{{ section.name }} Asiakastuki

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Asiakastuki
Hae matkakohteita, aktiviteetteja, yliopistoja, kokemuksia...

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota yhteyttä, niin autamme sinua eteenpäin matkasuunnitelmissasi.

10 kohdetta, jossa vältyt turistimassoilta

bagan-myanmar-balloons-sunset

Seikkailuja syrjäisissä kohteissa

Nykymaailmassa voi olla vaikea löytää matkakohteita, joihin massaturismin ote ei ole vielä yltänyt. On yhä harvinaisempaa vierailla paikoissa, jotka ovat onnistuneet säilyttämään omat ainutlaatuiset perinteensä ja joissa pääsee kokemaan todellista paikallista arkea.

Tällaisia kohteita, joissa paikallinen kulttuuri on elinvoimasta ja joihin yllättävän harva turisti eksyy, on kuitenkin onneksi edelleen olemassa, kunhan vain tietää mistä etsiä. Listasimme alle 10 kohdetta maailmalla, joissa sinun on mahdollista karata kauas turistialueilta, ja päästä lähelle paikallista kulttuuria ja koskematonta luontoa.

Apua matkasuunnitteluun

1. Eurooppa

Euroopassa on monia paikkoja, joissa massaturismi ei vielä pahemmin näy. Tässä mm. kaksi arktista kohdetta, jotka tarjoavat huikeita seikkailuita suhteellisen lähellä kotia.

Islanti

Monet varmasti tietävät Islannin Kultaisen kierroksen (Golden Circle), jonka varrella riittää upeita nähtävyyksiä aina vesiputouksista kuumiin lähteisiin. Islannissa on kuitenkin myös paljon muuta nähtävää näiden perinteisen turistikohteiden ulkopuolella.

Yksi loistava vaihtoehto Islannin reissulla on road trip koko saaren ympäri. Tämä ajomatka johdattaa sinut maagisen upeisiin paikkoihin, ja pääset todella näkemään ja kokemaan Islannin monipuolisuuden. Maisemat kun nimittäin vaihtuvat melkeinpä joka mutkan takana!

Muista vain pakata mukaan oikeanlaiset varusteet aina menopelistä jalkineisiin, niin voit olla varma, että saat reissusta eniten irti!

Huippuvuoret

Huippuvuoret on ihanteellinen kohde villin luonnon kokemiseen parhaimmillaan. Matka täytyy kuitenkin ajoittaa oikeaan vuodenaikaan, sillä talvella Huippuvuorilla ei ole juurikaan päivänvaloa. Jos kuitenkin ajoitat reissusi talven alkuun, saatat hyvällä tuurilla nähdä upeita revontulia. Kesäaikaan aurinko ei puolestaan laske lähes 5 kuukauteen, joten yöttömiä öitä riittää varmasti!

2. Aasia

Tässä kaksi upeaa matkakohdetta Aasiassa, lähellä päiväntasaajaa.

Myanmar

Myanmar, toiselta nimeltään Burma, avautui turismille vasta muutama vuosi sitten. Tämän voi huomata maassa reissatessaan, sillä Myanmarissa vallitsee tietynlainen koskemattomuuden tunnelma ja maa on edelleen hyvin uskollinen perinteilleen. 

Maan asukkaat ovat uskonnollisia ja voitkin halutessasi tutustua moneen buddhalaistemppeliin eri puolilla maata. Suosittelemme myös reissaamista maan eteläosiin tutustumaan alueen syrjäisiin rantoihin ja kokeilemaan esim. kajakkimelontaa viidakossa. Suosittelemme, että ylität rajan Myanmariin maateitse Thaimaasta - tämä on jo seikkailu itsessään!

Filippiint

Filippiineillä sinua odottavat tuhannet pienet saaret, joista osaan pääsee matkustamaan suhteellisen helposti, mutta osalle päästäkseen joutuu näkemään hiukan vaivaa. Filippiinien pääsaarilla seikkailee itsesi lisäksi todennäköisesti myös paljon muita reppureissaajia, mutta jos haluat vierailla hiukan rauhallisemmissa paikoissa, niin sinun kannattaa lähteä tutkimaan myös joitakin maan tuntemattomammista saarista.

3. Oseania

Matkustaminen joillekin Tyynenmeren saarista Oseaniassa vaatii niin ikään hiukan vaivannäköä, mutta voimme vakuuttaa, että perille pääseminen on kaiken tämän vaivan arvoista!

