{{ section.name }} Asiakastuki

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Asiakastuki
Hae matkakohteita, aktiviteetteja, yliopistoja, kokemuksia...

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota yhteyttä, niin autamme sinua eteenpäin matkasuunnitelmissasi.

25 hullunhauskaa ja hämmentävää lakia USA:ssa

Outoja lakeja USA:ssa - KILROY

Ajatuksissa, haaveissa, suunnitelmissa road trip tai muu reissu USA:han? Et ole yksin ajatuksiesi kanssa! USA on todellinen maantieseikkailujen ja aktiivisen reissaajan paratiisi monestakin syystä. Valtateiden varrella kohtaat huikeita maisemia, kummallisia pikkukaupunkeja, ruuhkaisia kaupunkeja ja mielenkiintoisia ihmisiä, joilta kuulet uskomattomia tarinoita. 

Matkalla voit tututsua myös tarinoita uskomattomampiin totuuksiin: USA on täynnä eriskummallisia lakeja. Tässäpä meidän suosikit hullunhauskojen ja hämmentävien lakien joukosta.

1. Kentucky
Kentuckyssä et saa lain mukaan värjätä ankanpoikasia siniseksi ja sitten myydä niitä, paitsi jos sinulla on tarjota myyntiin enemmän kuin 6 sinistä ankanpoikasta kerralla.

Outoja lakeja USA:ssa - KILROY

2. New Jersey
New Jerseyssä laki kieltää murhaamisen luodinkestävään liiviin sonnustautuneena. 

3. Etelä-Dakota
Jos eksyt matkallasi juustotehtaaseen, muista levätä hyvin edellisenä yönä, sillä juustotehtaan lattialle makuulleasettautuminen ja nukkuminen on laissa kielletty. 

4. Arizona
Arizonan laki rajoittaa dildojen määrän kahteen per talous riippumatta siitä, kuinka monta henkilöä talossa asuu. Emme tiedä, kuinka lakia sovelletaan esim. hotelleissa ja hosteilleissa, eli kuuluuko lainkuuliaisen reissaaajan koputella naapurihuoneiden oviin varmistaakseen, ettei dildoluvut ylity... Kerro ihmeessä, jos tiedät!

5. Arizona
Arizonassa on niin ikään laitonta tarjota aasille nukkumapaikka kylpyammeesta.

Kummallisia lakeja USA:ssa - KILROY

6. Pennsylvania
Pennsylvaniassa yhdessä talossa saa lain puitteissa asua enimmillään 15 naista. Kuudestoista nainen samassa talossa tekee paikasta lain tulkinnan mukaan bordellin. 

7. Alaska
Jos seikkailet Alaskassa, pidä silmällä yli kaartavia lentokoneita lainsuojattomien varalta. Alaskassa on nimittäin laitonta tyrkätä elävä hirvi ulos lentokoneesta. Eli silmät auki Alaskassa – jostain esimerkkitapauksesta kai tämäkin laki on saanut alkunsa...

8. Alaska
Alaskassa on myös muita eläimiin liittyviä lakeja. Laittomuuksien joukkoon kuuluu mm. nukkuvan karhun herättäminen valokuvaustarkoituksessa. 

Outoja lakeja USA:ssa - KILROY

9. Ohio
Ohion (jolla ei muuten ole senttimetriäkään rantaviivaa merivesiin) laki kieltää valaiden pyydystämisen sunnuntaisin.

10. Iowa
Yksikätiset pianistit eivät saa rahastaa esityksillään Iowassa. 

11. Alabama
No niin, nyt tarkkana. Kun vierailet kirkossa Alabassa, siellä ei sitten ole lain mukaista liimata tekoviiksiä nassuun muiden naurattamistarkoituksessa.

USA:n oudot lait - KILROY

12. Illinois
Illinoisissa kannattaa olla tarkkana, mitä päästää ulos suustaan. Laki nimittäin kieltää englannin (English) puhumisen; amerikka (American) sen sijaan on sallittua.

13. Tennessee
Lassolla kalastaminen kiellettyä. Laitonta suorastaan. 

14. Oregon
Tämä on paha. Sunnuntaisin ei saa syödä jäätelöä. 

15. Wyoming
Tammikuusta huhtikuuhun on laitonta otta valokuvia jäniksistä. Lakiin on kuitenkin poikkeus: voit hakea erityislupaa jäniskuviin viranomaisilta.

