{{ section.name }} Asiakastuki

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Asiakastuki
Hae matkakohteita, aktiviteetteja, yliopistoja, kokemuksia...

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota yhteyttä, niin autamme sinua eteenpäin matkasuunnitelmissasi.

Kannattaako vapaaehtoistyö

Kannattaako vapaaehtoistyö - KILROY

Mitä hyötyä vapaaehtoistöistä on?

Vapaaehtoistöissä on kyse paitsi itsensä haastamisesta ja uuteen kulttuuriin tutustumisesta, myös konkreettisen hyödyn tuomisesta tuettaville alueille. Ison kokonaisuuden ja pienten yksittäisten tekojen vaikutusten hahmottaminen on toisinaan kuitenkin vaikeaa: mitä merkitystä juuri sinun työpanoksellasi oikein on?

Tietenkään yksikään ihminen eikä yksikään vapaaehtoistyöprojekti yksinään muuta maailmaa hetkessä, mutta paljon voidaan silti saada aikaiseksi jo ihan yksinkertaisilla teoilla. Lue, miten esimerkiksi Dumaguetessa, Filippiineillä vapaaehtoistyöntekijämme ovat mukana tukemassa mertensuojeluprojektia ja minkälaisia tuloksia heidän työpanoksensa on tuottanut.

Miksi mertensuojelu?

Maailman meret ovat massiivisesta koostaan huolimatta herkkiä ekosysteemejä ja kaipaavat huolenpitoa. Myös kalastuksesta ja turismista elinkeinonsa saavat yhteisöt ovat riippuvaisia merten hyvinvoinnista. Merten biodiversiteetin ja puhtauden säilyttäminen sekä värikkäiden koralliriuttojen ja kalaparvien suojelu on kaikkien reissaajien etuoikeus ja velvollisuus.

Kannattaako vapaaehtoistyö - KILROY

Vapaaehtoisprojektien saavutuksia Filippiineillä

Vapaaehtoistyö Dumaguetessa on tuonut konkreettista hyötyä paitsi alueen vesistölle, myös maanpäällisille ekosysteemeille sekä paikallisille yhteisöille. Tässä muutamia esimerkkejä alueen kehityksestä viime vuosina.

Mangrovemetsien suojelu ja yhteisöjen tukeminen

Yhdessä vapaaehtoisten ja paikallisten työntekijöiden ansiosta alueelle on istutettu tuhansia ja taas tuhansia mangrovepuita. Samalla on varjeltu mangrovemetsistä riippuvaisten mehiläisten elinympäristöä ja turvattu noin 100 paikallisen mehiläishoitajan toimeentulo.

Merten hyvinvoinnin ylläpito

Vapaaehtoistyöntekijämme ovat osallistuneet viikottaisiin rantojen ja koralliriuttojen puhdistusoperaatioihin. Näiden siivoustalkoiden ansiosta merenpohjasta on nostettu useita tuhansia tonneja roskia ja jätettä, mikä on edesauttanut kattavan kierrätysohjelman käyttöönotossa. Tämän kierrätysohjelman kautta saatava tieto raportoidaan eteenpäin Ocean Conservancy - järjestölle, mikä puolestaan auttaa jätehuoltosuunnitelmien laatimisessa sekä paikallisella että kansainvälisellä tasolla.

Paikallisen työvoiman avustuksella vapaaehtoisemme keräävät myös yksityiskohtaista dataa merenpohjan tilasta. Tarkka tiedonkeruu on mahdollistanut koralliriuttojen eri uhkien tunnistamisen ja samalla vaikuttanut paikallisen hallituksen tekemiin suojelupäätöksiin. 

Kannattaako vapaaehtoistyö - KILROY

Merenpohjan puhdistuksen ja kartoituksen lisäksi vapaaehtoistyö hyödyttää myös muilla tavoin paikallisia yhteisöjä. Esimerkiksi vuonna 2016 vapaaehtoisten työpanos mahdollisti 20 vakituisen sea ranger -työntekijän palkkaamisen. Lisäksi vartijoille saatiin rakennettua kunnolliset työtilat, joista käsin he voivat nyt toimia aiempaa tehokkaammin mm. laitonta kalastusta vastaan. 

Valistustyö

Vapaaehtoistyöntekijämme ovat usein mukana tukemassa paikallista koulutustahoa. Filippiineillä nuoria pyritään opastamaan esimerkiksi merten ekosysteemeihin, kalastukseen sekä ilmastonmuutokseen liittyvissä asioissa. Tämä valistustyö on vuodessa tavoittanut arviolta yli 30 000 lasta ja nuorta!

Kannattaako vapaaehtoistyö - KILROY

Kauaskantoiset hyödyt

Paikallisten tekojen lisäksi vapaaehtoistyön vaikutus näkyy myös kotimaahan palatessa. Vain kuukauden mittaisenkin vapaaehtoistyöjakson jälkeen kiinnität arjessasi enemmän huomiota kierrätykseen, luonnonvarojen säästämiseen ja kevyemmin matkustamiseen. Olet myös ennakkoluulottomampi ja arvostat omia kotikontujasi aivan uudella tavalla. Tämä pysyvä asennemuutos on kenties se kaikkein tärkein vaikutus, joka vapaaehtoistöillä voi olla. Ja kun jaat kokemuksesi ja vinkkisi tuttaviesi kanssa, levität hyvää eteenpäin!

 

Jos sinä tai joku tuttusi on ollut osallisena näihin lukuihin ja kehitysaskeleisiin Filippiineillä, voit syystä olla ylpeä. Kiitos, kiitos ja kiitos kaikille vapaaehtoisille!

Haluatko olla mukana jatkamassa tätä arvokasta työtä? Lue lisää itse projektista tai tutustu muihin vapaaehtoistyömahdollisuuksiimme.

alt

Suunnittele oma matkasi

  1. Valitse unelmiesi kohteet ja tekeminen. 
  2. Me etsimme käytännön vaihtoehdot ja annamme tarjouksen.
  3. Saat henkilökohtaisia neuvoja ja ohjeita matkasuunnitelmaasi.

Tarkistamme, että reittitoiveesi on mahdollinen ja kerromme, kuinka saat eniten irti budjetistasi. Saat vinkkejä kohteisiin ja matkustamiseen ylipäätänsä. Suunnitteluapu on maksutonta eikä sido sinua mihinkään.

Aloita suunnittelu

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hakemasi sivu näyttäisi olevan kadoksissa. Jos et löydä etsimääsi, kysy meiltä apuja sivun alakulmasta.