{{ section.name }} Asiakastuki

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Asiakastuki
Hae matkakohteita, aktiviteetteja, yliopistoja, kokemuksia...

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota yhteyttä, niin autamme sinua eteenpäin matkasuunnitelmissasi.

Miksi matkustaa välivuonna?

travel-inspiration-friends-road-sunset

Miksi viettää välivuosi ulkomailla?

Unohda lomailun mahduttaminen koulun tai työpaikan lomakausiin ja reissaa niin paljon kuin sielu sietää! Välivuosi on täydellinen mahdollisuus matkustaa vaikka maailman ympäri. Matkustaessa opit asioita niin itsestäsi kuin ympäröivästä maailmastakin, tutustut mielenkiintoisin ihmisiin ja yllätyt kerta toisensa jälkeen ties mistä.

Välivuosi on täynnä mahdollisuuksia, joista kannattaa ottaa kaikki irti: elämä opettaa monta asiaa, jotka eivät kuulu korkeakoulujen kurssitarjontaan. Suosituksemme on tietenkin käyttää tämä elämän tarjoama vapaa vuosi reissaamiseen. Listasimmekin kymmenen syytä, miksi välivuosi kannattaa omistaa maailman tutkimiseen!

girl-in-hammock

1. Tauko tekee hyvää

Ensin oli eskari, sitten aloitettiin jännä alakoulu, josta matka jatkui pelottavaan yläkouluun. Sieltä lukioon tai ammattikouluun. Ehkä tuossa yli vuosikymmenen koulu-urassa on hetkeksi ihan riittämiin, ja nyt olisi tauon paikka? Paras irtiotto on tietenkin maailmalle lähtö, jossa pölyiset koulukirjat unohtuvat hetkessä.

2. Mieli avartuu

Reissatessa mieli avartuu, kun kohtaat uusia kulttuureja ja ihmisiä. Koulussa on tietenkin opittu monta hyödyllistä asiaa, mutta tiedätkö miten valmistat taro-kasvista ruokaa Fidzillä tai miten otat parhaat valokuvat Salar de Uyunin suolatasangoilla? Niinpä, olet reissun tarpeessa.

3. Opit paljon itsestäsi

Tunnet kyllä jo itsesi jotenkin, mutta sinussa on puolia, jotka eivät kertakaikkiaan paljastu ennen kuin olet viettänyt pari yötä riippumatossa Tongalla, taittanut Afrikkaa rekalla muiden maailmanmatkaajien kanssa, hypännyt laskuvarjohypyn Uudessa-Seelannissa tai kokeillut sukellusta. Matkailu muovaa esiin kaikkein parhaimman versiosi, ja se on kuulkaa aika hienoa.

skydiving-out-of-airplane-cover

4. Itsevarmuus kasvaa

Se tunne, kun onnistut saamaan itsellesi yöpaikan täysin vieraasta pikkukylästä tai kun missaat lennon, mutta selvität tilanteet like a pro! Mikään ei kasvata itsevarmuutta paremmin kuin reissaaminen, ja kotiin palaakin usein rautainen ja itsenäinen selviytyjä.

5. Pärjäät missä vaan

Jos olet onnistunut reissaamaan koko omaisuus köytettynä selkääsi, niin eiköhän tulevaisuuden alkeellinen opiskelijaelämäkin onnistu turhia diivailematta. Opiskelijakämpän solu ei ahdista, kun olet jo asunut kymmenen ihmisen kanssa hostellin makuusalissa Australiassa Working Holiday -matkalla. Kaksi semi-sottaista kämppäkaveria? So last season!

6. Rikastut. Elämyksissä.

Jotkut haluavat käyttää valmistujaisten lahjarahat turhaan krääsään, vaikka elämysten keräily olisi paljon coolimpaa. Uusimman omenamallin sijaan voisi lähteä surffaamaan Balille, tehdä road trip läpi USA:n tai trekata Etelä-Amerikassa. Matkustaminen on erinomainen investointi, sillä vaikka siihen kuuluu rahaa, se rikastuttaa.

volunteer-construction-work-cover

7. Voit löytää elämälle suunnan

Etkö tiedä, mitä haluat tehdä koko loppuelämäsi? Reissussa tulee kokeilleeksi uusia asioita, ja voit löytää yllättäviäkin kiinnostuksen kohteita, jotka muokkaavat tulevaisuuttasi. Ehkä inspiroidut Euroopan historiallisista rakennuksista ja haluat opiskella arkkitehdiksi, tai huomaat nauttivasi eksoottisista herkuista ja sinusta tulee seuraava master chef.

8. Saat olla huoleton

Reissaaminen on ennen kaikkea hauskaa ja nuorena kaikki on vielä tuplasti riemukkaampaa! Välivuotena saat luvan kanssa olla huoleton ajelehtija ja nukkua vaikka rannalla Thaimaassa tähdet peittonasi. Ja etkö mieluummin juhli aamuun asti nyt kuin keski-ikäisenä burn-outina? Niin me ainakin teimme.

9. Löydät uusia ystäviä

Usein valmistumisen jälkeen vanhat ystävät lähtevät eri teille esimerkiksi opiskelujen perässä ja välivuotta viettävät voivat tuntea olonsa vähän tyhjiksi. Ja siksi reissuun lähtö on taas kerran upea vaihtoehto! Tapaat matkoilla paljon uusia ystäviä, sillä maailman hostelleissa kompastuu jatkuvasti uusiin kaverikandidaatteihin.

10. Motivaatio opiskeluun kasvaa

Ympäri mennään ja yhteen tullaan, nimittäin opiskelun välttäminen maailmalla voi loppujen lopuksi olla motivaattori seuraavan opintotaipaleen aloittamiseen. Reissaaminen pistää miettimään omaa elämää uusin silmin, ja alussa tylsältä tuntunut opiskelu voi reissussa kasvattaa arvoaan. Välivuosi voi todellakin olla elämän merkittävin vuosi - ja usein sitä onkin!

theme-backpacking-cover

Harkinnassa välivuosi ulkomailla?

Matkustaminen, auringossa köllöttely ja uusiin elämyksiin heittäytyminen on luonnollisesti hauskaa ja rentouttavaa. Reissussa kertynyt kokemus ja matkan varrella opitut taidot – mm. muuttuviin tilanteisiin ja erilaisiin olosuhteisiin sopeutuminen, kielitaito, kulttuurierojen kohtaaminen, itseensä luottaminen, avun pyytäminen – ovat lisäksi hyödyllisiä myös tulevaa työuraa ja elämää muutoinkin ajatellen. Älä siis aliarvioi reissaamista ansioluettelossasi.

On hienoa hoksata, että arjesta ruikuttamisen sijaan voi itse vaikuttaa elämän kulkuunsa. Matka maailman ympäri on oikeasti mahdollinen unelma, ja meidän kauttamme nuoret ja opiskelijat saavat lentoliput vieläpä alehintaan. Tee hetki töitä ja kartuta matkakassaa ja sitten vain maailmalle!

Kysy meiltä

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hakemasi sivu näyttäisi olevan kadoksissa. Jos et löydä etsimääsi, kysy meiltä apuja sivun alakulmasta.