Samoa

Samoa on upea matkakohde, joka kuuluu tunnetumman Fidzin tavoin Polynesian saariryhmään. Kyseessä on kaunis trooppinen paratiisi, jolla on paljon tarjottavanaan. Samoa ansaitsee paikkansa tällä listalla, sillä maata tuodaan harvoin esille ja se on monelle reissaajalle tuntemattomampi kohde.

Samoa koostuu kahdesta saaresta, ja suosittelemme auton vuokraamista paikan päällä, sillä pystyt matkustamaan saarten väliä autolautan kyydissä. 

Mikronesia

Mikronesia on hyvä vaihtoehto Samoalle, jos haluat matkustaa syrjäiseen kohteeseen, jossa sinun on myös mahdollista törmätä muihin reppureissaajiin.

Mikronesia koostuu useista pienistä saarista, joten suosittelemme matkustamista venekyydillä, jotta pääset kokemaan mahdollisimman paljon maan tarjonnasta.

4. Etelä-Amerikka

Patagonia

Patagonia on kaunis alue Etelä-Amerikan eteläosissa, joka jakautuu Chilen ja Argentiinan välille. Alue tunnetaan retkeilijän paratiisina, sillä upeita vaellusreittejä on melkeinpä joka puolella. Ehdottomasti paras vuodenaika vierailulle on Patagonian kesäaikaan, joka tarkoittaa Suomessa loka-maaliskuuta.

Jos isot jäätiköt, avarat vuoristomaisemat ja villi luonto vetävät sinua puoleensa, rakastut Patagoniaan todennäköisesti päätä pahkaa. Voit reissata Patagoniassa osana ryhmämatkaa tai vuokrata itsellesi auton ja lähteä patikoimaan itsenäisesti omilla varusteillasi. 

Antarktis

Jokainen meistä haluaa matkustaa Antarktikselle, eikös? Kyseessä on maapallomme seitsemäs maanosa, joka löytyy monen bucket listiltä, mutta jonne harva oikeasti lähtee elämänsä aikana käymään. Siksi suosittelemme, että suunnittelet reissun tähän ihmeelliseen maailmankolkkaan ainakin kerran elämässäsi.

Patagonian tavoin Antarktiksella luvassa on jäätiköitä, vuoria ja avaria maisemia, mutta vain paljon suuremmassa mittakaavassa. Matkustaminen paikan päälle täytyy yleensä suunnitella hyvin etukäteen, koska laivamatka Etelä-Amerikasta Antarktikselle kestää reilut 10 päivää.

5. Latinalainen Amerikka

Lähde fiilistelemään Karibian ja lattaritunnelmien sekoitusta Latinalaisen Amerikan syrjäisiin kohteisiin. 

Kuuba

Kuuba on kohde, jossa kiertely vaatii jonkin verran etukäteissuunnittelua. Suosittelemme ehdottomasti auton vuokraamista tai yksityisen kyydin järjestämistä, jotta varmistat pääsyn paikasta A paikkaan B. Huomaathan kuitenkin, että koska monilla kuubalaisilla ei ole varaa autoihin, saarivaltion tiet eivät myöskään ole parhaimmassa kunnossa. Toisaalta tämä tarkoittaa sitä, että saat ajella ympäri saarta melkoisen rauhassa!

Päästäksesi turistialueiden ulkopuolelle Kuubassa, suosittelemme, että lähdet seikkailemaan maan uskomattoman upeisiin kansallispuistoihin.

Kolumbia

Kolumbia on yksi suosikkikohteistamme Etelä-Amerikassa, sillä se on täydellinen sekoitus erilaisia aktiviteettimahdollisuuksia ja upeita vierailukohteita, joissa muita turisteja ei juuri näy. Kolumbialla on edelleen huono maine historiansa vuoksi, mutta älä anna tämän pelästyttää, sillä paikalliset ihmiset ovat erittäin ystävällisiä.

Valmiina matkaan?

Jos päätät poiketa turistipoluilta ja lähteä tutkimaan joitakin tällä sivuilla listatuista kohteista, muistathan pitää mielesi avoinna mahdollisille muutoksille matkan varrella. Odottamattomat yllätykset ovat nimittäin yksi syrjäisten kohteiden viehätysvoimaa!

Apua matkasuunnitteluun?

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hakemasi sivu näyttäisi olevan kadoksissa. Jos et löydä etsimääsi, kysy meiltä apuja sivun alakulmasta.