahdollinen ja kerromme, kuinka saat eniten irti budjetistasi. Saat vinkkejä kohteisiin ja matkustamiseen ylipäätänsä. Suunnitteluapu on maksutonta eikä sido sinua mihinkään.

Aloita suunnittelu

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hakemasi sivu näyttäisi olevan kadoksissa. Jos et löydä etsimääsi, kysy meiltä apuja sivun alakulmasta.