{{ section.name }} Asiakastuki

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Asiakastuki
Hae matkakohteita, aktiviteetteja, yliopistoja, kokemuksia...

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota yhteyttä, niin autamme sinua eteenpäin matkasuunnitelmissasi.

Maailman parhaat sukelluskohteet - top 10

diving-coral-and-fish-cover

Koe maailman upeimmat sukellusspotit

Pinnan alle kurkistaminen kiehtoo meistä monia. Voit käydä sukeltamassa melkeinpä missä tahansa rantaviivaa omaavassa maassa, mutta näkemäsi asiat voivat vaihdella suuresti. Alta löydät joukon meidän suosituksiamme maailman parhaisiin sukellusspotteihin.

diving-padi-learning-to-dive-cover
Laitesukellus vs vapaasukellus
Haluaisitko kokeilla sukeltamista ensimmäistä kertaa, muttet ole varma, kannattaako sinun kokeilla laitesukellusta vai vapaasukellusta? Laitesukelluksessa kannat happisäiliötä selässäsi ja voit hengittää normaalisti. Vapaasukeltajat puolestaan harjoittelevat pidättämään hengitystään pitkiä aikoja veden alla - nykyinen ennätys on yli 9 minuuttia!

Galápagossaaret, Ecuador

Galápagossaarilla sukeltaminen ei ole sitä kaikkein edullisinta touhua, mutta takuuvarmasti yksi ainutlaatuisimmista kokemuksista, jonka voit saada maailmalla. Galápagossaaria ympäröiviltä vesiltä löydät erilaisia eläinlajeja, joita ei tavata missään muualla maailmassa, mukaan lukien kuuluisa merileguaani, mutta myös muita kiehtovia lajeja, kuten kotkarausku ja vasarahai.

Eagle Rays and other fish swimming in the seas of the Galapagos Islands

Iso valliriutta, Australia

Ehkäpä jopa maailman kuuluisin koralliriutta, Iso valliriutta, tunnetaan erityisesti sen jättimäisestä koosta. Valliriutta sijaitsee hieman Cairnsin rannikon ulkopuolella ja täällä voit kohdata mm. kilpikonnia, haita, rauskuja ja monia muita lajeja riippuen siitä, mihin aikaan vuodesta olet paikan päällä. Vierailitpa Isolla valliriutalla sitten milloin tahansa, varmaa on, että pinnan alla on valtavasti ihmeteltävää.

 

Kunniamaininta: Heron Island, Australia

Jos haluat kokea jotain hieman tavallisesta poikkeavaa, suuntaa Heron Islandille. Vaikka saari on teknisesti osa Isoa valliriuttaa, kyseessä on erittäin syrjäinen alue, josta löydät kauniita koralleja, merikilpikonnia ja kaloja. Paikan päälle on helpoin päästä Gladstonesta, hieman Brisbanesta pohjoiseen.

Colourful fish and coral in the Great Barrier Reef in Australia

Isla del Coco, Costa Rica

Isla del Cocon saari on todellinen helmi, joka soveltuu erityisesti kaikille seikkailuhenkisille reissaajille. Saari sijaitsee lähes 550 kilometriä Costa Rican rannikolta, joten paikalle ei matkusteta ihan tuosta vain - ainoastaan Puntarenasin satamakaupungista on mahdollista nousta veneeseen, joka vie sinut reilussa vuorokaudessa saarelle. Isla del Coco on kansallispuisto, jossa voit sukeltaa haiparvien, kuten valashaiden ja vasarahaiden sekä tietysti upean värikkäiden kalojen kanssa.

Jos haiden kanssa sukeltaminen ei ole sinun juttusi, etkä halua matkustaa keskelle valtamerta, suosittelemme kokeilemaan Manuel Antonion sukelluskurssia, joka soveltuu erityisen hyvin aloittelijoille. 

Striped fish in the oceans of Costa Rica

Dauin, Filippiinit

Filippiineillä on useita loistavia sukelluskohteita, mutta tässä niistä yksi - Dauin. Alueen koralliriutat ovat erinomaisessa kunnossa ja ne myös sijaitsevat todella lähellä rantaa, joten voit helposti vain kävellä mereen ja lähteä tutkimaan pinnanalaista maailmaa. Dauinissa ei ole suuria kaloja, vaan kyse on nimenomaan koralliriuttojen ihastelusta. Mikäli haluat bongailla suurempia kaloja ja kilpikonnia, suosittelemme sukeltamista Moalboalissa. 

