{{ section.name }} Asiakastuki

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Asiakastuki
Hae matkakohteita, aktiviteetteja, yliopistoja, kokemuksia...

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota yhteyttä, niin autamme sinua eteenpäin matkasuunnitelmissasi.

Vieraile Japanissa vuonna 2023: Kiehtova sekoitus vanhaa ja uutta

kukkiva kirsikkapuu japanilaisten temppeleiden edustalla

Matkaa aikakausien halki tässä ainutlaatuisessa reissukohteessa

Japani on upeiden vastakohtien maa. Täältä löydät futuristisen yhteiskunnan, jonka huipputeknologia ja korkeat pilvenpiirtäjät saavat olosi tuntemaan kuin olisit tieteisleffassa. Toisaalta Japanissa on myös monia muinaisia temppeleitä, pyhäkköjä ja puutarhoja, jotka tarjoavat kurkistuksen maan pitkään historiaan. Nämä kontrastit vanhan ja uuden välillä näkyvät Japanissa myös jokapäiväisessä elämässä, sillä perinteet elävät vahvasti rinnakkain uusimpien innovaatioiden kanssa. Toisin sanoen Japani on täydellinen kohde kaikille, jotka haluavat kokea molempien maailmojen parhaat puolet.

Kysy Japanin reissuista

tokyo-japan-woman-and-neon-sign-cover
Miten toimia kielimuurin kanssa?
Vaikka monilla japanilaisilla (erityisesti palvelualalla työskentelevillä) on jonkin verran englannin kielen perustaitoja, ei ole harvinaista, että Japanin matkallaan törmää jonkinasteisiin kommunikointivaikeuksiin. Japani on kuitenkin erittäin vieraanvarainen maa, ja ihmiset yrittävät parhaansa mukaan auttaa matkailijoita, vaikka he eivät puhuisikaan samaa kieltä. Myös monet kyltit ja ruokalistat Japanissa kirjoitetaan sekä japaniksi että englanniksi. Jos olet huolissasi kielimuurista, voit valmistautua etukäteen tietyin toimenpiten: opettele muutamia japaninkielisiä peruslauseita, lataa puhelimeesi käännössovellus tai varaa paikkasi pienryhmäseikkailulta, jossa mukana on paikallinen opas ja muita matkustajia eri puolilta maailmaa!

Historian ja innovaation risteyksessä

Ehkäpä Tokion suurin "hotspot" on Shibuya Crossing - maailman vilkkain risteys. Unohda Place Charles de Gaulle tai Times Square: Shibuya Crossing on aivan omaa luokkaansa! Risteysalueen värikkäät mainoskyltit, valtavat ihmismassat ja korkeuksiin kohoavat toimistorakennukset vievät sinut keskelle erittäin nykyaikaselta tuntuvaa maailmaa. Yksi Japanin vaikuttavimmista saavutuksista onkin sen keskittyminen viimeisimpään, innovatiiviseen teknologiaan. Missä tahansa liikutkin, törmäät taatusti uusimpiin ja parhaimpiin vempaimiin. Japani on teknologiaa rakastavien unelmakohde, jossa kohtaavat mm. vaikuttavat suurnopeusjunat ja huppumodernit robotit. Harvat maat ovat myöskään yhtä tunnettuja ja rakastettuja digitaalisen median ansiosta, ja tästä loistavia esimerkkejä ovat esimerkiksi kuuluisat Studio Ghiblin animaatiot ja Nintendo.

Teknologia ei ole kuitenkaan ainoa asia, joka tekee Japanista niin ainutlaatuisen. Tämän modernin kehityksen jyrkkänä kontrastina on rikas ja kiehtova historia, joka on vahvasti läsnä maan jokapäiväisessä elämässä. Japanin tuhansia vuosia pitkä historia ja sen muinaiset temppelit ja pyhäköt tarjoavat kurkistuksen maan menneisyyteen. Maassa on lukuisia historiallisia kohteita, jotka kannattaa lisätä omalle Japanin bucket listalle. 

japan-sake-package-shibuya-cover
Kuppi sakea?
Jos et ole koskaan maistanut sakea, nyt on tilaisuutesi! Sakella on pitkä historia Japanissa ja se on juurtunut syvästi maan kulttuuriin ja perinteisiin. Sakea on montaa erilaista, joista jokaisella on oma ainutlaatuinen makunsa. Parasta on, että sake sopii hyvin nautittavaksi useimpien japanilaisten ruokien kanssa, kuten sushin, sashimin, grillatun lihan ja vihanneksien kanssa.

