{{ section.name }} Asiakastuki

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Asiakastuki
Hae matkakohteita, aktiviteetteja, yliopistoja, kokemuksia...

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota yhteyttä, niin autamme sinua eteenpäin matkasuunnitelmissasi.

15 vinkkiä USA:n road tripille

Vinkkejä USA:n road tripille - KILROY

Road trip on loistava tapa reissata USA:ssa: reissaa omaa vauhtiasi ja reittejäsi ja luo ainutlaatuisia muistoja kavereidesi kanssa! Reissusuunnittelua helpottamaan kokosimme 15 kohdan vinkkilistan, mitä kannattaa ottaa huomioon road trip -reissulla Yhdysvalloissa. Aloita tästä ja kysy sitten loput ohjeet ja käytännön vinkit reissuasiantuntijoiltamme.

Kysy USA:n road tripeistä

 

1. Ikävaatimukset

Yhdysvalloissa useissa osavaltioissa minimi-ikä auton vuokraamiselle on 25. Siellä täällä nuorempikin kuski voi vuokrata auton, mutta vain lisähintaa vastaan. Tavallisesti maksat myös ekstraa jokaisesta nimetystä kuljettajasta, eli joko valitsette etukäteen kaveriporukastanne yhden kuskiksi koko reissulle tai, jos haluatte vaihtelua rattipaikalle, maksatte hieman lisähintaa. Huomioithan, että Yhdysvalloissa kaikkiin maksullisiin lisäpalveluihin lisätään vielä erikseen paikallinen vero.

Jos suunnittelet vuokraavasi auton vasta paikan päältä, ota nämä seikat huomioon suunnitelmissasi – niin budjetissasi kuin reittivalinnassakin. 

Road trip -vinkkejä USA:han - KILROY

2. Kilometrit/mailit

Joskus on vaikea määrittää, kuinka paljon road tripillä kertyy kilometrejä (tai siis maileja, Jenkeistä kun puhutaan), ja kuinka pitkälle ehdit, missäkin ajassa. Nyrkkisääntönä voit pitää mielessä, että USA:ssa ajat noin 200 mailia päivässä. Jos sinulla on esimerkiksi 17 päivää varattuna road tripille, ajat noin 17 x 200 = 3400 mailia. Yksi kilometri on noin 0,62 mailia.

Toki erityisesti pitkään road trip -reissuun kannattaa jättää väliin myös päiviä, jolloin et aja lainkaan. Pidä mielessä, että jokainen reissaaja on erilainen, joten siinä missä joku ajaa helposti 200 mailia joka päivä viikon putkeen, joku toinen kaipaa välipäivää jo parin päivän jälkeen. Vaikka road tripin juju on itse matkan teossa, pysähdy ihmeessä ihmettelemään myös nähtävyyksiä, suurkaupunkeja ja pikkukyliä matkan varrella.

Road trip -vinkit USA:han - KILROY

3. Autotyyppi

USA:ssa kaikki on isompaa – niin autot kuin bensankulutuskin. Jos et halua autoa, joka hörppii matkakassan parempiin suihin, on tärkeää valita oikeanlainen auto heti kättelyssä. Economy-luokan auto on edullisempi kuin isommat vaihtoehdot ja kuluttaakin vähemmän. Muista myös että varauksen muuttaminen paikan päällä maksaa lähes poikkeuksetta lisää.

4. Avoautot

Ja vielä autotyyppeihin liittyen... Avoautolla huristelu hienossa säässä kuulostaa todella hyvältä ja houkuttelevalta ja mieti niitä valokuvia! Ja hienoa se onkin, muista kuitenkin, että avoautoissa on pienemmät matkatavaratilat, joten mieti etukäteen, mahtuvatko esim. kuukauden road tripin matkatavarasi kyytiin.

Avoautot myös kuluttavat enemmän bensaa ja paahtavan kuuman erämaan etapeilla auringolle altistava malli ei välttämättä ole se kaikkein käytännöllisin.

Avoautokruisailuille on kuitenkin paikkansa, kun vain suunnittelet reissureittisi! 

5. Polttoaine

Bensa USA:ssa maksaa nykyää n. 3 taalaa gallonalta*. Economy-luokan auto kulkee 17–20 mailia gallonalla bensaa. Mittayksikköihin kannattaa tutustua etukäteen, mutta ei hätää: mailien, gallonien, litrojen ja kilometrien yksikköihin tottuu tien päällä nopeasti.

*Hinnat luonnollisesti vaihtelevat kuukaudesta, ja jopa päivästä, toiseen, joten tarkista bensan hinta aina erikseen. 

6. Pysäköinti

Kuten Helsingin keskustassa, pysäköinti suuremmissa USA:n kaupungeissa on pirullisen kallista ja paikka paikoin pysäköintipaikan löytäminen on haastavaa. Päivän parkkeeraus New Yorkissa, San Franciscossa, Los Angelesissa ja Washingtonissa nousee helposti minne tahansa 20 ja 50 dollarin väliltä.

Joillakin hostelleilla ja hotelleilla on omat pysäköintialueet, joten jos sunnittelet yöpymisiä suurkaupungeissa, tarkista majapaikkasi palvelut parkkiruutujen osalta. Ho(s)tellien henkilökunta on usein myös paras infolähde parhaiden pysäköintialueiden paikantamisessa.

