{{ section.name }} Asiakastuki

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Asiakastuki
Hae matkakohteita, aktiviteetteja, yliopistoja, kokemuksia...

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota yhteyttä, niin autamme sinua eteenpäin matkasuunnitelmissasi.

Lähde ja koe upea Balkan!

Slovenia Triglav NP Girl Kayaking

Valmiina hulppeisiin maisemiin ja aktiivisiin seikkailuihin?

Balkanin niemimaa ei ehkä vielä ole reissulistasi kärkipäässä, mutta se johtuu vain siitä, ettet vielä tiedä alueen mahtavuudesta ja monipuolisesta tarjonnasta!

Balkan on täynnä seikkailumahdollisuuksia, jotka vastaavat kaikenasteisten hurjapäiden toiveisiin: koskenlaskua vaahtopäinä pauhuavissa joissa, vaellusreissuja hulppeissa korkeuksissa ja köysiradalla kiitämäistä laaksojen yli, ilmojen halki. Monipuolisen tekemisen lisäksi sekä Balkanin luonto että idylliset pikkukylät tarjoavat reissaajalle lähes loputtomasti ihmeteltävää ja kuvattavaa. Kaiken lisäksi monin paikoin Balkanilla saat seikkailla varsin väljissä vesissä, sillä kovin moni reissukansalainen ei ole vielä löytänyt tietänsä tämän komeuden äärelle.

Jos uteliaisuutesi heräsi ja Balkan houkuttelee, lue ihmeessä eteenpäin! 

Durmitor National Park Mountain Lake Emerald
Balkan matkakohteena
Uudet paikat, maisemat ja kulttuurit ovat aina kutkuttavia reissukohteita. Jos et ole vielä tutustunut Kaakkois-Eurooppaan, suosittelemme Balkania jo sen "uutuusarvonsa" takia. Mutta Balkan on yksi Euroopan ehdottomasti kiehtovimpia ja koskemattomimpia alueita, ja erityisesti siksi se ansaitsee paikkansa seuraavan reissun kohdelistallasi!
Matka Balkanille

Miksi matkata Balkanille?

Balkan ei ehkä ole se kaikkein tunnetuin matkakohde, mutta Balkanin niemimaan maat ja maisemat ovat juuri ainutlaatuisuudessaan ja erikoisuudessaan kokemisen arvoisia. Paikan päällä ihmettelet monen näkymän edessä, että olet oikeasti aika lähellä kotikontuja – aina ei todellakaan tarvitse lähteä kauaksi kokeakseen paljon!

Monessa suhteessa matka Balkanille on kuin matka ajassa taaksepäin. Paikan päällä sinua odottaa koskematon luonto, vanhat ja viehättävät pikkukylät, moottoroimattomat kärrykyydit sekä vihannes- ja hedelmätorit. Ja itse aikakäsitys on sekin aivan eri kuin minuuttiaikatauluihin tottuneella: Balkanin pikkukylissä on rento tunnelma eivätkä paikalliset hötkyile turhia. Tällaisesta rennosta elämäntavasta voisi ottaa mallia itse kukin! 

Vaikka Balkanin alueen mailla on paljon yhtäläisyyksiä, ei niitä voi listata yhtäläisyysmerkkien molemmin puolin. Alueen maille  on kuitenkin yhteistä upea luonto ja paikallisten into liikkua ja harrastaa luonnossa. Reissaajalle on siis luvassa komeita vuorimaisemia, turkoosina hohtavia vesiä, kesyttämättömiä koskia ja jokia sekä värikkäitä kukkaniittyjä. 

Balkanin alue on itse asiassa varsin iso ja riippuen hieman määrittelytavasta – puhutaanko maantieteestä vai kulttuurista –  siihen kuuluu hieman eri kokoonpano valtioita. Meidän kautta ja avustuksella reissaaminen onnistuu seuraavissa maissa:

Train Station In Sunset Czech Republic Cover
Raiteita pitkin Balkanille
Juna on ehdottomasti tunnelmallisin ja kokemusrikkain tapa siirtyä Suomesta Balkanin alueelle. Sen lisäksi, että sinulla on eturivin paikka vaihtuvien maisemien edessä, junareissu on myös mitä osuvin mahdollisuus tutustua muihin reissaajiin.
Lue lisää Interrailista

Kuinka päästä perille?