Kulinaristisia kokemuksia

Yksi syy matkustaa Japaniin on ruoka. Japanilainen keittiö on maailmankuulu sen tuoreuden, makujen ja esillepanon takia, ja maasta löytyykin paljon tutkittavaa ruuan ystäville. Tarjolla on esimerkiksi sashimin herkkiä makuja sekä hieman epätavallisempia herkkuja, kuten natto (fermentoituja soijapapuja). Lisäksi tarjolla on herkullisia jälkiruokia ja välipaloja, joita voit löytää monista katuruokakojuista ja erilaisilta toreilta. Japanissa on siis taatusti jokaiseen makuun jotakin!

Japanilaisen keittiön tunnuspiireitä on sesonkien seuraaminen. Paikalliset kokit käyttävät tuoreimpia raaka-aineita, ja monet ruuat on suunniteltu tuomaan esille kauden makuja. Tämä tarkoittaa, että vierailusi ajankohdasta riippumatta pääset aina maistamaan raaka-aineita parhaimmillaan.

Ehkä tunnetuin japanilainen ruokalaji on sushi - ja toki hyvästä syystä. Etikkariisistä ja erilaisista täytteistä valmistettu sushi on sekä maukasta että kaunista katseltavaa. Olitpa sushin ystävä tai vasta uusi tulokas raa'an kalan maailmassa, löydät varmasti makuusi sopivan sushiravintolan Japanista.

Jos raaka kala kuitenkaan ei ole sinun juttusi, älä huoli – Japanissa on paljon muitakin herkullisia ruokia. Yksi näistä on nuudelikeitto ramen, jossa yhdistyvät monet maut aina suolaisesta mausteiseen ja kirpeään. Jos taas olet grillatun ruuan ystävä, muista kokeilla yakitoria - grillattuja kananvartaita, jotka tarjoillaan usein soijapohjaisen dippikastikkeen kanssa. Älä myöskään missaa tempuraa, joka koostuu kevyesti paistetuista merenelävistä tai vihanneksista. 

Ja tietenkään mikään matka nousevan auringon maahan ei ole täydellinen kokeilematta maan herkullista vihreää teetä. Yksi hyvä tapa tutustua japanilaiseen teekulttuuriin, on osallistumalla paikalliseen teeseremoniaan. Teeseremonia on arvostettu kulttuuriperinne, jonka aikana valmistetaan matchaa. Seremonian tarkoitus on korostaa harmoniaa, kunnioitusta, puhtautta ja rauhallisuutta. Osallistujat noudattavat tiukkoja sääntöjä ja protokollaa pienessä, intiimissä ympäristössä, usein teehuoneessa tai puutarhassa. Teeseremonia on tilaisuus hidastaa tahtia ja arvostaa nykyhetkeä. Kyseessä on ainutlaatuinen kulttuurikokemus, jota ei kannata jättää väliin.

Elämää kaupungeissa: vilkkaita katuja ja rauhallisia temppeleitä

Japanissa vieraillessasi päädyt todennäköisesti joihinkin maan suurkaupungeista.

Maan keskiosassa sijaitseva Kioto tunnetaan rikkaasta historiastaan ja perinteisestä kulttuuristaan. Kaupunki oli Japanin pääkaupunki yli 1000 vuoden ajan, ja tämän seurauksena se on koti monille historiallisille temppeleille, pyhäköille ja muille kulttuurikohteille. Joitakin Kioton suosituimmista nähtävyyksistä ovat Kinkakujin temppeli, Gionin alue ja Fushimi Inarin pyhäkkö.

