{{ section.name }} Asiakastuki

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Asiakastuki
Hae matkakohteita, aktiviteetteja, yliopistoja, kokemuksia...

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota yhteyttä, niin autamme sinua eteenpäin matkasuunnitelmissasi.

Road trip USA:n ja Kanadan halki: parhaat vinkkimme

Usa Road Trip Colorado

Parhaat vinkkimme road trippailuun Pohjois-Amerikassa

Road trip ei ole koskaan huono idea. Jos olet suunnittelemassa seikkailua USA:n tai Kanadan halki, sinulla on monta syytä innostua ja fiilistellä tulevaa reissua - road triphan on yksi huikeimmista reissumuodoista! Matkaa varten on kuitenkin myös paljon muistettavaa ja mietittävää. Tällä sivulla käymme läpi joukon matka-asiantuntijoidemme kokoamia reissuvinkkejä, jotka koskevat road trippejä Pohjois-Amerikassa ja valmistelevat sinut tulevaa seikkailuasi varten.

Lightblue Oldtimer Car By The Side Of The Road In A Desert Landscape In The USA
Tien päällä USA:ssa
Yhdysvallat on road trip -reissujen ehdoton ykkönen. Kilometrejä tyhjiä teitä, ikonisia nähtävyyksiä ja runsaasti kansallispuistoja: et taatusti tule kyllästymään! Muista tehdä paljon pysähdyksiä matkan varrella - se auttaa paitsi jaksamaan pitkien matkojen ajamisessa, mutta reitillesi osuu varmasti myös upeita valokuvausspotteja.

Turvallisuus ennen kaikkea!

Kun matkustat eri puolelle maailmaa, ajoneuvon vuokraamiseen saattaa liittyä erilaisia ​​sääntöjä. Suosittelemme, että luet vuokrasopimuksen ehdot huolellisesti, jotta tiedät, mikä on sallittua ja mitkä ovat oikeutesi.

Suosittelemme myös, että sinulla on matkavakuutus valmiina ennen lähtöpäivää. Jos sinulla ei ole matkavakuutusta, muista olla meihin yhteydessä, niin voimme auttaa sinua vakuutuksen hankinnassa. Matkavakuutus on pieni kustannus, mutta lisää valtavasti mielenrauhaasi.

View of desert and rocks taken through a car window

Redwood National Park
Kansallispuistot, monumentit ja historialliset kohteet
Road tripin tarkoitus on vierailla useissa paikoissa matkan aikana, eikö? Sekä Yhdysvalloissa että Kanadassa tämä tarkoittaa todennäköisesti sitä, että vierailet monissa kansallispuistoissa. Yhdysvalloissa voit ostaa vuosipassin päästäksesi yli 59 kansallispuistoon. Säästät rahaa sisäänpääsymaksuissa ja mikä parasta: se toimii myös muilla monumenteilla ja historiallisilla kohteilla. Järkevintä on ostaa tämä passi etukäteen. Voit myös etsiä matkailufoorumeilta "käytettyä" vuosipasseja, koska ne ovat voimassa koko vuoden eikä passi ole henkilökohtainen. Kanadassa ei ole vastaavaa all-in-one-passia, mutta voit ostaa Discovery Passin, joka auttaa sinua säästämään jonkin verran pääsymaksuissa.

Vinkki 1: Ajomatkan pituus

Erityisesti pitkää road trippiä ja sen aikataulua suunnitellessa on tärkeää ottaa huomioon etäisyydet kohteiden välillä. Kultainen sääntö on, että yhden päivän aikana ei kannata ajaa yli 180 kilometriä. Jos siis suunnittelet esimerkiksi 17 päivän reissua Kaliforniaan, road trip -reittisi ei saa olla pituudeltaan yli 17 x 180 = 3060 km. Tähän sisältyy myös ne reissupäivät, jolloin et aja ollenkaan. Trust us, tämä sääntö toimii!

Vinkki 2: Tankkaa isojen kaupunkien ulkopuolella

Vaikka polttoaineen hinnat ovat Pohjois-Amerikassa paljon halvempia kuin kotona, USA:n ja Kanadan hinnat eivät ole enää yhtä edullisia kuin ennen. Suosittelemme, että tankkaat auton mahdollisuuksien mukaan aina isojen kaupunkien ulkopuolella. Bensan hinnat voivat usein olla jopa dollarin halvempia (per gallona, ​​eli 3,75 litraa) suurkaupunkien (esim. L.A., San Francisco, San Diego, Chicago jne.) ulkopuolella. Keskimääräinen vuokra-auto ajaa 10-12 km/litra ja vähemmän, jos ilmastointi on päällä.

Vinkki 3: Yölliset pysäköintimaksut

Yritä välttää autosi pysäköimistä yöksi suurten kaupunkien keskustan alueelle. Parkkipaikka maksaa 20–50 USD / yö keskustan hotellien läheisyydessä esimerkiksi San Franciscossa, Los Angelesissa, New Yorkissa ja Washingtonissa. Etsi sen sijaan majoitus, johon sisältyy pysäköintimahdollisuus, tai yövy kaupungin ulkopuolella. Paljon halvempaa!

