{{ section.name }} Asiakastuki

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Asiakastuki
Hae matkakohteita, aktiviteetteja, yliopistoja, kokemuksia...

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota yhteyttä, niin autamme sinua eteenpäin matkasuunnitelmissasi.

Kun COVID-19 sotkee matkasuunnitelmasi...

Mads And Jens On Balcony

Jatka unelmiesi reissun jahtaamista, mutta ole myös valmis joustamaan!

Näin päättivät toimia Mads ja Jens, kaksi tanskalaista seikkailijasielua, joiden reissusuunnitelmat menivät uusiksi koronan vaikutusten takia. Alta voit lukea heidän mietteitään varausprosessista, suunnitelmien muuttumisesta ja koronan aiheuttamasta epävarmuudesta sekä siitä, miten he ovat pitäneet positiivisen asenteen yllä kaikkien näiden muutosten keskellä.

Millainen oli alkuperäinen reissusuunnitelmanne ja miten tämä suunnitelma on nyt muuttunut?

Mads: Alunperin halusimme lähteä kuukaudeksi Trans-Siperian junamatkalle ja matkustaa aina Kiinaan saakka. Sen jälkeen tarkoituksemme oli viettää toinen kuukausi Kiinassa ja Taiwanissa, jossa halusimme myös vierailla ystävien luona. Ja viimeiseksi olisimme suunnanneet seikkailemaan Kaakkois-Aasiaan ja jatkaneet reissaamista niin kauan kuin rahaa olisi vain suinkin riittänyt.

Jens: Nyt suunnitelmamme on sen sijaan matkustaa Meksikoon ja toivottavasti myös Guatemalaan jossain kohtaa. Meillä ei ole ihan hirveästi vielä konkreettisia suunnitelmia paikan päälle, koska tilanne muuttuu jatkuvasti. Eli teemme päätökset vasta myöhemmin senhetkisen tilanteen mukaan. 

Paljonko teillä on reissukokemusta takananne?

Jens: Olen matkustanut noin vuoden verran omillani ollessani vaihdossa Perussa, mutta muuten minulla on matkustuskokemusta lähinnä Euroopasta.

Mads: Minä olen puolestani reissannut vanhempieni kanssa nuorempana ja sen jälkeen muutaman kerran junalla Euroopassa itsekseni, mutta tämän enempää minulla ei ole kokemusta.

Oletteko opiskelijoita tai onko matka osa välivuottanne?

Mads: Minulla on itseasiassa meneillään jo kolmas ja Jensillä toinen välivuosi. Alunperin tarkoitukseni oli lähteä reissuun muiden kavereideni kanssa, mutta kaikki heistä aloittivat jo opiskelun, joten päädyimme Jensin kanssa sen sijaan suunnittelemaan matkaa yhdessä.

Jens olisi myös halunnut aloittaa opiskelun tänä kesänä, mutta koska olimme jo lykänneet reissuamme moneen kertaan, hän päätti siirtää opiskelun aloitusta myöhemmälle. Sovimme tästä matkasta jo niin kauan sitten ja päätimme yhteisesti, että matkaan lähdetään ennen opiskelun aloittamista, joten tässä sitä nyt ollaan.

Millainen oli varausprosessinne ja miten tilanteen jatkuva muuttuminen vaikutti suunnitelmiinne?

Mads: Suunnittelu- ja varausprosessi alkoi itseasiassa jo kaksi vuotta sitten, jolloin vielä unelmoin Trans-Siperian junamatkalle lähtemisestä. Suunnittelin matkaa mielessäni noin vuoden verran, jonka jälkeen Jens aloitti oman välivuotensa. Alunperin minun oli tosiaan tarkoitus matkustaa yhdessä muiden kavereiden kanssa, mutta sitten he kaikki aloittivat opiskelun ja minä ja Jens aloimme suunnitella matkaa yhdessä. 

Jens: Minulla on ystäviä Taiwanissa ja halusin kovasti vierailla heidän luonaan. Haaveilin myös viidakoissa samoilusta ja paikallisiin yhteisöihin tutustumisesta, ja vähitellen meille kehittyi ajatus siitä, mitä oikeastaan matkalta halusimme.

Mads: Aloimme siis yhteisesti suunnitella Trans-Siperian ja Aasian matkaa kesällä 2020 ja tarkoituksemme oli matkustaa vielä samana syksynä. Viime vuonna kesä näytti melko optimistiselta ja useat maat alkoivat avata rajojaan, mutta lopulta matka ei kuitenkaan voinut toteutua. Siirsimme matkustusajankohtaa alkuvuoteen 2021, mutta emme vielä varanneet tai maksaneet mitään, koska kaikki oli edelleen todella epävarmaa. Sitten tilanne alkoi taas kääntyä huonompaan suuntaan ja siirsimme matkaa eteenpäin syksylle 2021. Alkukesästä tilanne näytti jälleen positiiviselta, joten varasimme ja maksoimme matkan. Pian sen jälkeen saimme kuitenkin kuulla, ettei reissun toteuttaminen olisi realistista ennen kesää 2022 ja aloimme olla todella kärsimättömiä.

Juttelimme matka-asiantuntijamme kanssa ja sanoimme hänelle, ettemme voisi enää odottaa vuotta ennen matkaan lähtemistä. Sen jälkeen katsoimme yhdessä realistisia kohdevaihtoehtoja - ja nyt olemme lähdössä Meksikoon! Varaus- ja suunnitteluprosessi on ollut meidän puoleltamme melko joustava, sillä meillä oli vain muutamia ajatuksia siitä, mitä halusimme reissun aikana kokea. Matkan kohde oli myös loppupeleissä vähemmän tärkeä - kunhan pääsemme matkustamaan kauas ja määränpäässä on tarjolla jonkinlaisia seikkailumahdollisuuksia, olemme tyytyväisiä.