Tokio, Japanin pääkaupunki, on vilkas metropoli, joka tunnetaan nykyaikaisuudestaan ja teknologiastaan. Sen lisäksi, että kaupunki on liike-elämän ja rahoituksen keskus, se on myös monien kulttuurinähtävyyksien koti, kuten Tokyo Skytree, Meiji-pyhäkkö ja Tsukijin kalatori. Tokiossa on monia erilaisia kaupunginosia, joista jokaisella on oma ainutlaatuinen luonteensa, ja niiden läpi vaeltaminen on loistava tapa tutustua kaupunkiin. Näistä Harajuku värikkäine kahviloineen, cosplay-liikkeineen ja vintage-vaatekaupoineen ansaitsee erityisen maininnan. Matka Tokioon ei myöskään olisi täydellinen ilman vierailua yhdessä kaupungin monista puistoista ja puutarhoista. Shinjuku Gyoenin kansallinen puutarha, Rikugien-puutarha ja Hama-rikyu-puutarha ovat vain muutamia kaupungin monista kauniista viheralueista, jotka ovat suosittuja paikallisten ja vierailijoiden keskuudessa, erityisesti kirsikankukinnan aikana huhtikuussa sekä syyskuussa, jolloin lehdet muuttuvat kirkkaan oransseiksi ja näyttävät hehkuvilta syksyn auringonpaisteessa.

Japanin länsiosassa sijaitseva Osaka on tunnettu ruoastaan ja viihteestään. Kaupunki on kuuluisa sen vilkkaan tunnelman ja monien ravintoloidensa, baariensa ja klubiensa ansiosta. Joitakin Osakan suosituimmista nähtävyyksistä ovat Universal Studios Japan -teemapuisto, Osakan linna ja Dotonborin alue. Näistä jälkimmäisin herää erityisesti pimeän tullessa eloon hämmästyttävällä kirkkaiden valojen ja värien näyttämöllä. 

Viimeisenä mainitsemme Hiroshiman, kaupungin, joka on täynnä historiaa ja traagista menneisyyttä. Kuten varmasti tiedät, Hiroshima oli historian ensimmäisen atomipommituksen kohde, jossa tuhoutui koko kaupungin keskusta. Traagisesta historiasta muistuttamassa on Peace Memorial Park ja Peace Memorial Museum, jotka ovat molemmat suosittuja nähtävyyksiä. Hiroshima on sittemmin rakennettu uudelleen ja on nykyään kukoistava metropoli, jossa on monia nähtävyyksiä, kuten Atomic Bomb Dome, Shukkei-en Garden ja Itsukushima-pyhäkkö rauhallisella ja kauniilla Miyajiman saarella. Kokeile myös paikallisia raitiovaunuja - kyseessä ei ole nopein tapa päästä paikasta toiseen, mutta yksi tunnelmallisimmista! 

Koe Japanin kaunis luonto

Japani on muutakin kuin suurkaupunkeja. Maassa on lukemattomasti upeita maisemia aina Alppien lumihuippuisista vuorista Kioton rauhallisiin metsiin ja puutarhoihin. Ja mikäli olet ulkoilun ystävä, tiesithän, että Japani tarjoaa joitakin maailman parhaista vaellus-, hiihto- ja lumilautailumahdollisuuksista.

Talviurheilun kannalta sinun tulee vierailla Japanissa joulukuun lopun ja huhtikuun alun välillä ja suunnata Japanin Alpeille. Täältä löytyy laaja valikoima hiihtokeskuksia esim. Hakuban, Myoko Kogenian ja Minakamian kaupungeista.

Japani on täynnä luonnonihmeitä, joista monet ovat vielä suhteellisen tuntemattomia muulle maailmalle. Yksi silmiinpistävimmistä on Fuji-vuori - Japanin korkein vuori ja maan ikoninen symboli. Noin 100 kilometriä Tokiosta lounaaseen sijaitseva Fuji-vuori on aktiivinen kerrostulivuori, joka purkautui viimeksi vuonna 1707. Sen korkeus on 3776 metriä, mikä tekee siitä yhden maailman korkeimmista vuorista. Vuori on myös Unescon maailmanperintökohde, ja sitä pidetään yhtenä Japanin kolmesta pyhästä vuoresta.

Toinen Japanin luonnonihmeistä on Jigokudani Monkey Park, joka sijaitsee Naganon prefektuurin vuoristossa. Tässä puistossa asuu suuri joukko japanilaisia ​​makakeja, jotka tunnetaan myös nimellä lumiapina. Nämä apinat ovat kuuluisia rakkaudestaan ​​kuumia lähteitä kohtaan, ja ne voidaan usein nähdä istuskelemassa puiston kuumissa lähteissä kylminä talvikuukausina.

