{{ section.name }} Asiakastuki

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Asiakastuki
Hae matkakohteita, aktiviteetteja, yliopistoja, kokemuksia...

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota yhteyttä, niin autamme sinua eteenpäin matkasuunnitelmissasi.

Vinkkejä matkalle

Caucasus Mountains

Käytännön vinkkejä reppureissulle

Reppureissuun lähtiessä rinkkaan ei voi (eikä edes kannata) pakata liikaa, minkä vuoksi matkaajan onkin opittava soveltamaan. Keräsimme omilta reissukonkareiltamme kasan erilaisia matkavinkkejä, joita he ovat vuosien varrella todenneet käytännöllisiksi. Mihin ikinä matkasi tien päällä käykään, näillä ohjeilla sinusta tulee vedenkestävä reppureissaaja!

1. Lenkkeile ennen lentoa

Ensimmäinen vinkki liittyy jo aikaan ennen matkan aloitusta. Mikäli tiedossa on pidempi lento, jet lag eli aikaeroväsymys lyhenee kummasti kun on käynyt lenkillä edellisenä päivänä. Urheilu vähentää stressiä ja rentouttaa kehon matkaa varten. Liikunta ennen pitkää lentoa auttaa myös jaksamista, kun joudut istumaan pitkän aikaa paikoillasi. Kokeile huviksesi!

2. Kanna mukana useampaa valuuttaa

Erityisesti USA:n dollareita tarvitaan monella kentällä viisumeiden maksuun ja ne käyvät yllättävän monessa maassa myös itse valuuttana, sillä joistain maista voi olla aluksi haastavaa nostaa paikallista valuuttaa. Kannattaa tutkia etukäteen mikä tilanne on kohteessa ja pitää pieni stach USD mukana!

3. Dödöä itikanpuremiin

Jos hyttynen pääsee pistämään illalla vaatekerroksen läpi ja kutitus on sietämätön, hiero deodoranttia puremaan! Aine auttaa ja lievittää syyhyä välittömästi.

4. Pidä korvikset yhdessä

Nappaa nappi mukaan ja yhdistä korvikset siihen, niin et aina joudu miettimään missä se toinen pari nyt onkaan. Hukkaatpa sitten molemmat kerralla etkä vain ärsyttävästi yhtä.

5. Viikkailun sijaan rullaa

Rinkkaan mahtuu huomattavasti enemmän tavaraa, kun rullaat vaatteet viikkaamisen sijaan. Vaatteet pysyvät myös selkeästi sileämpinä rullaustekniikalla – sikäli kun sillä on mitään merkitystä reissuelämässä.

6. Sukat kenkien päälle

Jos nyt löydät itsesi esimerkiksi Himalajan vuoristolta ja reitti sattuu kulkemaan jäisten olojen läpi eikä kengissäsi ole pitoa, laita ylimääräiset sukat kenkien päälle ja johan helpottaa!

7. Ensiapupaketti

Tämä niksi on kaiken A ja Ö, reissussa kun aina sattuu ja tapahtuu. Nappaa pakettiin ainakin desinfiointiainetta, laastareita, hakaneuloja ja pinsetit. Kokonaista apteekkia on turha kantaa mukana, mutta perusjutut auttavat kummasti.

Suosittelemme, että pakkaat mukaan myös päänsärkylääkkeitä, matkapahoinvointitabletteja sekä tietysti immodiumia. Lääkkeiden kanssa pitää tietenkin olla tarkka, eli tarkista erityisesti reseptilääkkeiden status, eli että saat viedä niitä mukanasi kunkin reissukohteesi maahantuloviranomaisten luvalla. 

8. Vedenkestävä laukku

Sää voi usein yllättää, esimerkiksi räjähtävällä kuurosateella kesken venereissun. On siis aina hyvä varautua vedenkestävällä laukulla, mihin vähintään arvotavarat mahtuvat. Tämä on myös kätevä väline sukellusreissuilla ja biitsille mentäessä.

Pakkaa mukaan myös muutama muovipussi. Kun kuljet rinkan kanssa ja taivas tiputtaa yhtäkkiä niskaasi saavillisen vettä, rinkan sadesuoja ja muovipussi vaatteiden suojana rinkassa auttaa jo pitkälle. Kaikkien vaatteiden paketointi muovipusseihin ei välttämättä ole kovin käytännöllistä, jos vaihdat paikkaa usein. Suosittelemme kuitenkin, että pakkaat ainakin esim. yhden vaatekerran alusvaatteista lähtien muovipussiin, jotta sään yllätäessä sinulla on vaihtaa kuivat vaatteet päälle.

9. Puhelin mukiin

Kun bilejalkaa alkaa vipattaa, tarvitaan musiikkia pöytään! Harva kantaa kaiuttimia mukana, mutta ei hätää: laita musiikki soimaan ja puhelin tyhjään muovikuppiin ja johan rupeaa raikumaan.

10. Adventure Underwear

No nämä aluspöksyt ovatkin vähän spesiaalimmat: pöksyistä löytyy vedenpitävä salatasku esimerkiksi rahaa ja passia varten! Käsityötaitoisimmat ompelevat tietenkin vastaavan salataskun omiin haaremeihinsa ennen reissua.

11. Pysy kartalla

GPS ja Google maps kannattaa ladata puhelimeen offline-tilaan ennen reissua. Voit seurata lokaatiota taksissa, päivittää reissureitin ja kertoa muille paljon helpommin missä päin liikut! Vinkki: kirjoita hakukenttään "OK maps" ja hakemasi alue tallentuu automaattisesti offline-tilaan.

