{{ section.name }} Asiakastuki

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Asiakastuki
Hae matkakohteita, aktiviteetteja, yliopistoja, kokemuksia...

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota yhteyttä, niin autamme sinua eteenpäin matkasuunnitelmissasi.

Patagonian parhaat vaellusreitit

Chile Patagonia Torres Del Paine Np Mountains Guanaco

Tutustu yhteen Etelä-Amerikan kesyttämättömimmistä alueista

Suunnitteletko vaellusseikkailua Patagoniaan? Tässä artikkelissa kerromme paljon yleishyödyllistä tietoa Patagonian kansallispuistoista ja jaamme suosituksemme huikeimmista vaellusreiteistä. Jos haaveilet Patagoniaan suuntaavasta matkasta, muttet tiedä mistä lähteä liikkeelle, ota meihin yhteyttä! Matkasuunnittelu kanssamme on aina maksutonta eikä velvoita sinua mihinkään.

Kysy Patagonian matkoista

argentina-mendoza-aconcagua-cover
Valitse varusteet tarkasti
Sopivien varusteiden valitseminen on tärkeää onnistuneen vaelluksen kannalta. Hanki vaelluskengät, jotka ovat paitsi mukavat ja kevyet, myös pitävät jalkasi kuivina ja tarjoavat hyvän pidon. Valitse tukeva, vedenpitävä reppu, johon mahtuu kaikki oleellinen. Muista, että kannat reppua selässäsi tuntikausia, joten mukavuus on avainasemassa. Muista myös, että on tärkeää koekäyttää varusteita useamman kerran ennen kuin lähdet pitkälle vaellukselle.

Patagonian kansallispuistot

Ennen vaellusreitteihin tutustumista, tässä ensin lyhyesti infoa Patagonian tärkeimmistä kansallispuistoista:

Los Glaciares National Park

Argentiinan Patagonian länsilaidalla sijaitsee Los Glaciaresin kansallispuisto, joka on nimetty puiston tunnetuimman kohokohdan, uskomattoman Perito Moreno -jäätikön mukaan. Perito Moreno on ehdottomasti kokemisen arvoinen ilmestys, mutta kansallispuistossa on myös paljon muuta nähtävää, kuten lukuisia jäähuippuja ja koskemattomia järviä. Haaveilitpa sitten veneretkestä Canal de Los Tempanos -kanavaa pitkin tai vaikkapa jäätikkövaelluksesta, Los Glaciaresin kansallispuisto on jokaisen seikkailijan unelmakohde.

Torres del Paine National Park

Torres del Painen kansallispuisto sijaitsee Chilen Patagonian sydämessä, Punta Arenasissa. Tämä 227 298 hehtaarin alue ja Unescon biosfäärialueeksi tunnustama puisto on huikea osoitus luonnon monimuotoisuudesta.

Puiston poluilla löydät itsesi dramaattisten maisemien keskeltä. Torres del Painen kansallispuiston reitit palkitsevat retkeilijät henkeäsalpaavilla panoraamanäkymillä. Suosittelemme ehdottomasti vierailemaan Lake Greylla - jäisen sinisellä järvellä, jonka taustalla kohoaa vaikuttava Gray Glacier. 

Two hikers at a lake in Tierra del Fuego National Park, with the mountain tops covered by fog.

Tierra del Fuego National Park

Aivan Etelä-Amerikan mantereen kärjessä odottaa Tierra del Fuegon kansallispuisto, jossa Patagonian vuoret ja valtameri kohtaavat. Yli 63 000 hehtaarin alueella on laaja valikoima maisemia tiheistä metsistä ja turvesoista karuihin rannikkoihin ja seesteisiin järviin. Täällä Andit kohtaavat eteläisen valtameren ja luovat elinympäristön ainutlaatuisille villieläimille, kuten andienketuille ja pingviineille. Puisto tarjoaa erilaisia ​​polkuja, jotka sopivat kaikentasoisille vaeltajille. Lähde rauhalliselle vaellukselle Pampa Alta -polkua pitkin tai haasta itsesi vaativalle Paso de la Oveja -reitille.