Ohjeita USA:n road trip -matkalle - KILROY

7. Auton nouto

Saavutko paikan päälle yön pikkutunteina? Anna auton olla ja mene nukkumaan. Ajaminen keskellä yötä tuntemattomassa kaupungissa, jetlagin puskiessa päälle, ei ole hyvä idea. Myöskin auton hakeminen ja parkissa seisottaminen ja maksaminen on suhteellisen hölmöä, joten mieti aikataulusi etukäteen ja nouda kaara vasta hyvin nukutun yön jälkeen.

8. Road trip USA:n rannikolta rannikolle

Kun teet road tripin rannikolta rannikolle, on lännestä itään kulkeminen halvempaa. Hintaerot johtuvat auton vuokrista, jotka ovat usein edullisempia vuokratessa lännestä ja palauttaessa itään. Vaikka klassinen Route 66:n road trip onkin suositeltava ajaa idästä länteen – ihan vain reitin historiallisen merkityksen takia. 

9. Reitti?

USA:ssa riittää loistavia road trip -reittejä, mielettömiä suurkaupunkeja täynnä elämää ja tekemistä, mutta yhtä lailla myös mielenkiintoisia pikkukaupunkeja, joissa kannattaa pysähtyä erityisesti markkinoiden, kylätapahtuminen ja erilaisten karnevaalien aikoina.

Mahdollisesti maisemiltaan paras road trip -reitti on Kalifornian Highway 1, joka kulkee Losin ja Friscon väliä. Koska tie kulkee aivan meren viertä pitkin, näet kaikki parhaimmat nähtävyydet: merta, vuoria, ja lisää merta! Lisäinspiraatiota USA:n road trip -reitteihin täältä

10. Majoitus

Pitkän lennon jälkeiselle yölle kannattaa aina varata majoitus. Myös paluulentoa edeltävälle yölle kannattaa varata yöpymispaikka hyvissä ajoin. Parin viikon autolla ajelun jälkeen et enää halua ryhtyä etsimään yösijaa taas uudesta kaupungista. Myös matkan varrelle kaikkiin kiireisimpiin kaupunkeihin kannattaa varata majoitus hyvissä ajoin. Tällaisia paikkoja ovat esim. Las Vegas ja Grand Canyon, joissa viime hetken majoitus on aina haastavaa ja tulee useimmiten varsin kalliiksi.

Reiteillä, joilla on paljon pysähtymispaikkoja, motelleja tai retkeilyalueita, ei tarvitse tehdä varausta etukäteen, sillä joku majoituspaikka löytyy aina.

Road trip -vinkit USA:han -KILROY

11. Rajan ylitys

Kun vuokraat auton USA:sta, voit käydä myös Kanadan puolella – muista kuitenkin tarkistaa vakuutusasiat etukäteen vuokraamosta. Et kuitenkaan voi palauttaa vuokraamaasi autoa Kanadaan. Niin ikään vakuutussyistä vuokra-autolla et voi mennä Meksikon puolelle.

12. Tietullit

Tietullit ovat USA:ssa yleisiä, joten varaudu aina pitämään kolikoita käden ulottuvilla. Tullittomasta maasta tuleville, moinen on todella ärsyttävää, mutta tietullit ovat tosiasia, joten ellet sitten suunnittele koko road trippiäsi kiertämään kaikki tullit, tämä yksinkertaisesti on vain pakollinen paha matkan varrella. 

13. Navigaattori ja kartat

Ajaminen on paljon helpompaa, jos sinulla on apunasi navigaattori. Voit fiilistellä paperikartoilla, ladata kartan omaan laitteeseesi, vuokrata navigaattorin auton kanssa tai ostaa navin vaikkapa Wall-Martista. Myös joihinkin mobiililaitteisiin voi ladata offline-karttoja, jolloin luuri toimii perinteisen kartan tavoin.

14. Omat eväät mukaan

Useimmissa matkapakuissamme on hyvin varusteltu keittiö, joten herkut mukaan ja menoksi. Henkilöautoissa puolestaan ei ole kylmälaukkua vakiona, joten erityisesti pitkää road trippiä varten suosittelemme, että ostat pienen kylmälaukun paikan päältä. Täytä laukku naposteltavilla ja juotavalla, sillä tien päällä niitä tarvitaan. 

15. Musiikki

Oikea musiikki on road tripille ensiarvoisen tärkeää. Paikallisradioista kuulet kaikki päivän polttavimmat uutiset ja tunnelmoit samalla sen alueen musiikillisia erikoisuuksia – kuten nyt vaikka countrya Texasissa. Reissullensa todella omistautuneet tekevät oman soittolistan esimerkiksi Spotifyhin pitkään harkituilla biisivalinnoilla.

Kysy USA:n road tripeistä

alt

Suunnittele oma matkasi

  1. Valitse unelmiesi kohteet ja tekeminen. 
  2. Me etsimme käytännön vaihtoehdot ja annamme tarjouksen.
  3. Saat henkilökohtaisia neuvoja ja ohjeita matkasuunnitelmaasi.

Tarkistamme, että reittitoiveesi on mahdollinen ja kerromme, kuinka saat eniten irti budjetistasi. Saat vinkkejä kohteisiin ja matkustamiseen ylipäätänsä. Suunnitteluapu on maksutonta eikä sido sinua mihinkään.

Aloita suunnittelu

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hakemasi sivu näyttäisi olevan kadoksissa. Jos et löydä etsimääsi, kysy meiltä apuja sivun alakulmasta.