{{ section.name }} Asiakastuki

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Asiakastuki
Hae matkakohteita, aktiviteetteja, yliopistoja, kokemuksia...

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota yhteyttä, niin autamme sinua eteenpäin matkasuunnitelmissasi.

Top 10 -matkat 2024

Cabe Boquete

Vuoden huikeimmat seikkailut tulevat tässä!

Jokaisella on mielessä ne omat top 10 -matkat, mutta koska maailma on täynnä upeita reissukohteita, voi valinnan tekeminen olla joskus haastavaa. Seuraavan matkakohteen valintaa helpottamaan olemme koonneet tälle sivulle joukon reissuehdotuksia vuoden 2024 seikkailuihin.

Selaa, inspiroidu ja valitse oma suosikkisi tällä sivulla esitetyistä top 10 -matkakohteista. Ota meihin yhteyttä, niin suunnitellaan yhdessä juuri se sinun unelmiisi ja budjettiisi sopiva top 10 -matka vuodelle 2024.

Kun olen valmis aloittamaan oman unelmareissusi suunnittelun, varaa aika matkasuunnitteluun meidän juttusillemme. Matkasuunnittelu on maksutonta eikä sido sinua mihinkään.

Varaa maksuton suunnitteluaika

Guatemala

Guatemalan ikivanhat maya-temppelit kohoavat syvältä sademetsän siimeksestä auringon venytellessä ensimmäisiä säteitään. Tyynenmeren hiekkarannat, Karibian letkeä garifuna-kulttuuri ja upeat seikkailukohteet vievät sydämen mennessään. Guatemala on luontomatkaajalle ihanteellinen maa, sillä koettavaa on paljon ja aktiviteetit ovat edullisia. Olipa haaveissa melonta tai vaikkapa patikkaretki tulivuorta ihmettelemään, Guatemala tarjoaa jokaiselle jotakin.

Esimerkkejä Guatemalan tarjonnasta:

"Guatemalassa kiehtoo paitsi luonto tulivuorineen, myös maya-kulttuuri. Väli-Amerikassa monet suuntaavat Costa Ricaan, joten Guatemalassa saa ainakin toistaiseksi kulkea vähemmän turistisessa ympäristössä."

-Timo, matka-asiantuntija

Kysy lisäinfoa

Botswana

Botswanan luonto hurmaa monipuolisuudellaan ja kutsuu takaisin kerta toisensa jälkeen. Majesteetillinen Okavangon suistoalue on vehreää ja hedelmällistä maata houkutellen monia villieläimiä retkeilijän iloksi, kun taas Kalaharin loputtomiin jatkuvalla aavikolla telttaretkeilijä pääsee toteuttamaan unelmansa. Botswanan safari on myös kokemus, jollaista et muualta löydä – täällä bongaat Big Fiven suurella todennäköisyydellä.

Esimerkkejä Botswanan tarjonnasta:

"Botswana täytti, tai itseasiassa ylitti kaikki ennakko-odotukset, joita minulla oli Afrikkaa kohtaan. Ajattelin näkeväni yhden leijonan, mutta yhtäkkiä huomasinkin katsovani 16 leijonan laumaa, elefantit kävelivät teiden yli ja minne tahansa katseeni käänsin, näin vain savannin elämää."

-Sanni, matka-asiantuntija

Kysy lisäinfoa

Malesian saaret: Borneo, Tioman, Perhentian

Reissaatpa sitten rantalomien tai extreme-seikkailujen perässä, Malesia tarjoaa varmasti vatsanpohjaa kutkuttavia elämyksiä. Monet tuntevat Malesiasta Langkawin saaren ja Kualan Lumpurin kaupunkimaiseman, mutta oletko kuullut Borneon viidakosta tai Tiomanin ja Perhtian-saarien upeista rantaviivoista sekä sukellusmahdollisuuksista? Jos nämä ovat vielä kokematta, et ole nähnyt Malesian jokaista puolta.

