{{ section.name }} Asiakastuki

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Asiakastuki
Hae matkakohteita, aktiviteetteja, yliopistoja, kokemuksia...

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota yhteyttä, niin autamme sinua eteenpäin matkasuunnitelmissasi.

Matkustelu muuttaa ihmistä

Matkustelu muuttaa ihmistä - KILROY

10 asiaa, jotka muuttuvat pysyvästi, kun matkustelet

Poimit rypäleitä Australiassa kahden kuukauden ajan, jotta sinulla olisi varaa matkustaa Etelä-Amerikkaan. Hyppäät bussiin ilman päämäärää tai lennät toiselle puolen palloa ihmisen vuoksi, jota tuskin tunnet. Kuulostaako tutulta?

Onko vähintään koko seuraavan vuoden lomat jo suunniteltu valmiiksi, vaikka muu elämä repsottaa epäselvänä? Selviätkö tulevan talven ajattelemisesta ainoastaan sillä, kun tiedät, että ennen joulua kutsuu aurinkoinen Indonesia? Nämä ovat selviä merkkejä siitä, että reissaaminen on jo alkanut muuttaa sinua.

Kun pääsee maistamaan reissuelämää, huomaa pian että mikään ei tunnu oikein enää entiseltään. Tsekkaa listauksemme esimerkeistä ennen kuin lähdet valloittamaan maailmaa - sinua on varoitettu!

 

1. Asioiden tärkeysjärjestys

Matkustelu muuttaa ihmistä - KILROY

Kun alat sullomaan koko maanpäällistä omaisuuttasi lentoyhtiön sallimaan yhteen laukkuun (tai hyvällä onnella kahteen), joudut tekemään raastavaa karsimista. Mutta fakta on että se, mitä oikeasti tarvitset, mahtuu kyllä yhteen laukkuun. Mutta missä järjestyksessä – siinäpä Tetris-peliä kerrakseen!

2. Suhteesta teknologiaan tulee häilyvä

Arjessa kännykkä on käden ulottuvillasi ja jokaisen tilanteen taltioiminen ja jakaminen onnistuu napin painalluksella. Rakastamme sitä (ja ehkäpä vähän tarvitsemmekin), että koko maailma on ulottuvillamme – ja toisaalta stressaannumme siitä myöskin! Monelle hetken pako ainaisesta saavutettavuudesta onkin nykyisin yksi tärkeä syy matkustaa.

Jätä siis rohkeasti seuraavalla reissulla tekniset laitteesi kotiin (kyllä, myös GPS!) ja koe miltä tuntuu olla todellinen löytöretkeilijä. Huomaat äkkiä, että detox ei todellakaan ole pahaksi!

3. "Mistä olet kotoisin?" onkin yllättävän vaikea kysymys

Miten matkustelu muuttaa ihmistä - KILROY

Reissulla sinulta kysytään jatkuvasti, että mistä olet kotoisin. Aluksi vastaus on maailman helpoin: kerrot olevasi Suomesta ja heität tutut läpät jääkiekosta, saunasta ja säästä ("kyllä, meillä on myös kesät ja ei, meillä ei ole pingviinejä"). Mutta, mitä pidemmästä reissusta on kyse, sen varmemmin vastauksesi tulee muuttumaan. Yhtäkkiä huomaat rimpsun pitenevän muotoon ”alun perin olen Suomesta, mutta olen kyllä reissannut 9 kuukautta” tai vaikkapa ”joo Suomesta, mutta enpä ole kyllä aikoihin viettänyt kokonaista vuotta siellä”.

Vastaavaa rimpsua toistelevia ihmisiä on maailmalla paljon, ja ennen pitkää huomaatkin, että tehän olette itseasiassa vain joukko kansainvälisiä reissumiehiä ja -naisia. Eipä ne alkuperäiset juuret tätä hetkeä muuta.

4. Käsite kodista muuttuu

Näin matkustelu muuttaa ihmistä - KILROY

Lähes kaikki mihin kosket on korvattavissa: vaatteesi, kuntosalisi, asuntosi… Mutta tapaamiasi ihmisiä ja muistoja ei voi korvata mikään. ”Kotisi on siellä missä sydämesi on.” Matkan jälkeen huomaatkin, että kodin ei enää tarvitse tarkoittaa yhtä fyysistä paikkaa.

