{{ section.name }} Asiakastuki

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Asiakastuki
Hae matkakohteita, aktiviteetteja, yliopistoja, kokemuksia...

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota yhteyttä, niin autamme sinua eteenpäin matkasuunnitelmissasi.

3 syytä suunnata Islantiin

Kesällä 2020 Islantiin

Islanti on täydellinen valinta reissukohteeksi

Islannin upea koskematon, komea luonto on mieletön kokemus: koko maa on yhtä "nähtävyyttä". Islannissa on paljon muutakin kuin Blue Lagoon ja huikeita kalaravintoloita, vaikka toki juurikin myös näistä syistä se kuuluu jokaisen reissukansalaisen kohdelistalle: vesiputouksia, jäätiköitä, road trippailua, patikointia, snorklausta, herkuttelua...

Miten olisi loma Islannin hulppeissa, ruuhkattomissa maisemissa? Lue alta lisää, kuinka otat reissustasi kaiken ilon irti, ja ota sitten yhteyttä, niin kerromme lisää.

Kysy Islantiin matkustamisesta

Upea, koskematon Islanti

Islanti on maa-alaltaan kolmisen kertaa pienempi kuin Suomi, mutta asukkaita maassa on yli 16 kertaa vähemmän. Toisin sanoen, tilaa riittää! Islannin luonto on villiä, karua, kaunista ja monin paikoin täysin koskematonta. Nämä maisemat ovat todellakin paratiisi patikointiin, telttailuun ja vaikka mihin muuhun aktiviteettiin – tai ihan vain rauhalliseen oleskeluun.

1. Matkapaku ja telttailu - Nauti vapaudesta!

Vuokraa matkapaku menopeliksi, ja kruisaile ympäri saarta omaa vauhtiasi. 

Islannissa on satoja leirintäaluita, jonne pystytät teltan tai parkkeeraat matkapakun muotoisen, mukana kulkevan hotellisi. Siellä täällä voit leiriytyä myös maksutta ja aina voit tietenkin kysyä lupaa maanomistajalta, jos haluat yöpyä leirintäalueen ulkopuolella.

Huomaathan kuitenkin, että maanomistajan löytäminen voi ollaa vaikeaa, etkä välttämättä itse edes huomaa olevasi jonkun tärkeällä laidunmaalla, joten me suosittelemme ehdottomasti leirintäalueita.

Jos vuokraat matkapakun ja suunnitelmissasi on reissata Islannissa enemmän kuin 10 yötä (ja enimmillään 28 yötä) suosittelemme, että hankit leirintäpassin etukäteen. Passin turvin sinulla on vaihtoehtoja 38 leirintäalueen verran: hanki passi ja sitten vain suunnittelet reittisi ja ilmestyt paikalle. 

Vesiputous Islannissa - KILROY

Budjettivaihtoehto

Jos matkapaku ylittää budjettisi, ns. tavallisen autn ja teltan yhdistelmä on loistava vaihtoehto ja vieläpä hieman edullisempi. 

Islannissa on leirintäalueita ympäri maan, joten vaihtoehtojen puutteeseen reissusi ei tule kaatumaan. Hinnat vaihtelevat hieman alueesta riippuen, mutta keskimäärin leiriytyminen oman teltan kanssa maksaa n. 14€ yöltä. Jos reissusi kestää yli 10 yötä, tässä yllä esitelty leirintäpassi on edelleen hyvä vaihtoehto myös telttailuun.

Leirintäaluereissaaminen on huomattavasti edullisempaa kuin hotelleissa tai B&B-paikoissa majoittuminen, ja tietenkin myös tarjoaa enemmän valinnanvaraa sijainnin osalta. Toki tämä vaihtoehto vaatii, että sinulla matkassa mukana oma teltta. 

Jos patikointi ja telttailu on se sinun juttusi, suosittelemme suuntaamaan Snæfellsjökull-alueelle, joka on täydellinen kohde parin-kolmen päivän reissuille. 

2. Aktiivisia päiväretkiä

Islanti on täynnä seikkailuja niitä etsivälle! Toki voit viettää lomasi mukavasti Reykjavikin kahviloissa ja pubeissa, mutta jos kaipaat reissuusi enemmän suunniteltua sisältöä, liity pienryhmään, tapaa muita reissaajia ja suuntaa tutustumaan Islannin ainutlaatuisuuteen.