Esimerkkejä saarten tarjonnasta:

Saarien yhteisöllisyys, trooppinen luonto eläimineen (monitoriliskot, apinat!!), valkoiset hiekat, turkoosit vedet ja vedenalainen elämä herättivät itsessäni kyllä jotain uusia kiksejä. Malesian reissulla eksyin myös paikallisen kanssa saarella viidakkoon, kun yritimme seikkailla kaukaisemmalle rannalle - kyseiselle rannalle saakka emme päässeet, mutta päädyimme lopulta viidakon syövereistä meren viereen ihmettelemään, josta sitten sukellusreissulla ollut vene bongasi ja pelasti meidät.

-Annika, matka-asiantuntija

Kysy lisäinfoa

Antarktis

Etelämanner, Antarktis, on kylmin, kuivin ja tuulisin paikka Maan päällä, ja sitä pidetäänkin valkoisena aavikkona. Matka Etelämantereelle on todella matka maailman ääriin. Ihmettele jäänsinisiä järviä, kolua mantereen kuivia laaksoja, hämmästele alueen omalaatuista luontoa ja napsi kuvia monipuolisista maisemista, joita värittävät lukuisat vuoret ja tulivuoret.

Esimerkkejä Antarktiksen reissuista:

Kysy lisäinfoa

Jordania

Saavuttuasi Jordaniaan on sekunneista kiinni, milloin ensimmäisen kerran kuulet "Welcome to Jordan!" – jordanialaiset arvostavat matkailijoita, mikä näkyy lämpimänä vastaanottona. Nähtävyyksien puolesta maahan mahtuu karun kaunista aavikkoa, monipuolista historiaa sekä Kuolleenmeren ja Punaisenmeren uniikkia maisemaa. Matka Jordaniaan on helppo aloittaa pääkaupunki Ammanista, josta voit suunnata omien mielenkiintojesi mukaisesti tsekkaamaan maan parhaimpia nähtävyyksiä.

Esimerkkejä Jordanian tarjonnasta:

Lisäinfoa

Keski-Aasia

Kirgisia, Uzbekistan, Kazakstan ja Turkmenistan tai tuttavallisemmin ”Stanimaat” tarjoilevat jokaiselle jotakin – mikset siis lähtisi reissulle, jonka aikana pääset käymään enemmän kuin yhdessä maassa?

Upean, koskemattoman luonnon Kirgisia tunnetaan Keski-Aasian Sveitsinä ja nimitetty ”tuntemattomimmaksi matkakohteeksi”. Vuoristoinen maa tarjoaa huikeita patikointi- ja retkeilypaikkoja. Uzbekistan puolestaan sijaitsee silkkitien varrella ja maasta löytyy runsaasti ikiaikaista kulttuuria. Löydät Uzbekistanista sekä luonnonpuistoja aktiviteetteineen että viihteellisempää tekemistä kaupungeista.

Kazakstan on tunnettu karusta maisemastaan ja viehättävistä vuorijonoistaan. Yhdellä silmäyksellä näet maailman pohjoisimmat yli 7000 metriin kohoavat vuorenhuiput, valtavan jäätikön sekä järvimaisemat, jotka ulottuvat aina Kirgisiaan ja Kiinaan asti. Turkmenistanissa sinua odottavat majesteettiset luonnon ihmeet; esimerkiksi Karakumin, musta aavikon, kanjonit ja satunnaiset vedenpurkaukset, dinosaurusten jalanjäljet, kuutamo ja palavat kaasukraatterit tarjoavat luonnonrakastajille ihailtavaa.

Esimerkkejä maiden tarjonnasta:

Kysy lisäinfoa

Peru & Amazon

Risteily uljaalla Amazon-joella on jotakin aivan muuta kuin se tuttu Ruotsin risteily. Nauti maisemista ja sademetsän tuoksusta laivan kannella: Amazonin jokiristeilyllä näet, kuinka luonto muuttuu vuorokauden aikana viileästä aamu-usvasta, keskipäivän paahtaavaan auringonpaisteeseen ja iltahämärään. Risteilyn aikana voit tehdä päiväretkiä sademetsän syöveriin ja bongata laiskiaisia sekä vaaleanpunaisia delfiinejä.