5. Pienistä asioista tulee suuria asioita

Muistatko, miten kiva oli kun kotona veli muisti aina laskea vessan pytyn alas? Tai kun naapuri-dormin heppu muisti aina pyytää sinua mukaan, kun he tekivät jotain porukalla? Kun ajatuksesi eivät enää täyty viisivuotissuunnitelmien tekemisestä, sinulla on aikaa kiinnittää huomiota pieniin asioihin, joita arjessa monesti pitää itsestäänselvyyksinä. Ja juuri nämä asiat ovat itse asiassa niitä, mitä jäät ikävöimään, kun jatkat matkaasi seuraavaan paikkaan. Muisto vetää leveän hymyn naamalle!

6. Et enää puhu vain yhtä kieltä

Miten matkustelu muuttaa ihmistä - KILROY

Sanat, kuten ”Kudos!” ja ”YOLO” ovat yhtäkkiä sujahtaneet äidinkieleesi kuuluviksi lausahduksiksi. Huomaat, että kuulumisia vaihtaessa kotipuolen kanssa on välillä mahdotonta selittää jotain hauskaa tarinaa käyttämättä vieraskielisiä sanoja kuvailemaan tunnelmia. Älä kuitenkaan huolestu, tämä on täysin normaalia: ihmisen mieli oppii uutta ja unohtaa vanhaa jatkuvasti. Balanssi kyllä löytyy, ja samalla olet saanut laajemman repertuaarin mahdollisuuksia ilmaista itseäsi eri kielillä. Who would argue with that?

7. Normaali - mitä se on?

Reissatessa tapaa kaikenlaisia ihmisiä: omituisesti puhuvia, hassusti käyttäytyviä ja kummalta haisevia tyyppejä. Mutta hei... miten heitä onkin juuri täällä niin paljon, ja meikäläisiä niin vähän? Yhtäkkiä mielessäsi herääkin ajatus: olenko minä sittenkin se outo täällä?

Matkustaessa maailmankuva laajentuu automaattisesti. Alat pitää asioista, joita et aiemmin edes tiennyt olevan, ja samalla kyseenalaistat omia vanhoja tottumuksiasi. Itsetutkailusi tuo esille uusia puolia sinusta ja ymmärrystä ympäröivästä maailmasta.

8. Huomaat, että aika on vain hetkien summa

Tiedämme kaikki, miten jokut päivät tuntuvat paljon toisia pidemmiltä (erityisesti maanantaisin). Ja toisaalta, välillä taas viikot vierivät ohi hurjaa vauhtia. Aika menee eteenpäin omaa tahtiaan, halusimmepa tai emme. Siksi onkin tärkeää kiinnittää siihen huomiota, niin reissussa kuin kotonakin. Tartu siis puhelimeen NYT ja soita perheellesi, tai lähde viettämään aikaa uusien ystäviesi kanssa. Per heti.

Tekemällä jotain juuri nyt on ainoa tapa saada edes jotain kontrollia ohikiitävään hetkeen.

9. Maailmasta tulee valtaisa seikkailu

Matkustelu muuttaa ihmistä - KILROY

"Nälkä kasvaa syödessä" on varmasti kaikille meille tuttu lausahdus. Ja sanonta pätee ennen kaikkea matkailuun! Kun eksoottinen pörriäinen nimeltä reissukärpänen on päässyt puraisemaan, se on menoa. Mitä enemmän reissaat, sitä enemmän tiedät paikkoja, joissa et ole vielä käynyt. Ja joissa käymättä jättäminen olisi suorastaan synti! Maailmasta tulee seikkailujen areena, joita on yksinkertaisesti pakko päästä kokeilemaan.

10. Et ole enää ikinä sama kuin ennen

Jokaisella reissulla opit jotain uutta maailmasta ja itsestäsi. Ymmärrät paremmin, mitä elämältä haluat, tai mitä ainakaan et halua. Arkeen palaaminen mahtavan reissun jälkeen saattaa tuntua usein hankalalta ja yöt kuluvatkin tuskaillen kaikkia niitä mahdollisuuksia, joita maailma pitää sisällään. Mutta niinhän sen pitää ollakin, koska sinähän olet travelleri!

Live the dream. Explore Life. 

alt

Suunnittele oma matkasi

  1. Valitse unelmiesi kohteet ja tekeminen. 
  2. Me etsimme käytännön vaihtoehdot ja annamme tarjouksen.
  3. Saat henkilökohtaisia neuvoja ja ohjeita matkasuunnitelmaasi.

Tarkistamme, että reittitoiveesi on mahdollinen ja kerromme, kuinka saat eniten irti budjetistasi. Saat vinkkejä kohteisiin ja matkustamiseen ylipäätänsä. Suunnitteluapu on maksutonta eikä sido sinua mihinkään.

Aloita suunnittelu

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hakemasi sivu näyttäisi olevan kadoksissa. Jos et löydä etsimääsi, kysy meiltä apuja sivun alakulmasta.