{{ section.name }} Asiakastuki

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Asiakastuki
Hae matkakohteita, aktiviteetteja, yliopistoja, kokemuksia...

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota yhteyttä, niin autamme sinua eteenpäin matkasuunnitelmissasi.

10 syytä ihastua Costa Ricaan

Costa Rica Beach And Jungle Aerial View

10 syytä ihastua Costa Ricaan

Costa Rican upea tropiikki on todellinen Väli-Amerikan helmi ja ehdottomasti yksi maailman parhaista reppureissukohteista. Costa Rica tarjoaa täydellisen kombon hiekkarantoja, surffausta, sukellusta ja snorklausta, kiehtovien eläinten äimistelyä, vaelluksia sademetsässä ja tulivuoren rinteillä tarpomista. 

Jos et ole vielä käynyt Costa Ricassa, niin nyt on aika tehdä asialle jotakin! Ja jos vielä emmit, tässä 10 erinomaista syystä aloittaa Costa Rican matkan suunnittelu.

Kysy Costa Rican matkoista

Arenal-vulcan-cover
Costa Rican villi puoli
Costa Rica on pieni valtio Väli-Amerikassa, joka tarjoaa uskomattoman monipuolisia maisemia ja seikkailumahdollisuuksia. Maa sopii erityisen hyvin luontoa rakastaville reissaajille - Costa Ricasta löytyy ainutlaatuinen eläinlajien kirjo, ja ekosysteemejä aina vehreistä sade- ja pilvimetsistä kauniisiin hiekkarantoihin. Paikalliset myös työskentelevät aktiviisesti luonnonsuojelun parissa, ja jopa yli 25% maan pinta-alasta on suojeltua.

1. Köysirataliitoa sademetsässä

Korkeuksissa liitäminen kutkuttaa juuri sopivasti vatsanpohjasta ja nostaa pulssia. Zipliningia, eli vaijerien varassa painovoimaa hyväksikäyttäen puiden latvastossa hurjastelua voisi kuvailla vaikka näköalalliseksi vuoristoradaksi – what's not to like!

Costa Rica on täydellinen kohde jännitystä ja aktiivista menoa reissultaan vaativille matkaajille: aktiviteettivaihtoehtoja ja mahdollisuuksia ikimuistoisten hetkien luomiseen riittää vaikka kuinka.

Matkakohteena Costa Rica, ziplining - KILROY

2. Uskomaton eläinkirjo

Costa Rica on uskomattoman monimuotoinen maa, ja sen villieläimet hämmästyttävät jatkuvasti vierailijoita. Maassa asustaa monenlaisia eläimiä aina apinoista tukaaneihin ja papukaijoihin. Yksi ihastelun ja ihmettelyn kohteista on laiskiainen, joka on tuttu näky Costa Rican sademetsissä – tosin ne ovat loistavia piiloutujia ja pysyvät paikallaan kadehdittavalla vakaumuksella, joten silmät tarkkana! 

Maassa on myös runsaasti matelijoita, sammakkoeläimiä ja hyönteisiä, kuten leguaaneja, krokotiileja ja lehtiä leikkaavia muurahaisia. Costa Rican villieläinten monimuotoisuus on todella hämmästyttävää, ja voit bongailla monia erilaisia ​​eläimiä vierailemalla kansallispuistoissa tai muilla luonnonsuojelualueilla.

monkeys-on-a-tree-branch-costa-rica

3. Sade ei ole pahasta

Costa Rica on vihreä ja vehreä 28 kansallispuiston tiivis pakkaus. Vehreys vaatii sadevettä, joten älä turhaan nyrpistä nenääsi sadekauden ennusteille. Syys-lokakuussa sataa eniten, mutta sadekaudellakaan pisaroita ei tavallisesti tipu niskaan ympäri vuorokauden ja väliin mahtuu myös aurinkoa. 

Sadekauden plussapuolia on tietenkin luonnon kukoistus. Yksi ehdoton vierailukohde on Tyynenmeren rannikolla Manuel Antonion kansallispuisto, jossa ihmettelet isoa joukkoa erinäisiä eläimiä ja luonnon monimuotoista kauneutta.