Jens: Olemme yrittäneet keskittyä positiivisiin puoliin ja koska matka on siirtynyt niin moneen kertaan, olemme pystyneet säästämään enemmän rahaa ja näin ollen voimme myös viettää pidemmän ajan reissun päällä.

Miksi valitsitte vaihtoehtoiseksi kohteeksi juuri Meksikon?

Jens: Vaihtoehtoja ei ollut kovinkaan paljon, jos halusimme lähteä matkaan niin pian kuin mahdollista. Kärsimättömyys vei lopulta pidemmän korren kuin alkuperäinen matkasuunnitelmamme, ja etenkin Madsin täytyi hyväksyä se, että hänen unelmansa Trans-Siperian junamatkasta piti siirtää myöhemmälle ajankohdalle.

Mads: Olin kyllä jo hyväksynyt faktat tässä kohtaa, sillä halusimme molemmat matkaan mahdollisimman pian. Kuitenkin se suurin syy, miksi päädyimme juuri Meksikoon oli se, että harrastamme molemmat voimistelua ja valmentajamme on meksikolainen. Juttelimme asiasta hänen kanssaan ja hän jopa tarjosi meille majapaikkaa perheensä luota. Vietämmekin siis ensimmäiset kolme viikkoa valmentajamme perheen luona ja samalla etsimme itsellemme pysyvämpää majoitusta. Tämä on hyvä keino säästää rahaa ja tietenkin myös hyvä "vakuutus" matkamme ajaksi - jos jotain sattuisi, niin ainakin meillä on joku, johon voimme olla yhteydessä. Jens puhuu myös sujuvasti espanjaa kiitos Perun vaihtovuoden, joten Meksiko vaikutti senkin puolesta itsestäänselvältä vaihtoehdolta. 

Jens: Tämä on myös loistava tapa päästä tutustumaan paikallisiin ihmisiin ja esimerkiksi käydä voimistelemassa paikallisella kerholla jne. On kiva, että meillä on joitain tuttuja jo heti alusta saakka, joiden kautta voi sitten tutustua taas uusiin tyyppeihin. Aiomme viipyä Guadalarajassa muutaman kuukauden ja pitää tukikohtamme siellä. Olemme lyöneet lukkoon vasta aivan muutamia suunnitelmia, joten etenemme päivä kerrallaan.

Millaisia mietteitä teillä on matkustamisesta korona-aikaan?

Mads: Noh, epävarmuus on tietysti yksi päällimmäisistä tunteista. Jollakin tapaa odotamme "pahinta" ja olemme sopineet keskenämme, että odotustemme tulisi olla matalalla sen suhteen, mitä pystymme oikeasti näkemään ja tekemään matkamme aikana. Keskitämme energiamme sen sijaan siitä nauttimiseen, että pystymme matkustamaan vihdoin jonnekin.

Jens: Se on myös auttanut, ettemme ole asettaneet odotuksia sille, mitä haluamme tehdä ja milloin. Kunhan pääsemme nousemaan lentokoneeseen, olemme jo tyytyväisiä.

Mads: Tiedämme, että reissusta tulee joka tapauksessa mahtava. Minä ja Jens olemme hyviä kavereita ja saamme matkasta varmasti paljon irti, tapahtuipa sitten mitä tahansa. Tällä hetkellä ainut mietityttävä asia on esimerkiksi asuintilanne kotona - koska jouduimme siirtämään matkaamme, Jens joutuu viettämään viimeiset 25 päivää ennen lähtöä "kodittomana". Eli jotkin käytännön järjestelyt ovat aiheuttaneet hiukan päänvaivaa.

Jens: Pakko myös myöntää, että prosessi on ollut melko raskas: ensin innostuimme alkuperäisen matkasuunnitelmamme aktiviteeteista, kuten sukelluskurssista Thaimassa ja Trans-Siperian junamatkasta, ja sitten jouduimme kuulemaan, ettei matka voikaan toteutua. Mutta olemme koko ajan olleet sitä mieltä, että kaikki järjestyy kyllä lopulta. Suunnitelma on vain muuttunut matkan varrella.

"Emme ole huolissamme siitä, ettemme esimerkiksi pystyisi palaamaan kotiin. Emme oikeastaan haluaisi palata kotiin ollenkaan!"

Jens

Oletteko tehneet paljon valmisteluja matkaanne varten?

Jens: Emme ole juurikaan käyttäneet aikaa valmisteluihin. Joka kerta, kun olemme tavanneet oman matka-asiantuntijamme, hän on valmistanut meidät melkeinpä kaikkeen mahdolliseen. Emme itse suunnittele asioita kovin paljon etukäteen, joten on pakko sanoa, että saamamme apu suunnitteluprosessin varrella on ollut aivan huippua. Tämä ei tietenkään tarkoita, että olemme täysin aivottomia, vaan enemmänkin sitä, että meillä on ollut ylimääräinen - ja kokeneempi - reissaaja muistuttamassa meitä kaikista niistä asioista, jotka meidän on täytynyt hoitaa.

Seuraa Madsin ja Jensin seikkailuja Meksikossa täältä:

@jens_og_mads_paa_eventyr

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hakemasi sivu näyttäisi olevan kadoksissa. Jos et löydä etsimääsi, kysy meiltä apuja sivun alakulmasta.