Varaa lennot

Type

Matkustajat

Aikuiset (yli 12 v)

+
{{ adultsValue }}
-

Lapset (0-11 v)

+
{{ childrenValue }}
-

Sylilapset (alle 2 v, ei omaa paikkaa)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Cabin Class

Pakollinen kenttä

9 Vain valitut päivämäärät Economy

Type

Matkustajat

Aikuiset (yli 12 v)

+
{{ adultsValue }}
-

Lapset (0-11 v)

+
{{ childrenValue }}
-

Sylilapset (alle 2 v, ei omaa paikkaa)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Flexibility

ClassOptionsPakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Hae ja varaa lennot

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Hae ja varaa lennot

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Hae ja varaa lennot
{{ section.name }} Asiakastuki

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Asiakastuki
Hae matkakohteita, aktiviteetteja, yliopistoja, kokemuksia...

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota yhteyttä, niin autamme sinua eteenpäin matkasuunnitelmissasi.

Kuuban kokemuksia

Vapaaehtoistyö Kuubassa - KILROY

Vapaaehtoistöitä Kuubassa - Nitan kokemus

Oletko harkinnut vapaaehtoistöiden yhdistämistä osaksi omaa reissuasi? Lähtemällä mukaan vapaaehtoistöihin ulkomailla ollessasi teet jotakin merkityksellistä - samalla kun tutustut paikallisiin elämäntapoihin ja ihmisiin aivan uudelta kantilta.

Reissuasiantuntijamme Nita osallistui yhteisöprojektiin Kuubassa ja kokemus inspiroi häntä ottamaan vapaaehtoistyöt osaksi omaa matkustamista tulevaisuudessakin. Lue alta Nitan Kuuban kokemuksista ja hänen mietteitään siitä, miksi vapaaehtoistöihin kannattaa käyttää aikaa reissatessa.

Kuka? Nita Helsingistä
Mitä? Reissasi Kuubassa ja osallistui samalla vapaaehtoistöihin lasten parissa.

Kysy vapaaehtoistöistä

Volunteering Cuba Havana Learn Spanish And Volunteer Children Painting

Minkälaisia odotuksia sinulla oli ennen matkaa?

Odotuksia minulla ei oikein ollut, sillä tämä oli ensimmäinen kerta, kun olen tehnyt vapaaehtoistöitä. Tiesin, että pääsen tutustumaan paikallisiin lapsiin ja touhuamaan jotain heidän kanssaan. Sen tarkemmin emme saaneet etukäteisinfoa, sillä hommia tehdään sen mukaan, mille on juuri sillä hetkellä tarvetta, ja mihin Kuuban hallitus myöntää milläkin hetkellä luvan. Eli odotinkin oikeastaan vain sitä, että pääsen toimimaan lasten kanssa ja tutustumaan heidän yhteisöönsä paremmin. 

Todellisuus vastasi hyvinkin paljon juuri näitä odotuksia. Osallistuin paikallisen yhteisön lentopallokentän maalaamiseen sekä lasten iltapäiväkerhon aktiviteettien suunnitteluun ja toteutukseen.

Lentopallokenttä maalattiin yhdessä lasten kanssa, jotka innolla odottivat meitä ja osallistuivat maalailuun hurjalla energialla. Iltapäiväkerholle suunnittelimme pienen teatteriesityksen ja sen jälkeen piirrustustehtävän, jossa lapset saivat piirtämällä tulkita meidän esitystämme.

Kumpikin kokemus oli kullan arvoinen ja ne koskettivat minua valtavasti – hieman saattoivat jopa silmäkulmat kostua. Lasten ilo ja energia oli tarttuvaa ja innostavaa ja todellakin toi kerroksellisuutta matkaani. Uskaltaisin myös väittää, että se ylitsepursuavan ilon määrä, joka väistämättä tarttui mukaani, toi jotakin ainutlaatuista myös arkeeni kotona.   

Volunteering Cuba Havana Learn Spanish And Volunteer Painting Volleyball Court

Mitä vapaaehtoisilta edellytetään?

Projektien suunnittelusta sekä päiväkohtaisesta ohjelmasta ovat vastuussa paikalliset projektikoordinaattorit. He selvittävät milloin missäkin on hommia ja minkälaisesta työpäivästä on kyse. 

