{{ section.name }} Asiakastuki

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Asiakastuki
Hae matkakohteita, aktiviteetteja, yliopistoja, kokemuksia...

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota yhteyttä, niin autamme sinua eteenpäin matkasuunnitelmissasi.

Matkusta Australian halki bussilla

Greyhound-bussi pysähtyneenä meren rannalle

Täydellinen seikkailu 30 päivän bussipassilla

Bussimatkustus on paitsi edullista, nykyään myös varsin mukavaa. Australian kaltaisessa kohteessa se on täydellinen tapa reissata hitaasti paikasta toiseen, sillä voit yksinkertaisesti istua alas, rentoutua ja nauttia maisemista matkan varrella. Bussiverkoston käyttäminen on loistava vaihtoehto perinteiselle road tripille, sillä voit pysähtyä eri paikoissa suhteellisen joustavasti. Lue alta lisää kaikista niistä kokemuksista, jotka mahtuvat bussireittien varrelle!

Ylös itärannikkoa: surffaajan unelmareitti

Australian itärannikko on luultavasti yksi must see -alueistasi, kun mietit reissaamista tähän jättiläismaahan. Sydneyn ja Brisbanen väliseltä matkalta löydät parhaat rannat ja surffispotit. Mikäli starttaat matkasi Sydneystä, ensimmäinen mahdollinen pysähdyspaikka on Newcastle. Jos surffaus on sinun juttusi, suosittelemme vierailua sekä Newcastle Beachilla että Merewether Beachilla, jotka ovat suosittuja surffauspaikkoja.

Newcastlesta vain muutaman pysäkin päässä sijatsee Port Macquarie, jossa voit vierailla koalasairaalassa ja nauttia viehättävästä rannikosta. Seuraavaksi vuorossa on Byron Bay (matkan varrella voi olla joitakin pienempiä helmiä, joten voit ilman muuta hypätä kyydistä pois myös aikaisemmin) – pakollinen pysähdys surffaajille, jotka haluavat nauttia maailmanluokan aalloista ja mahtavan rennosta tunnelmasta. 

Jatka matkaa Gold Coastille ja Brisbaneen, jossa odottavat suurkaupungin tunnelma ja upeat rannat, kuten Surfer's Paradise. Täältä on myös helppo jatkaa Airlie Beachille, joka toimii porttina uskomattoman upeille Whitsundays-saarille, jossa voit nauttia auringosta joillakin maailman kauneimmista hiekkarannoista.

Seuraava luonnollinen pysähdyspaikka on Townswille, josta sinun on helppo käydä tutustumassa Isoon valliriuttaan, sillä täältä järjestetään useita snorklaus- ja sukellusretkiä joka päivä. Läheinen Magnetic Island on niin ikään seikkailijoiden paratiisi, jossa on runsaasti mahdollisuuksia villieläinten bongaukselle. Kokeile täällä myös koskenlaskua ja melontaa!

Matkareitin päätteeksi Mission Beach on täydellinen paikka rentoutua - vietä aikaa upeilla rannoilla, patikoi sademetsässä ja snorklaa kaikessa rauhassa.

Luonnonpuistoja ja luonnon kauneutta

Jos surffaus ei ole sinun juttusi, mutta rakastat luontoa, harkitse toisenlaista vaihtoehtoa itärannikolle. Aloita reitti Noosan kansallispuistosta, rannikolla sijaitsevasta luonnonsuojelualueesta, jossa maisemaa koristavat suojaisat rannat ja eukalyptysmetsät. Noosasta ei ole pitkä matka (Australian mittakaavassa) Fraser Islandille, maailman suurimmalle hiekkasaarelle, jossa sijaitsee makean veden järviä ja upeita hiekkadyynejä. Täällä voit liittyä mukaan parin päivän seikkailulle ja tutustua saaren nähtävyyksiin, kuten McKenzie-järveen ja Mahenon haaksirikkoon. Hervey Bayssa voit hyvällä tuurilla todistaa ryhävalaiden vaellusta rannikkoa pitkin heinäkuun puolivälistä marraskuuhun.

Matkalla seuraavalle pysähdyspaikalle (Whitsunday Islands) koukkaa Eungellan kansallispuiston kautta, jossa asuu maan isoin populaatio vesinokkaeläimiä. Ja kun vihdoin pääset Whitsundays-saarille, valmistaudu valkeaan rantahiekkaan ja kristallinkirkkaisiin vesiin. Kokeile purjehdusta tai lähde snorklaamaan. Mikäli et saa tarpeeksesi pinnanalaisesta maailmasta, suosittelemme seuraavana pysäkkinä Isoa valliriuttaa. Lähde snorklaamaan tai sukeltamaan - tai vaihtoehtoisesti voit myös lentää valliriutan yli ja kokea sen valtavan koon yläilmoista.

