{{ section.name }} Asiakastuki

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Asiakastuki
Hae matkakohteita, aktiviteetteja, yliopistoja, kokemuksia...

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota yhteyttä, niin autamme sinua eteenpäin matkasuunnitelmissasi.

Iran

Iran matkat - KILROY
Iran matkat - KILROY

Iranin matkat

Iran yllättää matkailukohteena. Maa, joka usein liitetään ydinaseteollisuuteen ja kiihkomieliseen uskontoon, on itse asiassa todellinen kulttuurin kehto ja täynnä historiaa sekä henkeäsalpaavia luontomaisemia. Sen asukkaat ovat myös tunnettuja vieraanvaraisuudestaan ja sydämellisyydestään. Reissu antaa muistoksi ainutlaatuisia kokemuksia, joista riittää kerrottavaa hamaan tulevaisuuteen. Iranin ainutlaatuiset kulttuuriset aarteet, kuten Persepolia ja Esfanin moskeijat, hämmästyttävät varmasti kokeneenkin reppureissaajan. Iranin matkat avartavat!

Jos suunnittelet matkaa Iraniin, on hyvä tarkistaa Ulkoministeriön suositukset ja ajankohtainen turvallisuustilanne.

Teheran

Useimmat opaskirjat suosittelevat jatkamaan matkaa saman tien ohittamalla Teheranin niin pian kuin mahdollista. Tämä on sääli, sillä vaikka kaupunki on pölyinen ja nuhjuinen ja vilinää riittää, siellä on myös mielenkiintoisia museoita, itämaisia basaareita, teehuoneita, ja sen vihreissä puistoissa on virkistävää istuskella piknikillä ja seurata iranilaista elämänmenoa.

Muutaman päivän oleskelun jälkeen matkaaja saa hyvän näkemyksen kontrasteista Iranin uskonnonharjoittajien välillä. Lisäksi suurin osa paikallisesta nuorisosta ihannoi länsimaista elämäntyyliä.

Esfahanin tori ja lumoavat moskeijat

Iranin matkalla tsekkaa ehdottomasti Esfahanin valtava 67,000 m2 tori! Torin reunalla hehkuu kirkkaan sinisillä ornamenteilla koristeltu moskeija, joka saa matkailijan haukkomaan henkeään. 52 metrin korkeuteen ulottuvan Amam-moskeijan tornit muistuttavat kruunun piikkejä, jotka hipovat taivasta. Ajoita vierailusi moskeijaan keskipäivälle, jolloin sen mosaiikit kimaltelevat kauniisti auringossa ja voit kuulla keskipäivän rukouskutsun kaikuvan sen käytävillä.

Shiraz ja Persepolis

Shiraz on persialaisen kulttuurin kehto. On sanomattakin selvää, että aavikon läpi kannattaa matkata ihailemaan Persepoliin raunioita vaikka matka Shirazista autolla kestääkin useita tunteja. 500 vuotta e.Kr. rakennettu Persepoliin palatsi on loistelias ajan rakennustaiteen näyte. Dareios I:n rakennuttaman palatsin materiaalina käytetty musta marmori kiillotettiin kirkkaaksi ja se hohtaa yhä! Vaikka menneen ajan loistosta on jäljellä enää rauniot on hieman mielikuvitusta käyttämällä helppo kuvitella muinaisten aikojen loisto ja palatsi upeine persialaisine mattoineen.

Shiraz tunnetaan myös iranilaisille rakkaan 1300-luvulla vaikuttaneen runoilija Hafezin kotipaikkana. Hafezin hautapaikka on kuin suosittu pyhiinvaelluskohde, jonne ihmiset kerääntyvät lukemaan runoilijan tuotoksia. Kaikissa iranilaisissa kaupungeissa on katulapsia, jotka kerjäämisen sijaan myyvät värikkäitä kirjekuoria. Nämä sisältävät Hafezin profetioita, jotka ennustavat tulevaisuutta ja antavat apua ongelmiin.

Raikasta vuoristoilmaa ja upeita tulivuoria

Iranin vuoristo on ihanteellinen kohde luontoon kaipaavalle. Pakkaa mukaasi lämpimiä vaatteita, teltta ja makuupussi ja lähde laskettelemaan tulivuorille! Vuoristossa kohtaat myös hyvin erilaisen kulttuurin, jossa uskonnolliset ja poliittiset säännöt eivät päde. Kylmissä vuoristokylissä naimattomat pariskunnat nukkuvat vierekkäin teltoissa pysyäkseen lämpiminä.

Kiinnostavat kohteet

Kiipeilystä ja retkeilystä kiinnostuneiden kannattaa tsekata Tochal-vuori, joka sijoittuu Teheranin pohjoispuolelle. Tochal on suosittu viikonlopunviettopaikka, jossa voi haukata raitista vuoristoilmaa. Sen isot kallioseinät ja kivet luovat kiipeilijälle täydelliset urheilumahdollisuudet. Muista ottaa mukaan omat kiipeilyvarusteesi ja hyppää paikallisten sekaan!