Minulta kysytään silloin tällöin, miten on mahdollista, että Suomessa lastenhoitajilta vaaditaan pätevyyttä ja alan koulutusta, mutta vapaaehtoisprojektiin lasten parissa voi osallistua melkeinpä kuka vain. Tämä johtuu osittain siitä, että apua tarvitaan enemmän kuin mitä tarjolla on kouluttautuneita vapaaehtoisia. Yksikään epäpätevä vapaaehtoinen ei kuitenkaan ole projekteissa vastuutehtävissä, vaan ennemminkin apurin roolissa.

Projekteilla on paikallisten säädöksien mukaiset vastuuhenkilöt, ja luotamme siihen, että he hoitavat omat tehtävänsä huolella, ja valvovat ja ohjaavat vapaaehtoisten toimia tarvittavalla tasolla. Vapaaehtoisprojektien vetäjät myös perehdyttävät kaikki vapaaehtoiset ennen ensimmäistä työpäivää ja käyvät läpi eri asiat, jotka tulee ottaa huomioon. Lisäksi he vastaavat kaikkiin kysymyksiin, joita osallistujilla saattaa olla ja kertovat, miten jokaiseen päivään pitää erikseen valmistautua.

Vapaaehtoisprojektiin osallistuvan henkilön vastuu onkin siis lähinnä olla aktiivinen, ottaa haasteet vastaan avoimin mielin ja heittäytyä mukaan projektin ohjelmaan. On tärkeää kuitenkin muistaa, että eri paikoissa projektit ovat erilaisia ja toimivat eri tavoin, ja onkin hyvä käydä vaihtoehdot läpi ja valita itselleen parhaiten sopiva kohde. Henkisesti tai fyysisesti liian vaativaan projektiin osallistuminen ei hyödytä ketään, ei projektia eikä sinua itseäsi. Jos olet epävarma projektin valinnasta, me autamme ja opastamme mielellämme. 

Vapaaehtoistyön päällimmäinen tarkoitus on olla avuksi siellä missä apua kaivataan, mutta kyllä siitä pitää jäädä itselleenkin hyvä ja positiivinen fiilis, jotta voi jakaa mahtavaa kokemustaan ystäville ja perheelle ja jotta jää intoa osallistua vapaaehtoistöihin jatkossakin!

Cuba Havana Jakera Terrace

Pitääkö osata espanjaa, jos haluaa osallistua tähän projektiin?

Kun kyseessä on espanjankielinen maa, on plussaa osata espanjaa ennestään, sillä luonnollisesti se helpottaa toimimista niin projektissa kuin muutakin reissaamista. Espanjan kielen taito ei kuitenkaan ole edellytys tähän Kuuban projektiin osallistumiselle. 

Mikäli espanja ei vielä ole täysin hallussa, voi olla hyvä vaihtoehto osallistua reissun aluksi espanjan kielen kurssille – ja tehdä siinä samalla vapaaehtoistöitä. Näin opettelet espanjan alkeita ensin luokkatilanteessa ja pääset käytännön harjoitteluun heti lasten kanssa touhutessasi. 

Volunteering Cuba Havana Learn Spanish And Volunteer Children

Mitä sinulle jäi käteen vapaaehtoistöistä Kuubassa? Miksi vapaaehtoistöihin kannattaa käyttää aikaa reissatessa?

Käteen jäi palava halu jatkaa vapaaehtoistöiden tekemistä osana omaa matkustamista. Ei niinkään siksi, että voisin kertoa parantaneeni maailmaa, vaan enemmänkin sen kokemuksen ja opin takia, mitä lapset antoivat minulle. Vaikka ehdin viettää vain muutamia iltapäiviä näissä yhteisöissä, opin heiltä paljon ja lähdin kotiin isoa kokemusta rikkaampana.

Vapaaehtoistöissä sain mahdollisuuden tutustua paikallisiin ja jutella heidän kanssaan, joskin harmillisesti oman ontuvan espanjantaitoni takia keskustelut olivat aika rajallisia. Hyvä syy opetella paremmin ja palata takaisin!