Vinkki 4: Säästä autonvuokrassa

Jos haluat ajaa rannikolta rannikolle, suosittelemme ajamista lännestä itään (Kaliforniasta New Yorkin alueelle). Tämä tulee huomattavasti halvemmaksi, mutta tarjoaa muuten täysin samat kokemukset! Syy hintaeroon on se, että mikä tahansa autonvuokraus Kaliforniasta alkaen on hieman halvempaa kuin itärannikolta noudettu vuokra-auto.

Bison herd in Yellowstone National Park
Canada Jasper National Park Road
Tien päällä Kanadassa
Ajaminen Kanadassa on melko samanlaista kuin Yhdysvalloissa, sillä suurten kaupunkien ulkopuolella tiet ovat erittäin leveitä. Kesällä ajaminen on siis varsin leppoisaa, mutta talven tullessa tieolosuhteet luonnollisesti muuttuvat lumen ja jään myötä.

Vinkki 5: Ajaminen pitkin Kalifornian Highway 101:ta

Jos olet menossa Kaliforniaan, tulet todennäköisesti ajamaan pitkin luonnonkaunista Highway 101:ta. Tämä tieosuus on kaiken hypetyksen arvoinen (kunhan muistat pysähtyä viehättävissä rannikkokaupungeissa matkan varrella), mutta suosittelemme ajamaan tien pohjoisesta etelään, eli San Franciscosta Los Angelesiin. Mikäli teet reitin toiseen  suuntaan (etelästä pohjoiseen), et pääse ajamaan meren puolella. Tämä tarkoittaa, että menetät osan luonnonkauniista näkymistä ja helpon pääsyn näköalapaikoille. Kun ajat pohjoisesta etelään, melkeinpä kaikki mitä haluat nähdä löytyy tien oikealta puolelta!

Bonusvinkki: Tarkista aina tieolosuhteet ennen kuin ajat Kalifornian Highwayta pitkin - tiesulkuja on usein kovan sateen jälkeisten maanvyörymien vuoksi.

Vinkki 6: Sesongit – Yosemiten kansallispuisto

Yosemiten kansallispuiston Tioga Pass on normaalisti suljettu lokakuun lopusta toukokuun puoliväliin sääolosuhteiden vuoksi. Jos sinun siis täytyy ohittaa Sierra Nevadan vuoristo juuri tämän sesongin aikana, sinun tulee ajaa joko etelään Bakersfieldin kautta tai pohjoiseen Renon kaupungin kautta. Matka kestää hiukan kauemmin, mutta matkan varrelle osuvat näkymät korvaavat vaivannäön!

Vinkki 7: Tietullit

Monissa Yhdysvaltain osavaltioissa on maksullisia teitä. Maksulliset tiet ovat usein nopeampia kuin tavalliset moottoritiet, etenkin suurten kaupunkien ympärillä, mutta ne maksavat muutaman taalan. Muista siis säästää saamasi kolikot, sillä kaikilla tieosuuksilla eivät hyväksy luottokortteja (nykyään enää harvoin, mutta tämä on kuitenkin hyvä pitää mielessä!). Jos et maksa paikan päällä, maksu kirjataan vuokra-auton rekisterikilven mukaan ja vuokraamo veloittaa sen jälkikäteen luottokortiltasi ja lisää vielä päälle ylimääräisen käsittelymaksun.

colorado-rocky-mountains-view-cover

Vinkki 8: Hanki GPS (ja vanhanaikainen tiekartasto)

Navigaattori helpottaa elämää huomattavasti ja vaihtoehtoja on useita:

  • Voit vuokrata GPS:n autosi kanssa
  • Voit tuoda omasi kotoa (varmista, että olet asentanut USA/Kanada -kartan)
  • Voit ostaa GPS:n Wallmartista saapuessasi
  • Voit käyttää Google Mapsia puhelimellasi (lataa offline-kartta ennen lähtöä tai hanki paikallinen SIM-kortti USA:n/Kanadan datasopimuksella)

Navigaattorin lisäksi klassinen Rand McNally Road Atlas on kuitenkin erinomainen lisä matkasi suunnitteluun.

Mikäli et ole paperikarttojen ystävä, suosittelemme myös MAPS.me -sovelluksen lataamista. Tämä sovellus tarjoaa erittäin yksityiskohtaisia ​​(ja ilmaisia!) karttoja, joita voit ladata etukäteen ja käyttää ollessasi offline-tilassa. Nämä kartat näyttävät usein pienimmätkin kävelypolut.