Kummallinen laku USA:ssa - KILROY

16. Utah
Utahissa on kuulemma laitonta olla juomatta maitoa. Eli lainkuuliaisena reissaajana muista tilata ravintolassa iso lasi maitoa.

17. Washington
Washingtonin osavaltiossa isojalkojen (bigfoot) häritseminen on ehdottomasti kiellettyä. Valokuvaamisesta ei kuitenkaan tiettävästi ole kieltävää lakia (minkään kuukauden osalta), joten voit rauhassa ikuistaa isojalan reissukuviisi, kunhan teet sen häiritsemättä kuvauskohdettasi.

Outoja lakeja Yhdysvalloissa - KILROY

18. Oklahoma
Oklahomassa kannattaa malttaa mielensä ravintolassa – olitpa sitten kuinka nälkäinen tahansa. Oklahoman laki nimittäin kieltää haukkaamasta kenenkään muun kuin omasta hampurilaisesta. Saamiemme tietojen mukaan laki koskee kuitenkin vain hampurilaisia, joten pitsa lienee vapaata riistaa.

19. Maryland
Olipa elokuva sitten mikä tahansa, niin Marylandissa joudut jättämään leijonasi aina teatterin ulkopuolelle tai kotiin, koska laki kieltää leijonat elokuvateattereissa. 

20. Connecticut
Suojatien ylittäminen käsillään kävellen on muuten sitten laissa kielletty. Ilmeisesti on kuitenkin sallittua muutoin kävellä käsillään, kunhan sitten vain käytät jalkojasi tietä ylittäessä. Kuulostaahan se toki turvallisemmalta niin. 

21. Pohjois-Carolina
Tiukka paikka joillekin, mutta niin se vain on, että bingon pelaaminen on rajoitettu viiteen tuntiin yhdellä kertaa. 

22. Teksas
Jep, jep, vuodesta 1890 Teksasissa on ollut laitonta vaikuttaa säähän, tarkemmin sanottuna sateeseen. Eli unohda sadetanssit Teksasissa. Mutta siis mitäh?! Teksasilaiset ilmeisesti tietävät jotain, mitä me emme!

23. Maine
Rajansa kaikelle, kuten joulun juhlimisella. Mainessa laki kieltää joulukoristeet 14. tammikuuta jälkeen. Milloinkahan lain mukaan on sitten taas soveliasta ottaa koristeet esille?

24. Pohjois-Dakota
Baarit ja ravintolat eivät saan lain mukaan tarjoilla kaljaa ja suolarinkeleitä (pretzels) samalla kertaa, joten jos sinulla on tämän suuntaisia mielitekoja, tee tilauksesii erikseen. Kysy samalla, miksi tällainen laki on olemassa, ja kerro sitten meillekin!

25. USA
Kinder-suklaamunien maahan tuominen mihin tahansa USA:n osavaltioista on laissa kielletty. Jos elintarvikkeen sisällä on jotain ruoaksi kelpaamatonta, niin sen pitää näkyä ulospäin. Kinder-yllätys kun ei ole näkyvissä, niin laitonhan se silloin on. Potentiaalisesti lapsen terveyden vaarantamisesta voi saada jopa 5 vuoden tuomion. Yllätys!  

 

Valmis USA:n seikkailulle? Varaa aika henkilökohtaiseen matkasuunnitteluun asiantuntijoidemme pakeille. Se on ilmaista, eikä velvoita sinua mihinkään.

Varaa aika matkasuunniteluun

 

alt

Suunnittele oma matkasi

  1. Valitse unelmiesi kohteet ja tekeminen. 
  2. Me etsimme käytännön vaihtoehdot ja annamme tarjouksen.
  3. Saat henkilökohtaisia neuvoja ja ohjeita matkasuunnitelmaasi.

Tarkistamme, että reittitoiveesi on mahdollinen ja kerromme, kuinka saat eniten irti budjetistasi. Saat vinkkejä kohteisiin ja matkustamiseen ylipäätänsä. Suunnitteluapu on maksutonta eikä sido sinua mihinkään.

Aloita suunnittelu

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hakemasi sivu näyttäisi olevan kadoksissa. Jos et löydä etsimääsi, kysy meiltä apuja sivun alakulmasta.