Iranin korkein vuori (5678 m), Damavand, sijaitsee muutaman tunnin ajomatkan päässä Teheranista. Huipulle kiipeämiseen menee pari päivää, mutta se vaatii kunnolliset varusteet, hyvää kuntoa ja kiipeilykokemusta. Haasteita tuovat niin korkea sijainti kuin sulfurin haju, jota pääsee tulivuoresta. Kesäkuukausina paikalla on paljon paikallisia kiipeilijöitä, ja tunnelma on avomielinen uusiakin seikkailijoita kohtaan.

Talviaikaan Iraniin laskeutuu ihanaa uutta puuterilunta. Dizinissä sijaitsee suosittu laskettelukeskus, joka ei ole iso mutta on teheranilaisten suosima vapaa-ajanviettokohde. Sen lumi on lisäksi huippuluokkaa! Hyppää hissiin ja laskettele alas rinnettä, tai etsi sopiva offari ja lautaile luontoon. Hiihtokeskus on myös paikallisten nuorten keskuudessa suosittu paikka, sillä siellä on helppo tehdä lähempää tuttavuutta vastakkaisen sukupuolen kanssa ja tavata ystäviä. After ski rinteiden alapuolisissa teehuoneessa on siis tehtävälistalla, mikäli suuntaan Diziniin!

Iran kartalla

Iranin luonto vaihtelee autiomaasta ylhäisiin tulivuoriin. Iranissa jokainen vuodenaika on kokemisen arvoinen: voit sukeltaa kesällä ja harrastaa lumiurheilulajeja talvella. Iranilaiset itse ovat vieraanvaraista ja lämminhenkistä kansaa. Heidän ystävällisyytensä muuttaa täysin stereotyyppisen mielikuvamme elämästä Lähi-idässä.

alt

Suunnittele oma matkasi

  1. Valitse unelmiesi kohteet ja tekeminen. 
  2. Me etsimme käytännön vaihtoehdot ja annamme tarjouksen.
  3. Saat henkilökohtaisia neuvoja ja ohjeita matkasuunnitelmaasi.

Tarkistamme, että reittitoiveesi on mahdollinen ja kerromme, kuinka saat eniten irti budjetistasi. Saat vinkkejä kohteisiin ja matkustamiseen ylipäätänsä. Suunnitteluapu on maksutonta eikä sido sinua mihinkään.

Aloita matkasuunnittelu

Aktiviteetteja Iranissa

Täytä puuttuvat tiedot

Oops! Jotain meni pieleen, yritä uudelleen!

Sulje
Ota yhteyttä
Lähetä sähköpostia

Haluatko lähteä maailmalle, mutta kaipaat ideointiapua ja jonkun, kenen kanssa pallotella vaihtoehtoja? Kaipaatko vinkkejä aktiviteetteihin ja reittisuunnitteluun? Ota yhteyttä, niin suunnitellaan haaveesi toteutuksiksi. Jos sinulla on kysymys liittyen sivuiltamme ostamiisi lentolippuihin, ota yhteyttä Asiakastukeen.

Pakollinen kenttä
Pakollinen kenttä

Olemme lähettäneet sinulle vahvistuksen viestistäsi sähköpostiisi. Palaamme asiaan mahdollisimman pian.

Huom! Pidä varmuuden vuoksi silmällä myös roskapostikansiotasi siltä varalta, että vastauksemme eksyy sinne.

Saat pian vahvistuksen sähköpostiosoitteeseen {{email}}

Varaa suunnitteluaika

Kaipaatko vinkkejä aktiviteetteihin ja reittisuunnitteluun? Varaa maksuton suunnitteluaika & aloita seuraavan reissusi suunnittelu matka-asiantuntijoiden kanssa. Voit varata ajan tapaamiselle Turun tai Helsingin myymäläämme, tai vaihtoehtoisesti voit pyytää, että tapaaminen hoidetaan joko puhelimitse tai videopuhelun välityksellä.

  • {{ officeOption }}
Pakollinen kenttä

Jes, ajanvaraus reissusuunnitelmien pohdintaan on oikea suunta haaveiden muuttamisessa toteutuneiksi seikkailuiksi!

Kuulet meistä pian – ensin viestisi vastaanoton vahvistamisen merkeissä ja sitten vielä erikseen ehdottamasi ajan tiimoilta. Huomaathan, että varaamasi aika on vahvistettu vasta, kun olet saanut meiltä mailia. 

Pidä varmuuden vuoksi silmällä myös roskapostikansiotasi siltä varalta, että vastauksemme eksyy sinne.

Saat pian vahvistuksen sähköpostiosoitteeseen {{email}}

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hakemasi sivu näyttäisi olevan kadoksissa. Jos et löydä etsimääsi, kysy meiltä apuja sivun alakulmasta.