1. Laavatunneleita ja snorklausta mannerlaattojen välissä alk. 175 €

Tämä päiväretki on 9 tuntinen seikkailu, joka alkaa laavatunnelista, joko Leiðarendi-luolasta tai vaihtoehtoisesti Gjábakkahellir-luolasta (vaihtelee sesongin mukaan). Molemmat luolat ovat malliesimerkkejä laavatunnelista ja kiehtovia paikkoja ihmetellä maapallon historiaa ja kehitystä.

Snorklaus Islannissa, mannerlaattojen välissä

Lounastauon jälkeen vuorossa on pulahdus pinnan alle. Suuntaat Þingvellirin kansallispuistoon ja Silfra-halkeamaan, paikkaan jossa Pohjois-Amerikan ja Euraasian mannerlaatat kohtaavat. 

Vedä kuivapuku päälle ja valmistaudu lumoavaan näkyyn. Silfraa pidetään yhtenä maailman parhaista makeanveden sukellus- ja snorklauspaikoista. Täällä tunnelma on maaginen ja näkyvyys jopa 100 metriä! 

2. Kultainen kierros ja salainen laguuni alk. 87€ 

Tässä päiväretkessä yhdistyy kuuluisa Kultainen kierros sekä rentoutumista lämpimän veden laguunissa. Kultaisen kierroksen perinteisiin nähtävyyksiin kuuluu Gulfossin massiivinen vesiputous, geysir-alue sekä Thingvellir-kansallispuisto. 

Kierroksen ensimmäinen pysähdys tehdään pauhuavan Gulfossin kohdalla, jossa ihastelet 32 metristä, vedentäytteistä putousta. Seuraavana vuorossa on Strokkur-geysir sekä, nyt jo horroksessa oleva, "alkuperäinen" Geysir, jonka mukaan kuumana vetenä ja höyrynä purkautuvia kuumia lähteitä kutsutaan nykyään yleisnimellä geysir. 

Kierroksen päättää UNESCOn kansanperinnelistallekin listattu kansallispuisto, Thingvellir. Sen lisäksi, että alue on mykistävän kaunis ja se on mannerlaattojen yhtymäkohtana mielenkiintoinen geologisesti, sillä on myös historiallisesti että kulttuurillisesti tärkeä asema Islannissa: alueella kokoontui Islannin ensimmäinen parlamentti jo 900-luvulla ja samalla paikalla kuultiin myös Islannin itsenäisyysjulistus 1944.

Kierroksen päättää uiskentelu Gamla Laugin -kuumassa lähteessä, Flúðirin kylässä. Laguuni tunnetaan myös nimellä "Salainen laguuni".

3. Koskenlaskua Gulfossin kanjonissa alk. 126€

Tämä aktiviteetti on sinulle, joka kaipaat jännitystä elämääsi ja reissuusi! Koskenlasku valkoisissa pyörteissä on sekä hauskaa touhua että mahtava tapa nähdä Islannin upeaa luontoa läheltä. Reitin varrelle mahtuu sekä rauhallisia, seesteisiä osioita että kuohuja, joiden seassa mitä todennäköisemmin saat virkistäviä roiskeita kasvoillesi. 

Koskenlasku Islannissa

Koskenlaskuseikkailu saa lämpimän lopetuksen hintaan sisältyvällä saunavisitillä.

4. Jäätikkövaellus, tulivuoria ja vesiputouksia alk. 112€

Islannin etelärannikko on mustien hiekkarantojen, tulivuorien ja mystisen upeiden vesiputousten valtakuntaa. Tämän reissun ensimmäinen pysäkki on Seljalandsfoss-vesiputouksella, jossa pääset kävelemään vesiverhon taakse ja aistimaan lähietäisyydeltä vesimassan voiman.  

Seuraavana vuorossa on jäätikkövaellus, jota puolestaan seuraa Reynisfjaran mustan hiekkarannan ihailu. Päivä päättyy Skogafoss-vesiputouksen majesteettisiin maisemiin: täällä vesi syöksyy vauhdilla 60 metrin korkeudesta.

3. Löydä Islannin piilotetut helmet

Blue Lagoon on ihana, rentouttava ja kokemuksena hieno, mutta samalla se on myös se yksi asia, jonka kaikki muutkin tietävät. Jo pienellä polulta poikkeamisella näet ja koet paljon enemmän. Oletko kuullut Fridheimarista tai Gamla Lauginista? 