Viimeisenä pysähdyspaikkana on aika jättää valtameri taakse ja suunnata täysin uuteen ympäristöön, sademetsän keskelle! Tämän reitin viimeisenä pysäkkinä vierailet Daintreen sademetsässä, joka on Unescon maailmanperintökohde ja joka on täynnä villieläimiä, kuten kasuaareja, puukenguruja ja krokotiileja.

Reissaa ruuan perässä

Tämä reittiehdotus, joka vie sinut Melbournen ja Sydneyn välisten viinilaaksojen halki, on paljon lyhyempi, mutta se tekee siitä yhteensopivan tämän sivun muiden vaihtoehtojen kanssa. Luvassa ruokaa, juomaa ja kulttuuria! Aloita reissu Melbournesta, jossa voit nauttia erinomaisesta kahvista ja viihtyisistä brunssipaikoista samalla kun nautit aamun auringonpaisteesta ja ihailet kaupunkinäkymiä. Muista myös tutustua kaupungin eloisaan katutaiteeseen ja kävele pitkin ikonisia katuja.

Suuntaa seuraavaksi Yarran laaksoon maistelemaan Australian parhaimpia viinejä ja nauttimaan gourmet-ruokakokemuksista. Hyppää bussin kyytiin ja jatka matkaa Alburyyn, jossa sinua odottavat paikalliset markkinat herkkuineen. Vieraile myös Beechworthissa ja maistele alueen juustoa ja pienpanimo-oluita. 

Kun saavut Canberraan, on aika tutustua Australian pääkaupunkiin vierailemalla nähtävyyksillä, kuten parlamenttitalolla ja Australian War Memorialilla. Reitin viimeinen pysäkki on Sydney, jossa voit maistella maailman parhaita mereneläviä ikonisella Sydneyn kalatorilla ennen kuin kiipeät Sydney Harbour Bridge -sillalle ihastelemaan henkeäsalpaavia näkymiä kaupungin yllä.

Seikkaile outbackilla

Mikäli outbackiin tutustuminen on omalla bucket listallasi, meillä on sinulle kaksi eri ehdotusta.

Adelaide - Darwin: Tämä reitti on sinulle, joka haluat poiketa perinteisiltä turistipoluilta. Bussireitti Adelaidesta Darwiniin on eeppinen seikkailu, joka vie sinut läpi joidenkin maan upeimmista ja syrjäisimmistä maisemista. Aloita Adelaidesta ja tutustu läheisiin viinialueisiin ennen kuin suuntaat pohjoiseen Coober Pedyyn, joka tunnetaan maailman opaalipääkaupungina. Jatka matkaa upeaan Uluru-Kata Tjutan kansallispuistoon, jossa odottavat ikoninen Uluru-kalliomuodostelma ja henkeäsalpaavat auringonlaskut. Pohjoisempana vieraile karussa Kings Canyonissa ja tutustu Red Centeriin ennen kuin saavut Alice Springsiin, jossa voit kokea aboriginaalien kulttuuria ja oppia paikallisesta historiasta.

Suuntaa seuraavaksi Katherineen ja tutustu upeaan Nitmilukin kansallispuistoon ennen kuin saavut vihdoin Darwiniin. 

Townsville - Darwin: Toinen ehdotuksemme outbackilla on mahdollista yhdistää itärannikolla seikkailuun. Matkusta Australian halki bussireitillä Townsvillestä Darwiniin. Kuten mainitsimme ylempänä, Townsville on Ison valliriutan tärkein satama, joten muista kokeilla snorklausta tai sukeltamista ennen bussimatkan aloittamista. Suuntaa seuraavaksi sisämaahan Mount Isaan, syrjäiseen kaivoskaupunkiin. Täältä voit käydä tutustumassa upeaan Katherinen rotkoon ja pulahtaa kristallinkirkkaisiin veteen. Jatka Litchfieldin kansallispuistoon nähdäksesi upeita vesiputouksia ja villieläimiä, ennen kuin lähdet pohjoiseen Darwiniin.

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hakemasi sivu näyttäisi olevan kadoksissa. Jos et löydä etsimääsi, kysy meiltä apuja sivun alakulmasta.