{{ section.name }} Asiakastuki

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Asiakastuki
Hae matkakohteita, aktiviteetteja, yliopistoja, kokemuksia...

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota yhteyttä, niin autamme sinua eteenpäin matkasuunnitelmissasi.

Kokemuksia Afrikassa

Kokemuksia Afrikassa - KILROY

5 ainutlaatuista tapaa kokea Afrikka

Afrikka on valtava manner, joka tarjoaa kokemuksia jotakuinkin joka lähtöön. Jos matkakuume polttelee rinnassa, niin ota ihmeessä Afrikka mukaan reissukohteiden harkintalistalle ja lähde seikkailemaan, näkemään, kuulemaan ja ihmettelemään; lähde ja hanki ikimuistoisia kokemuksia Afrikasta!

1. Väliaikainen koti villieläinten naapurina

Jos ajatus aamuherätyksestä sarvikuonojen ja kirahvien ympäröimänä kutkuttaa, kannattaa suunnata Afrikkaan. Yksi Afrikan mantereen parhaista luonnonpuistoista on Etelä-Afrikan Kruger Park, jossa varmasti saat mieleenpainuvan safari-kokemuksen.

Osa piipahtaa puistossa päivän verran, osa viipyy viikon: tee omat valintasi ja tee joko päiväpyörähdys safariauton kyydissä tai yövy telttaleirissä tai mökissä. Tiesitkö muuten, että kaikkia leirejä ei ole edes aidattu? Jep, jep.

Kokemuksia Afrikassa - KILROY

Tämä tarkoittaa, että saatat kirjaimellisesti herätä vaikkapa sitten sarvikuonon vierestä. Yhteisestä tyynystä ei nyt sentään ole kyse, mutta luonnon keskellä yöpyminen oikeasti tarkoittaa luonnon keskellä yöpymistä! Ei kannata kuitenkaan hätääntyä turhaan. Tässä tapauksessa, ja tarinassa, kyseinen sarvikuono oli tuttu tapaus puistonvartojoille: kaveri tuli leiriin joka päivä piiloon lauman isompia sarvikuonoja. Pienikokoisempi sarvikuono siis vain kaipasi hieman lepoa, rauhaa ja suojaa agressiivisemmilta yksilöiltä.

Ja vaikka kaikessa upeudessaan, häkellyttävyydessään ja kauneudessaan teltan oviaukossa tallustava sarvikuono saattaa kuulostaa hieman pelottavaltakin, ei safarireissuilla tarvitse huolehtia. Leireissä on aina puistonvartijoita, jotka pitävät huolta niin eläinten kuin ihmistenkin turvallisuudesta. Sitä paitsi suurin osa eläimistä karttaa leirien ääniä.

Vieläkö ajatus kutkuttaa? Inspiroidu esimerkiksi tästä 5 päivän safarista.

2. Vaellus Afrikan katolle

Valmiina haasteisiin? Houkuttelevatko isot seikkailut? Miten olisi vaellus 5895 metrin korkeuteen Kilimanjaron huipulle? Viikosta tulee rankka, rakkulat ovat enemmän kuin mahdollisia ja todennäköisesti jossakin vaihetta matkaa sinulla on joko kuuma, kylmä, paha olo tai kaikki edellä mainitut. Mutta, millään tällä ei oikeasti ole väliä. Afrikan korkeimman huipun maisemat lumoavat jo menomatkalla – huipusta puhumattakaan.

Vaellusreissuja on eri mittaisia ja ne kulkevat eri reittejä pitkin. Valitset vain omasi 5 ja 14 päivän reissun väliltä.

Kokemuksia Afrikassa - KILROY

Valitse kuudesta reittivaihtoehdosta, joiden jokaisen varrella pääset ihastelemaan mykistäviä maisemia – ja tietenkin jokainen reiteistä vie sinut Kilimanjaron lumihuipulle! Reitit eroavat kestoltaan, vaativuudeltaan ja ruuhkaisuudeltaan, joten sen kuin vain kerrot reissuasiantuntijoillmme, mitä haluat reissultasi, niin osaamme suositella juuri sinulle sopivaa reittiä. Miltä kuulostaisi esimerkiksi tämä 8 päivän mittainen matkareitti?

3. Matkarekan kyydissä syrjäseuduille

Me kutsumme tätä reissutapaa rekkareissuiksi tai overlanding-matkoiksi. Rehellisyyden nimissä tämä reissumuoto voisi kulkea myös nimellä mieletön-seikkailu-jossa-matkanteko-on-osa-kokemusta-ja-jonka-aikana-näet-ja-koet-enemmän-kuin-uskallat-edes-etukäteen-haaveilla, mutta yksinkertaisuuden nimissä 'rekkareissu' on siis se sana, jolla kuvailemme tätä ainutlaatuista matkamuotoa.

Rekka antaa vapauden liikkua alueilla, joille pikkuautoilla tai busseilla ei ole teiden kunnon – tai niiden puuttumisen – takia mitään asiaa. Juuri näitä reissuja varten muokatuissa rekoissa on tunnelmaa, ja kun teet matkan muiden samanhenkisten reissaajien kanssa ja kuskina toimii ammattitaitoinen safariopas, on tämä Afrikan kokemus täysi kymppi.

