{{ section.name }} Asiakastuki

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Asiakastuki
Hae matkakohteita, aktiviteetteja, yliopistoja, kokemuksia...

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota yhteyttä, niin autamme sinua eteenpäin matkasuunnitelmissasi.

Hauskat paikannimet

Hauskat paikannimet - KILROY

Outoja paikannimiä maailmalla

Maailmassa on monta kolkkaa, joiden hauskat nimet pistävät pakostakin hymyilemään. Hauskoja väärinymmärryksiä syntyy, kun eri kieliä puhuvat ihmettelevät toistensa kotimaiden nimihelmiä. Ja kun maailman jokaisella saarella, polulla, alueella, jokiuomalla ja tulivuorella on oltava ikioma nimensä, on hauskojen paikannimien lista pitkä! 

Olemme keränneet listan muutamista hauskimmista paikannimistä maailmalla. Believe it or not, kaikki nämä paikat ovat olemassa - ja niissä on ihan pakko käydä!

1. Saaranpaskantamasaari, Suomi

No siis, tämä pieni asumaton saari sijaitsee Onkamojärvellä Sallassa. Hieman naurattaa, kun yrittää kääntää tätä nimeä ulkomaalaiselle toverilleen: "the island shat by Saara"? No biggie. Tarinaa nimen takaa voikin sitten jokainen spekuloida itsekseen...

2. Middelfart, Tanska

Jos kyltin lukee nopeasti, voi helpostikin erehtyä juna-aseman nimestä! Middelfart sijaitsee melko keskellä Tanskaa noin parin tunnin ajomatkan päässä, niin Kööpenhaminasta kuin Aalborgista.

3. Takeshita Street, Japani

Kavereiden kesken myös take-a-shit -kävelykatuna tunnettu promenaadi sijaitsee siis Harajukussa Tokion suurkaupungin sykkeessä. Toisin kuin voisi nimestä ehkä ensimmäisenä ajatella, kyseinen katu on täynnä trendikkäitä kahviloita, putiikkeja ja ravintoloita.

4. Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaunga­horonukupokaiwhen­uakitanatahu, Uusi-Seelanti

Ai suomen kielikö muka vaikeaa? Tämä nyppylä sijaitsee Uudessa-Seelannissa Hawke Bayllä. Mites ois yksi bussilippu Taumatawhakatangihan....iin? Parempi ostaa suoraan se bussipassi niin ei tarvitse tavata.

5. Cookietown, USA

Keksikylän herkullinen kaupunki sijaitsee Oklahomassa, USA:ssa. Legenda kertoo, että paikka on nimetty paikallisen pikkupojan lausahduksen mukaan, hänen saadessaan kulmakauppiaalta keksin: "I don't want to leave Cookietown". Ja kukapa haluaisi??

6. Humpybong, Australia

Ausseissa Brisbanen vieressä sijaitsee Humpybongin kaupunki. Kaupungin väkiluku laski hieman Brisbanen kasvamisen jälkeen, minkä vuoksi paikka nimettiin tyhjien asuntojen, humpies, mukaan... eli tämä nimihän onkin itse asiassa melko looginen!

7. Pis Pis River, Nicaragua

Pis pis -ahvenheinän mukaan nimetty kylä Pis Pis, sijaitsee joen uomassa Nicaraguassa. Veden liplatus ei siis ole ikinä kaukana...

8. Le Tampon, Ranskan Réunion

Paikka sijaitsee Ranskalle kuuluvalla Réunionin saarella Afrikan rannikolla, Madagaskarin ja Mauritiuksen välissä. Jylhät maisemat ovat taattuja, sillä kaupunki kohoaa kahden tulivuoren välissä. Tämä saari on siis osa Ranskaa ja näin myös euro-aluetta: eli ei muuta kun eurot matkaan ja Ranskan sisämaalennolla Afrikkaan!

9. Wankie, Zimbabwe

Maan suurin riistaeläinpuisto sijaitsee täällä, nykyään nimi kuitenkin vaihdettu Hwange National Parkiksi. Liekö syynä tuo erilaisia merkityksiä herättävä nimi...

10. Lake Poopo, Peru / Bolivia

Kyllä, Perussa Titicaca järvestä vesi virtaa eteläjuoksua ja sivujokia pitkin Poopo-järveen. Ympäröivästä maastosta löytyy seikkailuja vaellusretkille, uskomattoman hyvää ruokaa ja toki myös rentoutumispaikkoja.

11. Monte Pissis, Argentiina

Argentinassa lähes 7 km korkeuteen kohoava vuori on nimetty ranskalaisen geologin Pedro Pissiksen mukaan. Älä siis ihmettele, jos paikalla vastaan kävelee pinkkiin ja kimaltaviin vaatteisiin pukeutunutta sakkia – he ovat vain suomalaisia, jotka yrittävät olla "maassa maan tavalla".

12. Kanapítsa, Kreikka

Kyllä, tulee ihan nälkä tätä paikkaa miettiessä. Kylä on pikkuriikkinen lomakohde upeiden rantojen ympäröimänä Kreikassa, josta saa toki myös nimensä veroisesti maukasta kanapitsaa.

13. Whynot, USA

Tämä kaupunki Jenkeissä kokoaa meidän reissumentaliteettimme aikalailla - #Whynot?

alt

Suunnittele oma matkasi

  1. Valitse unelmiesi kohteet ja tekeminen. 
  2. Me etsimme käytännön vaihtoehdot ja annamme tarjouksen.
  3. Saat henkilökohtaisia neuvoja ja ohjeita matkasuunnitelmaasi.

Tarkistamme, että reittitoiveesi on mahdollinen ja kerromme, kuinka saat eniten irti budjetistasi. Saat vinkkejä kohteisiin ja matkustamiseen ylipäätänsä. Suunnitteluapu on maksutonta eikä sido sinua mihinkään.

Aloita suunnittelu

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hakemasi sivu näyttäisi olevan kadoksissa. Jos et löydä etsimääsi, kysy meiltä apuja sivun alakulmasta.