Islanti on täynnä yllättävän upeita ja usein myös tuntemattomia paikkoja, jotka ovat ehdottomasti kokemisen arvoisia. 

Fridheimar - Kardashians approved!

Tomaattiviljelmä, Fridheimar, on yksi niistä ainutlaatuisista paikoista Islannissa, joka on itse koettava, jotta sen mahtavuuden ymmärtää: pieni vehreyden keidas, joka koostuu tomaattien kasvatukseen erikoistuneista kasvihuoneista. 

Sen lisäksi, että paikka näyttää upealta sen antimet myös maistuvat taivaalliselta! Alueella on oma ravintola, jossa tarjoillaan parasta tomaattikeittoa ja tuoretta leipää, jota olet ikinä maistanut. Listalla on myös muita tomaateista inspiraation saaneita annoksia ja drinkkejä. 

Ja jos et usko meidän hehkutukseen, niin ehkäpä tieto siitä, että Kardashianin klaani vieraili Fridheimarissa ja antoi sille oman hyväksyntänsä, vakuuttaa sinutkin. 

Gamla Laugin - Salainen laguuni

Flúðirin pikkukylässä sijaitsee todellinen helmi, salainen laguuni, tai islantilaisittain 'vanha laguuni', Gamla laugin. Laguuni on huomattavasti rauhallisempi kuin kuuluisa Blue Lagoon, mutta kuuman lähteen ympäröivät maisemat eivät häviä vertailussa yhtään.

Koko Islanti on geologisesti mielenkiintoinen, mutta erityisesti Gamla Laugin alue on mahtava käytännön oppitunti geotermisiin aktiviteetteihin: loikoile kuumassa lähteessä ja ihmettele ympärillä ilmaan purskahtavia geysireitä. Tämä jos mikä on taianomainen reissuhetki!

Gamla Laugin, Islanti

Vatnajökull-kansallispuisto

Vatnajökullin kansallispuisto on valtavan kokoinen ja koko komeudessaan myös UNESCOn suojelukohde. Samoile asumattomilla ylängöillä, ime energiaa luonnosta ja valitse oma reittisi lukuisista vaelluspoluista, joista löytyy sopiva kaiken tasoisille patkoijille. Tässä kansalllispuistossa riittää näkemistä helposti useammaksikin päiväksi.

Westfjordsin kuumat lähteet

Islannin luoteisosien Länsivuonot, Westfjords, ei ole se kaikkein kätevimmin saavutettavissa oleva alue, mutta ehdottomasti vaivan arvoinen. Hulppeiden maisemien lisäksi alue on tunnettu lukuisista, maksuttomista(!) kuumista lähteistään. Niemimaalla on myös komea hiekkaranta, joka on kuin Australian paratiisiranta – ilman turistimassoja!

Islannin pohjoisosa

Moni vierailija jättää Islannin pohjoisosan välistä, mutta älä anna tämän faktan johdatella omaa reissusuunnitteluasi. Maisemiltaan pohjoinen on mitä erityisemmistä paikoista, jonka kohokohtiin lukeutuu mm. Mývatnin luonnonaltaat.  

Pohjoisessa sijaitsee myös idyllinen pikkukylä, Siglufjörður, jota ympäröi jääpeitteiset vuoret. Rauhallisuus on varsin kuvaava sana, joten jos mielesi kaipaa lepoa, Siglufjörður on mitä otollisin reissukohde sinulle.

Kolmas vinkkimme pohjoiseen suuntaavalle on Hofsósin kylä ja iltapäivän vietto ulkouima-altaalla vuonomaisemia ihaillen. 

Minne mennä?

Missä mikin paikka sitten on? Islanti ei ole kovin iso, mutta paikasta toiseen siirtymiset tulee silti suunnitella. Ja koska harva meistä on mestari Islannin maantiedossa, tässä kartta auttamaan tässä artikkelissa mainittujen paikkojen sijaintien hahmottamista.

Islannin kohokohdat kartalla - KILROY

Valmiina lähtöön?

Jos et vielä vakuuttunut Islannin upeudesta, kaipaat pallotteluapua aktiviteettien valintaan tai sinulla on mielessä käytännön kysymyksiä, ota yhteyttä. 

Laita viestiä, niin suunnitellaan sinulle unelmien kesäreissu Islantiin!

Kysy Islannin reissuista

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hakemasi sivu näyttäisi olevan kadoksissa. Jos et löydä etsimääsi, kysy meiltä apuja sivun alakulmasta.