Afrikan kokemuksia - KILROY

Näitä reissuja varten muokatut rekat ovat retkeilystandardeilla täyden palvelun kulkupelejä: mukana kulkee siis kaikki tarvittava ja sinun tulee tuoda mukanasi ainoastaan seikkailumieli ja makuupussi. Voi toki valita myös reissun, jossa yövytään telttojen ja makuupussien sijaan hostelleissa, mutta suosittelemme ehdottomasti leirielämää!

Rekkareissujen kestot vaihtelevat parista päivästä aina useaan kuukauteen, mutta tämä 24 päivän poiminta vaihtoehtojen joukosta on – ainakin meidän mielestä – täydellinen kombo eteläisen Afrikan kokemuksia. Tämä jos mikä on ainutlaatuinen tapa reissata!

4. Sukelluksia valaiden ja rauskujen kanssa

Jos sukellus kuuluu reissuaktiviteettien vakiolistallesi (ja miksi ei kuuluisi!), kuuluu Sansibar reissukohteiden listallesi. Ja jos taas et ole vielä ehtinyt hurahtamaan sukelluksen ihmeelliseen maailmaan, on Sansibar täydellinen paikka sukelluksen opettelulle. Sukelluskursseja järjestetää toki Suomessakin, mutta kuinka monessa uima-altaassa sukeltelet rauskujen, valaiden ja värikkäiden pikkukalojen kanssa? Itämeren todennäköisyysluvut ovat pitkälti samanmoiset.

Ryhävalaat ja paholaisrauskut ovat tuttu näky Sansibarin vesillä. Valaat liikkuvat alueella erityisesti kesä-elokuussa, mutta mahdollisuudet bongata näitä komeita otuksia ovat hyvät aina syys-lokakuulle asti. Rauskut taas viihtyvät Sansibarilla ympäri vuoden. Ryhävalaan rinnalla sukeltaminen on kokemus, jota ei yksinkertaisesti voi kuvailla. Siinä henki salpautuu väkisinkin hetkeksi, vaikka kuinka muistutat itseäsi sukelluksen tärkeimmäistä säännöstä: koskaan ei saa pidättää hengistystä!

Afrikan kokemuksia - KILROY

Rauskut eivät häiriinny ihmisten läsnäolosta. Itse asiassa ne ovat varsin uteliaita ja lähestyvät usein sukeltajia kuplien houkuttelemana. Vastaavasti ryhävalaat tunnetaan uteliaisuudestaan ja siksi niiden näkeminen luonnossa ei ole niin harvinaista kuin voisi kuvitella.

Innostuitko sukelluksesta Sansibarilla? Valikoimastamme löytyy reissuja myös jo sukelluskurssim suorittaneille, mutta jos olet vasta sukellusurasi alussa, kurkkaa ihmeessä tämä vaihtoehto ja lisää sukellus Afrikan matkasi kokemuksiin!

5. Surffia ja vapaaehtoistöitä

Tämän vapaaehtoisprojektin puitteissa tutustut Etelä-Afrikkaan ja kartutat samalla kokemuksia, joista riittää tarinaa pitkäksi aikaa. Osallistu surffiprojektiin ja opettele itse uusia taitoja rullalautailusta surffaamiseen ja englanniksi työskentelyyn. Vapaaehtoisen roolissasi autat ammattitaitoisia uima- ja surffiopettajia, kun he opettavat Kapkaupungin vähäosaisia lapsia osana kerhotoimintaa.

Kokemuksia Afrikassa - KILROY

Monille projektiin osallistuvalle lapselle nämä iltapäiväkerhon aktiviteetit ovat päivän kohokohta ja siksi niin tärkeä osa heidän arkeansa. Projektissa oppilaita kannustetaan opiskeluun ja itsensä kehittämiseen: läsnäolosta, hyvästä käytöksestä ja koulumenestyksestä palkitaan eri aktiviteeteilla.

Vapaaehtoisena antamasi aika ja työpanoksesi menee sekä suoraan lasten hyväksi että kerrannaisvaikutuksena koko yhteisön hyväksi. Voit osallistua projektiin, vaikkei sinulla olisikaan aiempaa surffikokemusta. Kaikkien vapaaehtoisten tulee kuitenkin osata uida.

Jos olet valmis testaamaan merkityksellistä matkustamista, tämä vapaaehtoisprojekti Etelä-Afrikassa on hyvä paikka aloittaa!

 

Noh, miten on, houkuttelevatko Afrikan kokemukset? Jos vastaat ei, saattaa ehkä olla aiheellista käydä lääkärillä, mutta jos nyökyttelet itseksesi ruudun edessä, kannattaa harkita oman unelmareissusi suunnittelua. 

alt

Suunnittele oma matkasi

  1. Valitse unelmiesi kohteet ja tekeminen. 
  2. Me etsimme käytännön vaihtoehdot ja annamme tarjouksen.
  3. Saat henkilökohtaisia neuvoja ja ohjeita matkasuunnitelmaasi.

Tarkistamme, että reittitoiveesi on mahdollinen ja kerromme, kuinka saat eniten irti budjetistasi. Saat vinkkejä kohteisiin ja matkustamiseen ylipäätänsä. Suunnitteluapu on maksutonta eikä sido sinua mihinkään.

Aloita suunnittelu

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hakemasi sivu näyttäisi olevan kadoksissa. Jos et löydä etsimääsi, kysy meiltä apuja sivun alakulmasta.