Japanissa on myös upeita vesiputouksia, kuten Nachin vesiputous Wakayaman prefektuurissa. Tämä vesiputous on Japanin korkein, korkeudeltaan jopa 133 metriä. Se sijaitsee lähellä Nachi-jinja-pyhäkköä, joka on yksi Japanin vanhimmista pyhäköistä.

Seuraavat kaksi suositustamme eivät ole lähellä muita Japanin suurista nähtävyyksistä, mutta ne ovat todellakin vierailun arvoisia. Näistä ensimmäinen on Akan Mashun kansallispuisto, jossa sijaitsee joitakin maailman kauneimmista järvistä. Huono puoli on se, että Akan Mashu ei sijaitse Japanin suurimmalla saarella Honshulla, vaan pohjoisessa Hokkaidon saarella. Paikalle pääsee julkisilla kulkuvälineillä, mutta paikalle pääsy vaatii hiukan suunnittelua ja lisäaikaa. Mikäli et halua reissata eri saarten välillä, voit harkita Shirakami-Sanchin vuorijonolla vierailua. Tämän alueen rehevät, vehreät metsät sekä monipuolinen eläimistö ovat ehdottomasti näkemisen arvoisia.

Jos taas haluat pysytellä hieman lähempänä suurkaupunkeja, ovat Tottorin hiekkadyynit sinua varten. Nämä 50 metriä korkeat dyynit ovat osa Sanin Kaiganin kansallispuistoa ja ovat muotoutuneet tuhansien vuosien aikana. Vältä turistiloukkua, eli kamelilla ratsastusta, mutta kiipeä sen sijaan korkeimmille dyyneille taltioimaan upeita valokuvia.

Luotijunat: paras tapa reissata ympäri maata

Jos suunnittelet matkaa Japaniin, junamatkustaminen on yksi parhaista tavoista tutustua maahan. Maailmanluokan rautatieverkostonsa ansiosta Japani tarjoaa joitakin planeetamme kauneimmista ja mukavimmista junamatkoista. 

Tästä esimerkkinä on Shinkansen, eli Japanin suurnopeusjunaverkko. Nämä junat kulkevat jopa 320 km/h nopeudella, mikä tekee siitä yhden maailman nopeimmista junista. Mukavien istuimien, panoraamaikkunoiden ja ruokailumahdollisuuksiensa ansiosta Shinkansen on loistava tapa matkustaa Japanin suurten kaupunkien välillä.

Jos haluat kokea jotain hieman hitaampaa, suosittelemme junamatkaa Japanin Alppien halki. Tämä reitti vie sinut Hidan alueen upeiden vuoristomaisemien ja laaksojen ohi. Reitillä on myös useita pysähdyksiä matkan varrella, jolloin voit poistua junasta ja tutustua alueeseen kävellen tai vierailla joissakin perinteisistä onsen-lomakohteista.

Jos olet japanilaisen kulttuurin fani, sinun kannattaa harkita Aso Boyn kyydissä matkustamista. Kyseessä on juna, joka kulkee Kumamoton prefektuurin viehättävän maaseudun halki. Juna on sisustettu perinteisen japanilaisen kodin tyyliin liukuvilla paperiovilla, tatamimatoilla ja muilla perinteisillä yksityiskohdilla. Matkan varrella juna pysähtyy useilla kulttuurillisilla ja historiallisilla nähtävyyksillä, kuten Aso-pyhäköllä ja Kumamoton linnan raunioilla.

Japanin ylellisin junamatka on puolestaan ainutlaatuinen Kyushu Seven Stars -juna. Tämän junan sisustukseen kuuluu tilavat hytit, gourmet-ravintolat ja panoraamaikkunat. Juna kulkee Kyushun saarella esimerkiksi viehättävien Kirishima-vuorien ja historiallisen Nagasakin kaupungin ohi. 

Valmiina matkaan?

Aloita oman seikkailusi suunnittelu kätevästi ottamalla meihin yhteyttä ja pyytämällä esimerkiksi tarjousta omalle reissullesi. Yhteydenotto ei maksa mitään, eikä velvoita sinua mihinkään.

Ota yhteyttä

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hakemasi sivu näyttäisi olevan kadoksissa. Jos et löydä etsimääsi, kysy meiltä apuja sivun alakulmasta.