Scuba diver with a sea turtle in the ocean in in the Philippines

Playa del Carmen, Meksiko

Yksi aloittelijoille sopivista paikoista on Meksikon Playa del Carmen. Täällä törmäät mm. rauskuihin sekä barrakuda- ja papukaijakaloihin. Playa del Carmenissa voit myös kokeilla täysin erilaista sukellusta suuntaamaalla johonkin alueen monista cenoteista! Cenotet ovat luonnollisia, maan alle muodostuneita kalkkikivikuoppia, jotka ovat täynnä vettä. Cenotet voivat olla hyvinkin syviä, joten ne soveltuvat uimisen lisäksi myös hyvin sukeltamiseen.

Scuba diving at Cabo Pulmo in Baja California Sur in Mexico

Havaiji, USA

Havaijin paratiisisaarilla on monia upeita sukelluskohteita, erityisesti Mauin länsipuolella. West Maui -vuorten juurelta löydät mm. upeita koralliriuttoja ja erilaisia ​​kaloja. Lähistöllä on myös rauskujen "puhdistusasema", jossa rauskut odottavat huulikaloja päästäkseen eroon selässään kasvavista levistä ja muista pienistä kasveista. 

Jos haluat kokea jotain erilaista ja ainutlaatuista, ota harkintaan yösukellus paholaisrauskujen kanssa!

Pod Dolphins swimming in the ocean near Hawaii

Gili-saaret, Indonesia

Indonesia tarjoaa loputtoman määrän erilaisia saaria ja huikeita sukelluskohteita, mutta muutamat parhaimmista sukelluspaikoista sijaitsevat Gilin saarten lähettyvillä. Hieman paikasta riippuen voit nähdä saarten lähistöllä koralleja, kaloja, rauskuja, mustekaloja ja merikilpikonnia.

Mikäli aikasi ja budjettisi sallivat, Raja Ampat -saaristo on ehdottomasti vierailun arvoinen paikka sukeltajille ja snorklaajille. Paikka on syrjäinen, mutta kyseessä on yksi planeettamme parhaista sukelluskohteista, jonka värikkäät korallit ja kalat sekä upeat maisemat saavat pääsi pyörälle.

Lionfish spotted while diving in Indonesia

Poor Knights Islands, Uusi-Seelanti

Poor Knights Islands on joukko tuliperäisiä saaria aivan Uuden-Seelannin Pohjoissaaren rannikolla. Saaret ovat maan kuuluisin sukelluskohde ja myös luokiteltu yhdeksi maailman parhaista. Saarten kirkkaat vedet, monipuolinen eläimistö ja merkittävät vedenalaiset kalliomuodostelmat tekevät niistä vertaansa vailla olevan sukelluskohteen. Sukeltaessasi löydät itsesi lukuisten delfiinien, papukaijakalojen, rauskujen ja haiden joukosta.

Dolphin in the ocean in New Zealand

Fidži

Miten olisi sukellus eteläisen Tyynenmeren kirkkaan sinisillä vesillä? Täältä löydät joukoittain vuokkokaloja, merihevosia ja kilpikonnia. Fidži on myös tunnettu haisukelluksistaan, joiden aikana voit parhaassa tapauksessa bongata jopa 9 eri hailajia. 

Manta Ray with lot's of colourful little fish in the ocean surrounding Fiji

Karibian saaret

Viimeinen maininta tällä listalla ei ole yksittäinen kohde, sillä Karibianmereltä löytyy lukemattomia, äärimmäisen hyviä sukelluskohteita. Tässä muutamia spotteja, jotka ansaitsevat kunniamaininnan:

  • 1000 Steps, Bonaire
  • Tiger Beach, Bahama
  • Bloody Bay Marine Park, Caymansaaret
  • Bayahibe, Dominikaaninen tasavalta
Scuba divers swimming among sharks in the Bahamas

Haaveissa sukellusmatka maailmalle?

Kysy meiltä apua sukelluskurssien varaukseen ja muuhun matkasuunnitteluun. Kysyminen ei maksa mitään, eikä velvoita sinua mihinkään.

Ota yhteyttä

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hakemasi sivu näyttäisi olevan kadoksissa. Jos et löydä etsimääsi, kysy meiltä apuja sivun alakulmasta.