Queulat National Park

Hieman vähemmän tunnettu Queulatin kansallispuisto sijaitsee Chilen Patagoniassa. Puisto tunnetaan tiheistä ikivihreistä metsistään, kohoavista vuoristaan ​​ja ikonisesta Ventisquero Colgantesta eli ns. riippuvasta jäätiköstä. Tämä henkeäsalpaava jäätikkö eroaa muista Patagonian jäätiköistä, sillä se on kiinni vuoren kyljessä ja suuria jääpalasia putoaa ajoittain alla olevaan laguuniin.

Tämä puisto tarjoaa niin ikään erilaisia ​​polkuja helpoista reiteistä vaativampiin vaelluksiin, joista jokainen johtaa upeille näköalapaikoille ja ainutlaatuisille luonnonnähtävyyksille. 

Ventisquero Colgante in Queulat National Park in Chilean Patagonia

Patagonian parhaat vaellusreitit

Patagonia on kahden maan, Chilen ja Argentiinan, muodostama alue, joka on täynnä henkeäsalpaavia maisemia ja erilaisia vaellusreittejä. Paikka on pitkään toiminut magneettina vaeltajille ympäri maailmaa.

Patagonian vaellusskeneä määrittelevät sen ikoniset reitit, kuten Torres del Painen W Trek ja Los Glaciaresin Fitz Roy Trek. Jokainen reitti tarjoaa ainutlaatuisia seikkailuja haastavista maastoista äärimmäisiin maisemiin. 

Klassikkovaellus: Torres del Paine W Trek

Torres del Painen kansallispuistoon astuessasi sinua tervehtivät henkeäsalpaavat maisemat, joille valokuvat eivät tee oikeutta. Tältä alueelta löydät kaksi tunnettua vaellusreittiä: W Trek ja Full Circuit / O Trek. Molemmat reitit käsittävät samoja alueita, mutta Full Circuit on näistä kahdesta pidempi ja tietyssä mielessä myös vaativampi.

Useimmat valitsevat W Trekin, sillä reitti on auki ympäri vuoden ja se on nopeampi suorittaa. W Trek on noin 55 mailia pitkä ja kestoltaan yleensä 4-5 päivää. 5 päivän vaihtoehto sisältää yön Grey Glacierilla.

Majoituspaikat W Trekin varrella ovat pääasiassa leirintäalueita, joiden palvelut ja mukavuudet vaihtelevat leireittäin. Kyseessä on hyvä sekoitus seikkailuja ja mukavuutta, mikä tekee W Trekistä ihanteellisen valinnan aktiivisille vaeltajille, jotka nauttivat leiristä leiriin vaeltamisesta normaalikokoisen repun kanssa. Muista kuitenkin, että kuten kaikki Patagonian vaellukset, sekä W Trek että Full Circuit -vaellus voivat tuoda haasteita arvaamattomien sääolosuhteiden ja pitkien päivittäisten etäisyyksien vuoksi. 

Fitz Royn upeat maisemat

Yksi Etelä-Amerikan huikeimmista vaelluskohteista on Los Glaciaresin kansallispuisto, jota leimaavat Cerro Torren ja Cerro Fitz Royn korkeuksiin kohoavat huiput.

Ikoninen vaellus Laguna de Los Tresiin on päiväretkeilijöiden suosikki. Tämä polku palkitsee retkeilijät upealla näköalapaikalla Fitz Roy -vuorelle ja Glacier de Los Tresille. Matka, joka kestää kokonaisuudessaan 8–10 tuntia, vie sinut puiston monien kohokohtien ohi.

Jos pidät usean päivän vaelluksesta, voit tehdä tämän ylittämällä Agachonas-solan Tunel-laaksoon tai tutkimalla Electrico-laaksoa ja sen jäätikkövedellä täytettyjä järviä. Los Glaciaresin kansallispuisto on henkeäsalpaavien näkymien ja monipuolisten polkujensa ansiosta paras paikka nauttia Fitz Royn upeista maisemista.

Tierra del Fuego: Kesyttämätön tulimaa

Kun matkaat pitkälle etelään saavutat Tierra del Fuegon koskemattomat arot ja erämaaan. Alueen vaellukset, kuten Montes Martial Circuit ja Sierra Valdivieso, sopivat erityisen hyvin hieman kokeneemmille retkeilijöille.

