{{ section.name }} Asiakastuki

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Asiakastuki
Hae matkakohteita, aktiviteetteja, yliopistoja, kokemuksia...

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota yhteyttä, niin autamme sinua eteenpäin matkasuunnitelmissasi.
Pompeiji oli melko tavallinen roomalainen kaupunki – vauras kaupunki Italian eteläosassa. Kaupunki tuskin olisi herättänyt nykypäivänä kovinkaan suurta kiinnostusta ilman kohtalokasta Vesuviuksen purkausta 24. elokuuta v. 79 eKr. Pompeiji hautautui 4-5 m paksuisen tuhka- ja hohkakivikerroksen alle 24 tunnin aikana. Purkauksessa kuoli noin 5 000 kaupungin 20 000 asukkaasta. Tänä päivänä Pompeiji antaa fantastisen kuvan elämästä roomalaisessa kauppakaupungissa. Tuhka sinetöi kaupungin aikakapseliin ja rauniot kertovat omaa hiljaista tarinaansa; kaupungista löytyy säilyneitä temppeleitä, teattereita, kylpylöitä, suuri amfiteatteri, kauppoja, bordelleja, katuja, taloja ja paljon muuta. Jopa aikansa graffiteja on nähtävillä. Noin 2000 kaupungin asukkaan kuoleman hetki tuli ikuistetuksi, sillä tuhkakerrokset muodostivat ikään kuin kapselin heidän ympärilleen. Pompeijin kierros antaa hyvän käsityksen roomalaisen kaupungin rakenteesta ja arkkitehtuurista sekä sen asukkaiden poliittisesta, liike- ja yksityiselämästä. Pääset myös tutustumaan ylemmän luokan asuinolosuhteisiin – suuriin huviloihin ja maaseutuhuviloihin (villa de Misteri), joissa on seinämaalauksia, mosaiikkeja ja monia suihkulähteitä (Casa dei Vettii). Myös kauppoja on säilynyt, mm. yhdessä pienituloinen kaupan omistaja asui perheineen toisessa kerroksessa. Pompeijin kaivaukset aloitettiin v. 1748 ja ne ovat asteittain muuttaneet luonnettaan aarteenetsinnästä alueen systemaattiseksi puhdistamiseksi. Useita kaupungin alueita ei vieläkään ole kaivettu esiin. Ajatuksena on, että niitä ei kaiveta ennen kuin kaivaus- ja säilöntätekniikat ovat kehittyneet niin, että ne tarjoavat lisätietoa v. 79 eKr. tapahtuneesta katastrofista. Hienoimmat esimerkit seinämaalauksista ja mosaiikeista on siirretty taloista kansallismuseoon Napoliin yhdessä monien muiden arkeologisten löytöjen kanssa. Jos et halua opastettua kierrosta, mene amfiteatterin sisäänkäynnille. Opasta suositellaan, sillä alueella ei saa liikkua itsenäisesti. Kierros kestää noin 3 tuntia. Vapaa sisäänpääsy kouluryhmille koulusta saatua dokumenttia vastaan. Muussa tapauksessa täytyy maksaa € 10 ajan varaamisesta.
Hinta sisältää vierailun ja paikallisen oppaan kierroksen ajaksi (opastus englanniksi), kun ryhmän koko enimmillään 30 henkeä.
Bussivuokra enintään 24 hengelle: € 1.238
Bussivuokra enintään 36 hengelle: € 1.348
Bussivuokra enintään 54 hengelle: € 1.396

Tämä kierros yhdistyy kätevästi Vesuviuksen vierailuun.
Jos haluatte käyttää bussia myös Vesuviuksen vierailuun, hintaan lisätään maksu € 90 (sis. parkkimaksun Vesuviuksella).
Sisäänpääsymaksu Vesuviukselle: 12 euroa
Kuulokkeet maksetaan paikan päällä: 1,5 euroa per henkilö

Vesuviuksen tulivuori tunnetaan parhaiten sen vuoden 79 purkauksestaan, jonka seurauksena muinaiset Pompejin ja Herculaneumin kaupungit hautautuivat laavan ja tuhkan alle. Tuolloin myös itse tulivuori repesi purkauksen voimasta. Vesuviuksen viimeisin purkaus tapahtui 1944.
Pyydä maksuton tarjous
402-viator-advance-rome-pompeji

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hakemasi sivu näyttäisi olevan kadoksissa. Jos et löydä etsimääsi, kysy meiltä apuja sivun alakulmasta.