Lapset olivat niin iloisia ja kiinnostuneita meistä, ja kysymyksiä ja oppimisen intoa riitti – mistä olemme kotoisin, mitä meidän maissa tehdään, onko meilläkin lapsia, onko totta, että meillä sataa lunta ja mitä se lumi on. Lapsille ei ollut kyse siitä, että me olemme nyt tulleet auttamaan heitä, vaan he näkivät meidät hassusti espanjaa puhuvina eksoottisina leikkikavereina – ihan parasta!

Jos omalla matkallaan haluaa oppia paikallisesta kulttuurista lisää ja tutustua ihmisiin ja heidän yhteisöihinsä paremmin, nousevat juuri tämänkaltaiset yhteisöprojektit listan kärkeen loistavista tavoista käyttää aikaa reissussa.

Volunteering Cuba Havana Learn Spanish And Volunteer School Children

Haluatko yhdistää vapaaehtoistyöt osaksi omaa reissuasi? Saivatko Nitan Kuuban kokemukset sinut innostumaan tästä projektista? Jäikö jokin mietityttämään? Älä turhaan pähkäile kysymyksiesi kanssa yksin, vaan laita meille viestiä. Yhteydenotto on maksutonta eikä sido sinua mihinkään.

Kysy vapaaehtoistöistä

alt

Suunnittele oma matkasi

  1. Valitse unelmiesi kohteet ja tekeminen. 
  2. Me etsimme käytännön vaihtoehdot ja annamme tarjouksen.
  3. Saat henkilökohtaisia neuvoja ja ohjeita matkasuunnitelmaasi.

Tarkistamme, että reittitoiveesi on mahdollinen ja kerromme, kuinka saat eniten irti budjetistasi. Saat vinkkejä kohteisiin ja matkustamiseen ylipäätänsä. Suunnitteluapu on maksutonta eikä sido sinua mihinkään.

Aloita suunnittelu

Täytä puuttuvat tiedot

Oops! Jotain meni pieleen, yritä uudelleen!

Sulje
Ota yhteyttä
Lähetä sähköpostia

Haluatko lähteä maailmalle, mutta kaipaat ideointiapua ja jonkun, kenen kanssa pallotella vaihtoehtoja? Kaipaatko vinkkejä aktiviteetteihin ja reittisuunnitteluun? Ota yhteyttä, niin suunnitellaan haaveesi toteutuksiksi. Jos sinulla on kysymys liittyen sivuiltamme ostamiisi lentolippuihin, ota yhteyttä Asiakastukeen.

Pakollinen kenttä
Pakollinen kenttä

Olemme lähettäneet sinulle vahvistuksen viestistäsi sähköpostiisi. Palaamme asiaan mahdollisimman pian.

Huom! Pidä varmuuden vuoksi silmällä myös roskapostikansiotasi siltä varalta, että vastauksemme eksyy sinne.

Saat pian vahvistuksen sähköpostiosoitteeseen {{email}}

Varaa suunnitteluaika

Kaipaatko vinkkejä aktiviteetteihin ja reittisuunnitteluun? Varaa maksuton suunnitteluaika & aloita seuraavan reissusi suunnittelu matka-asiantuntijoiden kanssa. Voit varata ajan tapaamiselle Turun tai Helsingin myymäläämme, tai vaihtoehtoisesti voit pyytää, että tapaaminen hoidetaan joko puhelimitse tai videopuhelun välityksellä.

  • {{ officeOption }}
Pakollinen kenttä

Jes, ajanvaraus reissusuunnitelmien pohdintaan on oikea suunta haaveiden muuttamisessa toteutuneiksi seikkailuiksi!

Kuulet meistä pian – ensin viestisi vastaanoton vahvistamisen merkeissä ja sitten vielä erikseen ehdottamasi ajan tiimoilta. Huomaathan, että varaamasi aika on vahvistettu vasta, kun olet saanut meiltä mailia. 

Pidä varmuuden vuoksi silmällä myös roskapostikansiotasi siltä varalta, että vastauksemme eksyy sinne.

Saat pian vahvistuksen sähköpostiosoitteeseen {{email}}

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hakemasi sivu näyttäisi olevan kadoksissa. Jos et löydä etsimääsi, kysy meiltä apuja sivun alakulmasta.