Riippuen luonnollisestikin määränpäästäsi, aikataulustasi ja budjetistasi reittejä ja tapoja paikan päälle Balkanille pääsemiseksi on useita. Voit tietenkin varata lennot ja singahtaa paikalle nopeasti valitsemalla itsellesi sopivan kansainvälisen lentokentän, joita alueella on siis useita. 

Jos taas haluat saada reissuelämästä hieman enemmän irti, suosittelemme laiva- ja junamatkan yhdistelmää. Interrail-lippu on loistava vaihtoehto lentämiselle: Raiteilta käsin näet ja koet enemmän. Kun reissaat maata pitkin näet matkan varrella vaihtuvat maisemat ja voit halutessasi pysähtyä mieleisissä kaupungeissa Keski-Euroopassa.

Lentäminen on helppoa ja kätevää, mutta vaikka modernit lentokentät ovatkin hienoja ja tehokkuudessaan ihailtavia, on juna-asemissa jotakin taianomaista. Junalla matkatessa olet myös jo heti valmiiksi kaupungin keskustassa ja samalla mukana kaupungin kuhinassa.

travel with train through balkan

Ihaile maisemia junan ikkunasta, hörpi kahvia tai mitä nyt sitten hörpitkään, ja jutustele muiden reissaajien kanssa. Tämä jos mikä on rento tapa matkustaa, ja raiteilla liikkuessa kyse on paljon muustakin kuin "vain" paikasta toiseen siirtymisestä. 

rafting-aerial-two-rafts-cover
Tekemistä Balkanilla
Balkanin niemimaa on kokonaisuudessaan todellinen luontokokemus, joka hakee vertaistaan maailmanlaajuisessa vertailussa. Samalla Balkan-kokemukseen sisältyy myös olennaisesti kasa aktiviteetteja: vaellusta, zipline-hurjastelua, maastopyöräilyä, leijalautailua, purjehdusta ja koskenlaskua. Toisin sanoen täydellinen paketti aktiiviselle luonnossa liikkujalle.
Aktiviteetit

Mitä tehdä Balkanilla?

Balkan on erityisen osuva matkakohde, jos olet seikkailuhenkinen ja aktiivinen reissaaja, joka arvostaa luontoelämyksiä ja haluaa haastaa itsensä uuden äärelle. Tältä Kaakkois-Euroopan alueelta on turha odottaa perinteisiä nähtävyyksiä tai nähtävyyksien ympärille luotua turismia.

Toki alueen kaupungeissa on paljon nähtävää ja historiallisesti merkittäviä monumentteja ja rakennuksia, mutta voit huoletta unohtaa esim. Eiffel-tornin kaltaiset ihmisten rakentamat spektaakkelit. Balkanilla kaikki huomio on luonnossa – ja erittäin hyvästä syystä niin.

zipline through valleys in montenegro

Jos nautit kunnon sydämen tykytyksestä, saattaa koskenlasku hyvinkin olla sinun lajisi. Balkanin alueella on useita tähän touhuun soveltuvia koskia, jotka tarjoavat sopivan kokoisia haasteita niin aloittelijoille kuin ammattilaisillekin. Tai jos vesi ei ole suosikkielementtisi, valitse adrenaaliboostiksi zipline-kyyti laaksojen yli. Omaa lihasvoimaa pääset puolestaan käyttämään maastopyörän satulassa.

Adrianmeren rannikko taas tarjoaa lukuisia snorklaus- ja purjehdusvaihtoehtoja, ja Kroatian edusta on yksi Euroopan ehdoton leijalautailu-spotti. 

Tekemistä ja vaihtoehtoja siis riittää – sen kuin vain valitset omasi!

