{{ section.name }} Asiakastuki

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Asiakastuki
Hae matkakohteita, aktiviteetteja, yliopistoja, kokemuksia...

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota yhteyttä, niin autamme sinua eteenpäin matkasuunnitelmissasi.

7 paikalliskokemusta Ecuadorissa

Historical colonial buildings in Quito with pretty sunset skies

Heittäydy paikalliskulttuurin vietäväksi

Etelä-Amerikka tarjoaa joitakin todella huikeita kokemuksia hitaan matkailun ja paikalliskokemusten ystäville. Yksi mantereen ehdottomista must see -paikoista on Ecuador ja sen rannikolla sijaitsevat Galápagossaaret. 

ecuador-waterfall-bridge-pailon-del-diablo-baños-cover
Ecuador: upeaa luontoa ja värikästä historiaa
Koska kyseessä on yksi Etelä-Amerikan pienimmistä maista, Ecuador jää usein suurempien naapurimaiden, kuten Kolumbian ja Perun, varjoon. Ecuador on kuitenkin niin huikea kohde, että haluat käydä täällä vähintään kerran elämässäsi! Tarjolla on mm. patikointia, maastopyöräilyä, ystävällisiä paikallisia, hyvää ruokaa ja tietysti myös upeat Galápagossaaret.
Tutustu kohteeseen

Aliarvostettu Ecuador

Ecuador tunnetaan monipuolisista maisemistaan, joihin kuuluvat Galápagossaaret, Andit ja Amazonin sademetsä. Se on myös koti erilaisille alkuperäiskansojen kulttuureille sekä useille siirtomaa-ajan kaupungeille, joiden rikas historia ja arkkitehtuuri tekee niistä mielenkiintoisia vierailukohteita.

Lisäksi maa tunnetaan herkullisesta keittiöstään, jossa sekoittuvat sekä alkuperäiskansojen että espanjalaisten ​​ruokien vaikutteet. Vamos!

Man standing on a deserted mountain near Quito in Ecuador

1. Vieraile paikallisella torilla

Saavuttuasi uuteen kohteeseen, tarvitset todennäköisesti pienen hetken sopeutuaksesi uuteen ympäristöön. Samanaikaisesti haluat kuitenkin heti päästä kosketuksiin uuden kulttuurin ja paikallisen elämän kanssa. Yksi hyvä ja helppo keino on lähteä kiertelemään Ecuadorin ruokatorieja - ne ovat yleensä ruokakauppoja edullisempia ja tarjoavat samalla ihanan paljon väriä ja elämää. Joitakin suosittuja ecuadorilaisia ​​ruokia, joita saatat löytää toreilta, ovat:

  • Jauhobanaanit: Jauhobanaanit ovat tärkkelyspitoisia banaaneja, jotka usein keitetään tai paistetaan ja tarjoillaan lisukkeena esimerkiksi perunan tapaan.
  • Humitas: Humitat ovat höyrytettyjä maissikakkuja, jotka on valmistettu tuoreesta maissista ja mausteista, ja jotka tarjoillaan maissilehtien sisällä.
  • Empanadat: Empanadat ovat leivonnaisia, jotka on täytetty esimerkiksi lihalla, juustolla tai vihanneksilla, ja niitä tarjoillaan usein välipalana tai alkupalana.

Jos haluat todella heittäytyä paikallisten markkinoiden vietäväksi, suuntaa päiväretkelle Otavalon torille. Täältä löytyy paitsi paikallisia herkkuja, myös paljon erilaisia käsitöitä. 

2. Liity mukaan tanssitunnille

Tanssi on tärkeä osa latinalaista kulttuuria, ja tämä pätee myös Ecuadoriin. Tanssitunnilla käyminen on loistava ilta-aktiviteetti, jonka aikana taausti pidät hauskaa!

Suosituimmat tanssilajit Ecuadorissa ovat:

  • Salsa: Salsa sai alkunsa Kuubasta ja se tunnetaan energisistä, rytmikkäistä liikkeistä. Salsaa tanssitaan yleensä eloisan latinalaisen musiikin tahtiin. 

  • Cumbia: Tämä tanssi on lähtöisin Ecuadorin naapurimaa Kolumbiasta, ja sen tunnuspiirteitä ovat nopeat ja rytmikkäät liikkeet.
  • Kansantanssit: Ecuadorissa on useita perinteisiä kansantansseja, jotka ovat suosittuja kaikkialla maassa. Näihin kuuluvat mm. marinera, jota tanssitaan Ecuadorin rannikkoalueilla, ja sanjuanito, joka on peräisin Ecuadorin Andien alueilta.

Food market in Ecuador - colourful assortment of fruits
Montanita 3
Harjoittele espanjan kieltä reissussa
Espanjan kieli on hyvä lisä kenen tahansa reissaajan arsenaaliin, koska sitä puhutaan monissa eri maissa. Paras tapa opetella espanjaa (tai mitä tahansa uutta kieltä) on käyttää sitä aktiivisesti. Yhdistä omaan Etelä-Amerikan reissuusi kielikurssi, niin pääset harjoittelemaan espanjaa oikeassa elämässä ja juttelemaan paikallisten kanssa. Mahdollisuuksia espanjan kielen opiskelulle on tarjolla useissa eri maissa, joten ota vain yhteyttä, jos haluat kuulla lisää vaihtoehdoista!

3. Kokeile homestay-majoitusta

Hostelleissa ja hotelleissa yöpyminen ei ole ainoa vaihtoehtosi Ecuadorin matkalla - kokeile näiden sijaan kotimajoitusta! Toisin kuin hostellit ja hotellit, kotimajoitus tarjoaa henkilökohtaisemman lähestymistavan paikalliseen kulttuuriin.