Vinkki 9: Ota kylmäsäiliö mukaan road tripille

15-20 USD:lla saat toimivan kylmäsäiliön ja pääset nauttimaan kylmiä juomia ja välipaloja tien päällä. Hanki myös muutama jääpakkaus tai tee omasi. Useimmissa hotelleissa on nimittäin jääpalakone, joten ota vain mukaasi ziplock-pusseja ja täytä ne jääpaloilla - yksinkertaista ja ilmaista! Voit myös pakata kylmäsäiliöösi kuivajäätä, jota saat helposti useimmilta Costcon, Walmartin ja esimerkiksi 7-Elevenin toimipisteiltä. Edullinen ja tehokas tapa pitää juomasi viileinä koko päivän, vaikka autosi olisi pysäköity Death Valleyn paahtavan kuumaan aurinkoon.

Jos vuokraat asuntoauton tai matkapakun, jääkaappi tai kylmäsäiliö tulee yleensä auton mukana.

Vinkki 10: Tuo mukanasi ylimääräinen luottokortti

Huomioithan, että kaikki Pohjois-Amerikan autonvuokraamot eivät hyväksy debit-kortteja tai yhdistelmäkortteja. Siksi suosittelemme kansainvälistä luottokorttia kaikenlaisille reissuille. Useimpien korttien mukana tulee myös jonkinlainen (matka)vakuutus, joten muista vertailla eri vaihtoehtojen ehtoja, jos sinulla ei vielä ole luottokorttia.

alaska-winter-lake-usa-cover

Vinkki 11: Lue vuokrasopimus huolellisesti

Booooring! Mutta on kuitenkin erittäin tärkeää lukea vuokrasopimuksen ehdot ennen sopimuksen allekirjoittamista. Autovuokraamot voivat olla varsin aggressiivisia yrittäessään myydä ylimääräisiä tuotteita tai vakuutuksia. Älä siis allekirjoita lisäominaisuuksia, joita et ole pyytänyt.

Vinkki 12: Varaa osa majoituksista etukäteen

Vaikka road trip on itsessään erittäin vapauttava matkustusmuoto, pidä kuitenkin mielessäsi, että jos haluat vierailla Pohjois-Amerikan uskomattomissa kansallispuistoissa, saatat joutua varaamaan emajoituksia tai leirintäalueita hyvissä ajoin etukäteen.

Majoitus suosituissa kansallispuistoissa, kuten Yosemiten, Yellowstonen, Grand Canyonin, Archesin, Zionin ja Bryce Canyonin sisällä, myydään todennäköisesti loppuun jopa 6 kuukautta etukäteen kesäsesongin aikana. Jos reissaat asuntoautossa tai matkapakussa, muista myös varata paikkasi hyvissä ajoin haluamillesi leirintäalueille, sillä sijainnissa ja tiloissa voi olla suuria eroja.

Vinkki 13: Muista paikalliset liikennesäännöt

Suurin osa Pohjois-Amerikan liikennesäännöistä käy järkeen myös eurooppalaisille. On kuitenkin olemassa muutamia huomionarvoisia sääntöjä, joista sinun on hyvä tietää, ettet joudu kenenkään rattiraivon kohteeksi.

Oikealle kääntyminen punaisilla: Yhdysvalloissa ja Kanadassa on yleensä sallittua kääntyä oikealle, vaikka valo olisi punainen. Varo tietysti muuta liikennettä, sillä heillä on edelleen etuoikeus, jos heidän valonsa palaa vihreänä. Tähän sääntöön on myös olemassa muutamia paikallisia poikkeuksia, joten muista tutustua paikallisiin sääntöihin etukäteen. Yksi merkittävä poikkeus on Montrealin saari Kanadassa. Täällä punainen valo tarkoittaa punaista riippumatta siitä, mihin suuntaan olet kääntymässä.

Mikäli et ole kääntymässä oikealle, on parasta pysyä poissa oikealta uloimmalta kaistalta liikennevaloissa ja väistää autoja, jotka haluavat kääntyä oikealle.

Ole tietoinen koulubusseista Yhdysvalloissa: Koulubusseja koskevat säännöt ovat erittäin tiukkoja. Kun koulubussi pysähtyy tien varrella noutamaan tai jättämään matkustajia, kaiken liikenteen on pysähdyttävä. Useimmissa amerikkalaisissa koulubusseissa on ponnahduskyltit ja vilkkuvat punaiset valot, jotka viestivät tästä, mutta monet unohtavat, että kyseinen sääntö koskee myös vastaantulevaa liikennettä (ellei heillä ole erillistä kaistaa käytössään). Rangaistukset ovat melko tuntuvia, joten jos olet epävarma, pysäytä autosi varmuudeksi. Onneksi koulubussit ovat kirkkaan keltaisia, joten niitä ei voi missata!

Muista tutustua niiden osavaltioiden liikennesääntöihin, joiden läpi olet ajamassa. 

Panoramic highway 1 in California, hills on the right with an ocean view on the left

Valmiina road tripille?

Aloita oman seikkailusi suunnittelu kätevästi ottamalla meihin yhteyttä ja pyytämällä esimerkiksi tarjousta omalle reissullesi. Yhteydenotto ei maksa mitään, eikä velvoita sinua mihinkään.

Ota yhteyttä

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hakemasi sivu näyttäisi olevan kadoksissa. Jos et löydä etsimääsi, kysy meiltä apuja sivun alakulmasta.