12. Laventeliöljy

Pikku pullo laventeliöljyä parantaa haavoja, palanutta ihoa ja auttaa myös rauhoittamaan yskää ja huonoa oloa. Myös yläilmoissa pitkillä lennoilla iho kuivuu herkästi. Pelastus: matkakokoinen purtilo laventeliöljyä.

13. Kuvat pilvipalveluun

Vaikka se on ikävää kuulla, kamerat tuuppaavat usein hajoamaan tai häviämään. Kaikista ikävintä ei kuitenkaan ole itse kameran menetys, vaan reissukuvien katoaminen! Kannattaa siis aina WiFi-yhteydessä ladata kuvat suoraan johonkin pilvipalveluun, kuten Dropboxiin. Saman tien voi myös sitten näyttää kotiväelle millaisissa maisemissa sitä asusteleekaan.

14. Koska aurinko laskee?

Opi arvioimaan kellonaika ja kuinka pitkään on vielä valoisaa: tarvitset vain kätesi ja auringon näköpiiriin! Aseta kätesi vaakatasossa kohti horisonttia ja mittaa sormillasi auringon ja maaston väliin jäävä alue. Jokainen sormi vastaa noin varttia. 

15. Lataa valuuttamuunnin

Valuutta vaihtuu niin ettei perässä pysy millään! Jotta olisit edes vähän kartalla rahan kulutuksesta ja varmistat että hinnat ovat oikein, valuuttamuunnin on tähän erittäin kätevä työkalu.

16. Huivi matkaan

Saronki, poncho, pyyhe, turbaani - mikä ikinä se onkaan, pidä huoli että kannat aina jonkinlaista huivia mukana! Sillä taklaat auringonpistoksen lisäksi myös monet eri kulttuuriset vaatimukset, mitä jotkin maat ja esimerkiksi kirkkokäynnit saattaavat edellyttää. Maassa maan tavalla!

Ja huom. tämä vinkki ei ole vain naisille: moneen kirkkoon esimerkiksi ei ole asiaa polvet paljaina. 

17. Jesari korjaa kaiken

Kyllä, tämä on todettu juttu reissarin kun reissarin mukaan. Ilmastointiteippi korjaa kaiken, joten se kannattaa ehdottomasti pakata rinkkaan reissuun lähtiessä! Rakkulat vaelluksen jälkeen: jesaria päälle. Rinkkaan repeytyy reikä: jesari auttaa ensihätään. Tarvitset köyden pätkän: taita teippi kaksin kerroin. Pssst. myös nippusiteet ovat aika kätevä vaihtoehto pitää matkassa...

18. Riippumatto messiin

Reippureissulla tulee yövyttyä mitä kummallisemmissa paikoissa, mutta omituisinkaan paikka ei tunnu miltään, jos sinulla on riippumatto mukana. Esimerkiksi joskus hostellin vuode voi tuntua ikävältä nukkua, jolloin riippumatto toimii suojaavana lakanana. Tai, joillain kansainvälisilläkin lentokentillä yllätyksenä saattaa tulla yöpymiskielto, jolloin kotoisa nurkkaus on löydettävä lähistöltä alueen ulkopuolelta. Riippumatto, make your magic!

19. Sähköä myyntiautomaateista

Lentokentillä WiFi yleensä pelaa ja reissua varten on kiva ladata puhelimen akku täyteen - kunnes et löydäkään pistorasiaa. Saatatkin helposti törmätä reissutovereihin tässä samaisessa pistorasian-metsästys-missiossa. Vinkkimme: etsi myyntiautomaatti – ne on takuulla kiinni virtalähteessä, ja usein niiden yhteydessä löydät monta vapaana olevaa pistorasiaa.

20. Kirjavaihto

Reissussa on ihanaa välillä vain rentoutua ja lukea kirjoja (katso kohta 18, riippumatto). Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että sinun tulisi kantaa mukanasi lähikirjaston kokoelmia. Useista hostelleista tai lähikahviloista löytyy kirjanvaihtopisteitä, joten matkalle riittää usein vain yksi kirja. Tarinan luettuasi vaihdat sen vain uuteen ja jätä vaikka edelliseen mukava viesti seuraavalle!

21. Musiikkia maailmalta

Tietyt hetket ja ihmiset painuvat mieleen juurikin kuulon perusteella. Matkalle lähtiessä kannattaa perustaa esimerkiksi "reissu Spotify"-lista ja pyytää jokaista fellow backpackeriä lisäämään listaan pari biisiä omasta maastaan!

alt

Suunnittele oma matkasi

  1. Valitse unelmiesi kohteet ja tekeminen. 
  2. Me etsimme käytännön vaihtoehdot ja annamme tarjouksen.
  3. Saat henkilökohtaisia neuvoja ja ohjeita matkasuunnitelmaasi.

Tarkistamme, että reittitoiveesi on mahdollinen ja kerromme, kuinka saat eniten irti budjetistasi. Saat vinkkejä kohteisiin ja matkustamiseen ylipäätänsä. Suunnitteluapu on maksutonta eikä sido sinua mihinkään.

Aloita suunnittelu

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hakemasi sivu näyttäisi olevan kadoksissa. Jos et löydä etsimääsi, kysy meiltä apuja sivun alakulmasta.