Croatia Gradina Korenicka Landscape
Koe Balkan road trip -reissulla
Vapaus. Siinäpä se, road trip -reissaaminen yhteen sanaan kiteytettynä. Mene minne haluat, milloin haluat ja niin monen mutkan kautta kuin itse haluat. Valitse matkasi varrelle rannikkomaisemia, pikkukyliä, kaupunkeja ja metsämaisemia juuri omien mieltymyksiesi mukaisesti.
Road trip -reittejä Eurooppa

Road trip Balkanilla

Road trippailu on vapaudesta ja letkeästä menosta nauttivan reissaajan matkamuoto. Aseta kädet ratille ja aloita kruisailu matkapakun hytistä käsin. Valitse itse reittisi ja matkavauhtisi, juuri niin kuin parhaaksi näet. Yövy leirintäalueilla vuoristomaisemien ympäröimänä, tee kaupungeista reissusi välietappeja ja äimistele rannikkoalueen kauneutta.  

Suunnittele alusta asti itse, tai kurkkaa meidän ehdotuksemme road trip -reitiksi.

go on a road trip in a camper in balkan

Mostar Bosnia Herzegovina River Bank View Old Bridge Stari Most
Matkusta yhdessä muiden reppureissaajien kanssa
Jos haluat tutustua Balkanin maihin ja samalla tutustua samanhenkisiin reppureissaajiin, tässä tilaisuutesi!
Aktiivilomat Balkanilla

Reissaa pienessä porukassa toisten matkaajien kanssa

Kuten missä päin maailmaa tahansa, niin myös Balkanilla on lukuisia tapoja tutustua alueeseen, sen historiaan, luontoon, kulttuuriin ja ihmisiin. Yksi hyvä tapa on lyöttäytyä pienryhmään, jossa reissaat osana samanhenkisistä reissaajista koostuvaa porukkaa.

Tämä on erityisesti suosittu reissumuoto, kun aika on kortilla tai suunnitelmat hieman sekaisin. Jos et ole varma, mitä haluat nähdä ja kokea ja haluat mieluummin jättää reittisuunnittelun jollekulle toiselle ja keskittyä itse vain nauttimaan menosta.

group tours is a great way of exploring the unknown with likeminded travellers

Kokoamamme reissukokonaisuudet ovat suunniteltu eristyisesti nuorille, seikkailunhaluisille matkaajille. Mukana kulkee paikallinen opas, joka osaa vastata myös niihin kysymyksiin, joita et tule edes ajatelleeksi kysyä. Järjestetyn reissun ehdottomia etuja on, että ehdit nähdä ja kokea paljon jo varsin lyhyessä ajassa. Ja onko edes mitään parempaa kuin istua pitkän vaiherikkaan päivän päätteeksi nuotion äärelle, kylmä olut kädessä uusien kavereiden ympäröimänä?

Lisäksi reissuporukka tuo oman lisämausteensa matkustamiseen. Tutustut toisiin reissaajiin – kuka kotoisin mistäkin päin maailmaa – ja parhaassa tapauksessa saat uusia kavereita, joiden kanssa suunnitella taas seuraavia matkoja. Tällaiset järjestetyt sopivat yhtälailla yksin, kaksin kuin pienessä omassa porukassakin reissaaville. 

Haluatko lisäinfoa?

Jos olet valmis lisäämään Balkanin matkaunelmiesi listalle, ota ihmeessä yhteyttä. Kerro toiveistasi ja suunnitelmistasi, niin laitetaan matkaohjelmasi ja -reittisi yhdessä pakettiin! 

Kysy lisätietoa Balkanin matkoista

alt

Suunnittele oma Balkanin reissusi

  1. Valitse unelmiesi kohteet ja tekeminen Balkanilla. 
  2. Me etsimme käytännön vaihtoehdot ja annamme tarjouksen.
  3. Saat henkilökohtaisia neuvoja ja ohjeita matkasuunnitelmaasi.

Tarkistamme, että reittitoiveesi on mahdollinen ja kerromme, kuinka saat eniten irti budjetistasi. Saat vinkkejä kohteisiin ja matkustamiseen ylipäätänsä. Suunnitteluapu on maksutonta eikä sido sinua mihinkään.

Aloita suunnittelu

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hakemasi sivu näyttäisi olevan kadoksissa. Jos et löydä etsimääsi, kysy meiltä apuja sivun alakulmasta.