Yksi tärkeimmistä kotimajoituksen eduista on mahdollisuus kokea paikallista kulttuuria ja tapoja omakohtaisesti. Yöpyminen kotimajoituspaikassa paikallisen perheen kanssa tarjoaa ainutlaatuisen katsauksen Ecuadorin jokapäiväiseen elämään, jota et todennäköisesti saisi majoittumalla hotellissa tai hostellissa. Tämä on myös loistava tapa parantaa espanjan kielen taitojasi ja lisäksi kotimajoitus on yleensä halvempaa kuin muut majoitusmuodot, ja maksamasi rahat menevät suoraan perheelle.

Yksi suosikkivaihtoehdoistamme kotimajoitukselle on yöpyminen ketšua-perheen luona syvällä Amazonin sademetsässä. Opit paikallisesta ekosysteemistä, käyt kävelyillä viidakossa ja koet mm. paikallisen samaanirituaalin vierailusi aikana.

4. Tee vapaaehtoistöitä lasten parissa

Yksi loistava tapa tutustua paikalliseen kulttuuriin ja antaa takaisin paikalliselle yhteisölle, on osallistumalla vapaaehtoistöihin. Yksi yhteistyöprojekteistamme on Quitossa toimiva Sinsoluka Centre for Street Children. Kyseessä on voittoa tavoittelematon järjestö, jonka päämääränä on tukea Quiton alueen kaduilla asuvia lapsia, nuoria ja aikuisia. Järjestö tukee heitä tarjoamalla ruokailupaikan, vaihtovaatteet ja suihkun. Nuorempia lapsia kannustetaan koulunkäyntiin ja vapaaehtoisena voit olla esimerkiksi mukana jakamassa ruokaa, leikkimässä lasten kanssa tai auttamassa heitä kotitehtävien teossa. Projektin tavoitteena onkin antaa lapsille heidän ansaitsemaansa tukea ja huomioita.

Children playing at Dream Centre Quito, a centre for street children
galapagos-marine-iguana-cover
Galápagossaaret
Ecuadorin rannikolla sijaitsevat Galápagossaaret ovat suosittuja matkakohteita ainutlaatuisen ja monipuolisen luontonsa takia, jollaista ei löydy mistään muualta maailmasta. Lisäksi saaret tarjoavat erilaisia ​​ulkoilumahdollisuuksia, kuten snorklausta, uintia ja patikointia, sekä mahdollisuuksia nähdä geologisia muodostumia ja oppia saarten historiasta.

5. Osallistu kokkauskurssille

Ecuadorin ruokakulttuuri on kiehtova sekoitus alkuperäiskansojen, espanjalaisten ​​ja afrikkalaisten ​​vaikutteita. Lähtemällä mukaan kokkauskurssille, pääset tutustumaan perinteisiin ecuadorilaisiin aineksiin, kuten jauhobanaaniin, maissiin, oka-annoonaan ja granadillaan, ja opettelemaan paikallisen keittiön saloja. Tämä on paras matkamuisto, jonka voit antaa itsellesi! 

Iguana's on a beach on the Galapagos islands in Ecuador

6. Opi espanjaa paikallisilta

Monet vierailevat Etelä-Amerikassa oppiakseen espanjan kielen ja kyseessä onkin erittäin hyödyllinen taito tässä maanosassa reissatessa. Ecuador on myös tähän rupeamaan täydellinen kohde - varsinkin, kun espanjan opiskelun voi helposti yhdistää muihin aktiviteetteihin.

Yksi suosikkikokemuksistamme on espanjan ja surffauksen yhdistäminen Montanitassa. Surffaa aalloilla, tutustu uusiin ihmisiin ja paikalliseen kulttuuriin, ja opi samalla puhumaan espanjaa!

7. Patikoi Andien halki

Jokaiseen Ecuador-vierailuun tulisi sisältyä vaellus Andeilla. Alue on yksinkertaisesti upea, ja voit tehdä useita erilaisia ​​vaelluksia kuntotasosi mukaan. Muutamia esimerkkejä:

  • Vaellus Chimborazo-tulivuorella: Tämä on Ecuadorin korkein tulivuori ja myös maailman korkein huippu maan keskipisteestä mitattuna. Chimborazoa pidetään yhtenä haastavimmista vaelluksista Ecuadorissa, mutta myös yhtenä palkitsevimmista.
  • Cotopaxi-vaellus: Cotopaxi-tulivuoren huipulle kiipeäminen on kohtalaisen haastavaa, mutta kokonaisuudessaan upea kokemus. Vaellus vaatii hyvää kuntoa ja kunnollisia varusteita, mutta ylhäältä avautuvat näkymät ovat todellakin vaivan arvoisia.
  • Jos haluat kokeilla jotain vähemmän haastavaa, vieraile Llanganatesin kansallispuistossa, joka tarjoaa runsaasti erilaisia vaellusreittejä. Nauti Andien kauniista maisemista matkan varrella ja bongaa hyvällä tuurilla villieläimiä.
Llama laying in a valley in Guayaquil, Ecuador with snow-topped mountains in the background

Ecuador odottaa...

Aloita oman seikkailusi suunnittelu kätevästi ottamalla meihin yhteyttä ja pyytämällä esimerkiksi tarjousta omalle reissullesi. Yhteydenotto ei maksa mitään, eikä velvoita sinua mihinkään.

Kysy pois!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hakemasi sivu näyttäisi olevan kadoksissa. Jos et löydä etsimääsi, kysy meiltä apuja sivun alakulmasta.