Esimerkkejä reissuvaihtoehdoista:

"Perussa vierailu on oma haaveeni ja etenkin luonnon ja maantieteen ystävänä täällä yhdistyisivät lumiset vuorenhuiput, kuiva aro/aavikko, Perunvirran tuoma kalaisa meri, altiplanon ruohomaat, maailman korkeimmalla sijaitseva purjehduskelpoinen Titicaca-järvi (3821m), Cusco, Machu Picchu sekä tietysti trooppinen Amazonin sademetsä. Amazonissa pääsisi myös tutustumaan alkuperäisväestöön."

-Tuomas, matka-asiantuntija

Kysy lisäinfoa

Kolumbia ja Lost City Trekking

Ciudad Perdida eli Kadonnut kaupunki on Kolumbian uskomattomin 1200 vuotta vanha aarre, jonne pääsee vain jalkaisin useamman päivän vaelluksen kautta. Vaellusmatka tunnetaan parhaiten nimellä The Lost City Trek, ja reitti kuljettaa sinut ohi virtaavien jokien, kauniiden vuorten, upeiden näköalojen ja paikallisten kogi-yhteisöjen, jotka asuvat pienissä kylissä keskellä vehreää viidakkoa. Edestakaisin vaellettavaa tulee yhteensä 44 kilometriä ja matkan varrella kohtaa jopa yli 2000 metrin nousuja – kyseessä ei ole siis heikkohermoisille sopiva urakointi, mutta kaikille seikkailunjanoisille ehdoton juttu!

Esimerkkejä Lost City -vaelluksista:

”Lost City ylitti kaikki odotukseni. Matkailijoille avoimet Lost Cityn alueet ovat laajat, mutta osaan alueesta pääsee tutustumaan vain, mikäli kuuluu alueen alkuperäisväestöön. Joka tapauksessa edessämme aukesi huimat näköalat – näitä maisemia ja kokemusta Kolumbiasta en varmasti unohda koskaan!”

-Pekka, matka-asiantuntija

Kysy lisäinfoa

Namibia

Pinta-alaa tällä upealla Länsi-Afrikan maalla on melkein kolminkertaisesti Suomeen nähden, joten Namibiassa todellakin riittää nähtävää ja koettavaa pidemmällekin lomareissulle.  Namibia on yksi kauneimmista Afrikan maista sen upean rannikon, luonnonpuistojen ja kaupunkikulttuurin vuoksi. Aktiivista menoa kaipaavan kannattaa suunnata rannikolle, jossa surffaaja pääse hyppäämään aallonharjalle ja eläinten bongausta kaipaavan paratiisi löytyy Etoshan kansallispuistosta.

Esimerkkejä Namibian tarjonnasta:

"Namibiasta mieleeni nousevat karun kauniit ja jylhät maisemat, jonkalaisia et tule näkemään muualla. Auringonlaskun jälkeen vietimme reissuporukan kanssa aikaa nuotion ympärillä, ennen kuin kömmimme telttoihin nukkumaan - jos edes jaksoimme telttoihin palata. Oma lempihetkeni oli tähtitaivaan alla nukkuminen, luonnon äänien kaikuessa ympärillä."

-Sanni, matka-asiantuntija

Kysy lisäinfoa

Brasilia, Pantal

Brasilian Pantanal on maan luoteispuolella sijaitseva eksoottinen korvike Amazonasille. Maailman suurimmissa kosteikoissa lymyää alligaattoreita, jaguaareja, puumia, apinoita, anakondia ja monia muitakin eläimiä, joista näet hyvällä tuurilla useampia! Paras majoitusvaihtoehto kohteessa on tyypillinen eteläamerikkalainen maatalo, fazenda. Saat autenttisen elämyksen, sillä fazendat kuuluvat oikeiden cowboyden omistukseen.

Esimerkkejä reissutarjonnasta:

Kysy lisäinfoa

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hakemasi sivu näyttäisi olevan kadoksissa. Jos et löydä etsimääsi, kysy meiltä apuja sivun alakulmasta.