Yksi alueen haastavimmista vaelluksista on Dientes de Navarino Circuit. Tämä reitti esittelee näkymät Beagle Channelille, ja koostuu mm. jyrkistä laskuista ja vuoristosolien ylittämisestä seitsemän päivän ajan.

Tierra del Fuego tunnetaan raa'asta maastosta, johon kuuluu tiheitä metsiä, karuja vuoria ja jäätiköitä. Myös sää muuttuu jatkuvasti. Tammi- ja helmikuussa lämpötilat kohoavat, mikä valitettavasti tuo mukanaan myös sateita. Toukokuusta elokuuhun olosuhteet muuttuvat kylmiksi ja kosteiksi, jolloin monet alueet jäätyvät. Suosittelemme siis ajoittamaan vierailun Patagonian kesäaikaan, eli Euroopan talvella. 

Group of penguins walking out of the water near Ushuaia in Argentinian Patagonia

Vähemmän tunnetut vaellukset

Kuuluisien ja suosittujen vaellusreittien lisäksi Patagoniassa on myös vähemmän tunnettuja polkuja, joiden varrelle mahtuu useita kätkettyjä helmiä. 

Upea Lago del Desierto Trek

Niille, jotka etsivät rauhallista pakopaikkaa, Lago del Desierto -vaellus tarjoaa ihanteellisen kokemuksen Argentiinan Patagoniassa. Tämä polku vie vaeltajia pitkin Andien ympäröimää kirkasta Lago del Desiertoa, jäätikköjärveä. Reitillä ei ole yleensä paljoa tungosta, mikä mahdollistaa hiljaisen kävelyn vihreiden metsien halki ja kirkkaiden purojen vierellä. Selkeinä päivinä sinulla on upeat näkymät vuorille ja jopa Fitz Roylle, joten 12 km:n vaellus (yhteen suuntaan) kannattaa. Järvellä on jopa lautta, joten sinun ei tarvitse vaeltaa koko matkaa takaisin. Jos sinulla on aikaa patikoida tällä alueella, voimme myös suositella Huemul Glacier -vaellusta. Tämä on vain 3,2 kilometriä, mutta joudut patikoimaan samaa reittiä takaisin.

Ventisquero Colganten "roikkuva jäätikkö"

Tämä luonnonihme näyttää uhmaavan painovoimaa sen roikkuessa vuoren rinteiltä. Päästäksesi Ventisquero Colganten näköalapaikalle vaellat pitkin hyvin merkittyjä polkuja lauhkean sademetsän läpi. Polku johtaa riippusillalle, josta on esteetön näkymä jäätikölle ja sulavan jään synnyttämäille vesiputouksille. 

Vaellus Ventisquero Colganten näköalapaikalle on suhteellisen helposti saavutettavissa, joten se on erinomainen vaihtoehto päiväretkeilijöille, jotka eivät välitä varhaisesta aamusta.

Eteläinen Patagonian jäätikkö

Etelä-Patagonian jäätikkövaellukset ovat omiaan kokeneille vaellusretkeilijöille, jotka etsivät äärimmäistä haastetta. Otetaan esimerkiksi Patagonia Ice Cap -vaellus. Tämä pitkistä ja haastavista päivistään tunnettu vaellus tarjoaa retkeilijöille ainutlaatuisia maisemia ja vaikeita olosuhteita. Joka askeleella sinut palkitaan näkymällä upealle jääkentälle, jota harvat koskaan pääsevät näkemään.

Broken off piece of ice in the middle of a lake, with a massive glacier in the background covered in fog.

Valmiina matkaan?

Oletko kiinnostunut Patagonian matkoista ja vaelluksista? Huolellinen valmistautuminen mahdollistaa mahdollisimman turvallisen ja sujuvan kokemuksen paikan päällä. Jos kaipaat suunnitteluapua omaa matkaasi varten, ota rohkeasti yhteyttä.

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hakemasi sivu näyttäisi olevan kadoksissa. Jos et löydä etsimääsi, kysy meiltä apuja sivun alakulmasta.