{{ section.name }} Asiakastuki

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Asiakastuki
Hae matkakohteita, aktiviteetteja, yliopistoja, kokemuksia...

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota yhteyttä, niin autamme sinua eteenpäin matkasuunnitelmissasi.

Kuoleman tie Boliviassa - Maailman vaarallisin tie

Bussi Kuoleman tien sateisella rinteellä Boliviassa - KILROY

Adrenaliiniryöppyjä huimapäille

Yungas-tie ei todennäköisesti nimenä kerro monelle kovinkaan paljon, mutta jos puhumme sen sijaan Death Roadista tai Kuoleman tiestä, niin ehkä jonkun korvaan tämä alkaa jo kuulostaa tutulta. Tämä yli 60 kilometrin pituinen tie Boliviassa ulottuu pääkaupunki La Pazista Coroicon kaupunkiin. Aina vuoteen 1994 saakka reitillä tapahtui vuosittain noin 200-300 kuolemaa, ja näin se saikin lopulta lempinimekseen Kuoleman tie. 

Huolimatta näistä surullisista tilastoista ja siitä, että kyseessä on yksi maailman vaarallisimmista teistä, monet seikkailunhaluiset reppureissaajat suuntaavat Bolivian matkallaan juuri tänne. Jatka lukemista, niin saat selville miksi.

Kysy Bolivian matkoista

Haasta itsesi mukaan alamäkipyöräilyyn Bolivian kuoleman tielle. Lue lisää täältä, jos vain uskallat...
Death Road -seikkailu

Miksi Kuoleman tie on niin vaarallinen?

Yungas-tie rakennettiin 1930-luvulla paraguaylaisten vankien toimesta, tarkoituksena yhdistää Amazonin sademetsät Bolivian pääkaupunkiin, La Paziin. Reitti kulkee korkeilla rinteillä, joista on jyrkkä pudotus jopa 600 metrin syvyiseen rotkoon.

Tie on kapea, päällystämätön ja kaiteeton. Erittäin vaaralliseksi reitin tekevät myös kivien romahtamisen vaara ja haasteelliset sääolosuhteet, kuten sade ja sumu.

utsikt över death road i bolivia

Millaisia sääntöjä Kuoleman tiellä noudatetaan?

Kuoleman tiellä on useita sääntöjä, joita on noudatettava. Yksi tärkeimmistä on, että ajaminen tapahtuu tien vasemmalla puolella. Muualla Boliviassa ei noudateta vasemmanpuoleista liikennettä, mutta Death Roadilla vasemmassa reunassa ajaminen antaa kuljettajalle paremman näkyvyyden sekä tien reunaan että vastaantulevaan liikenteeseen. Tämä taas tekee ohituksista matkan varrella turvallisempia.

Mikä tekee Kuoleman tiestä niin suositun?

Vuonna 2009 Coroicon ja La Pazin välille rakennettiin uusi ja turvallisempi tie, mikä johti siihen, että Death Roadin ruuhkat vähenivät ja näin ollen tiellä mahtuu nykyään pyöräilemään. Kapea soratie, kauniit näkymät, haastavat alamäet ja adrenaliiniryöpyt tekevät Kuoleman tiestä jännittävän reissukohteen.

Kuoleman tie on erityisen suosittu innokkaiden seikkailijoiden keskuudessa, jotka haluavat haastaa itsensä alamäkipyöräilyyn. Tarjolla on useita maastopyöräretkiä, joita järjestetään paikallisten toimijoiden johdolla. Matkan varrella voit nähdä lukuisia muistomerkkejä tiellä kuolleiden uhrien muistoksi, ja nämä muistomerkit toimivat samalla muistutuksina siitä, että sinun tulee olla varovainen ja tarkkaavainen reitin alusta loppuun.

Uskallatko sinä nousta pyörän selkään?

två personer som cyklar längs death road

Kiinnostaako exterme-pyöräily?

Jos olet valmis vastaanottamaan tämän haasteen tai kaipaat muita neuvoja matkasi suunnittelua varten, kysy meiltä! Tule käymään toimistollamme, niin suunnitellaan yhdessä juuri sinun näköisesi reissu.

Varaa maksuton suunnitteluaika

alt

Suunnittele oma matkasi

  1. Valitse unelmiesi kohteet ja tekeminen. 
  2. Me etsimme käytännön vaihtoehdot ja annamme tarjouksen.
  3. Saat henkilökohtaisia neuvoja ja ohjeita matkasuunnitelmaasi.

Tarkistamme, että reittitoiveesi on mahdollinen ja kerromme, kuinka saat eniten irti budjetistasi. Saat vinkkejä kohteisiin ja matkustamiseen ylipäätänsä. Suunnitteluapu on maksutonta eikä sido sinua mihinkään.

Aloita suunnittelu

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hakemasi sivu näyttäisi olevan kadoksissa. Jos et löydä etsimääsi, kysy meiltä apuja sivun alakulmasta.