Monteverde - Matkakohteena Costa Rica - KILROY

4. Ystävälliset paikalliset

Costaricalaiset kutsuvat itseään nimellä tico, joka viittaa espanjakieliseen veljeksiä tarkoittavaan sanaan, hermanticos. Etymologian koukerot sikseen, tärkeintä tässä on sanan kulttuurinen merkitys: costaricalaiset arvostavat perhettä ja yhteistöllisyyttä, mikä ilmenee heidän vieraanvaraisuudessaan ja ystävällisyydessään.  

Huomaat pian, kuinka tämä yhteisöllisyys, sydämellisyys ja avoimuus ulottuu myös reissaajiin. Kohteliaisuus ja toisten miellyttäminen johtaa kuitenkin aika ajoin tilanteisiin, joissa paikalliset eivät sano suoraan "ei" vaikka ehkä sitä tarkoittavatkin. Tuntosarvet siis pystyyn, ja älä turhaan pelästy mahdollisia hämmentäviä tilanteita. 

Matkustaminen Costa Ricassa - KILROY

5. Huikeat biitsit

Vehreän sademetsän ja ystävällisten ihmisten lisäksi Costa Rica tunnetaan huimista hiekkarannoistaan, jotka moni rankkaa Väli-Amerikan parhaimmistoon. Yksi vaikuttavimmista kansallispuistoista, suorastaan ylenpalttisen eläinlajien määrän ansiosta, on Cahuita. Eläimistön lisäksi Cahuitassa vaikutuksen tekevät sen rantahiekat, ja kun pääsy kansallispuistoon on vieläpä maksuton, kuuluu puisto ehdottomasti kaikkien Karibian rannikolla reissaavien listalle. Matkaat puistoon kätevästi Puerto Viejosta.

Costa Rican upeat rannat - KILROY

6. Unohtumaton yöelämä

Luonto ja luonnossa seikkailu ovat ne tekijät, joiden vuoksi valtaosa Costa Ricaan päätyneistä ovat tehneet reissukohdevalintansa, mutta missään nimessä ei kannata sivuttaa myöskään Costa Rican yöelämän tarjontaa suunnitelmia tehdessä. Rentoja baareja biitseillä ja maailmanluokan DJ-esiintyjiä San Josén klubeilla – biletysvaihtoehtoja riittää!

Costa Rica, San Jose - KILROY

7. Maailmanluokan surffispotit

Costa Rica on surffaajien paratiisi. Tässä joitakin maan parhaista surffirannoista:

  • Playa Hermosa: Tämä ranta sijaitsee Keski-Tyynenmeren rannikolla ja tarjoaa tasaisia ​​aaltoja kaikentasoisille surffaajille. Alue tunnetaan myös viehättävästä ympäristöstään ja vilkkaasta rantakaupungin ilmapiiristä.
  • Jaco: Suosittu rantakaupunki Keski-Tyynenmeren rannikolla. Jacon pitkä hiekkaranta ja lämmin vesi tekevät siitä suositun turistikohteen.
  • Tamarindo: Nicoyan niemimaalla sijaitseva Tamarindo tunnetaan yhtenäisistä aalloistaan ​​ja kyseessä on suosittu paikka sekä aloittelijoille että edistyneille surffaajille. Rantakaupunki tarjoaa eloisan ilmapiirin, jossa on runsaasti ravintoloita, baareja ja kauppoja.
  • Pavones: Etelä-Tyynenmeren rannikolla sijaitsevan Pavonesin aallokkoa pidetään yhtenä maailman pisimmistä aalloista. Se on enimmäkseen kokeneille surffaajille tarkoitettu paikka, koska aallot voivat olla haastavia ja virtaukset voimakkaita.
  • Santa Teresa: Nicoyan niemimaalla sijaitseva Santa Teresa tunnetaan pitkistä ja yhtenäisistä aalloistaan, ja kyseessä onkin suosittu paikka sekä aloittelijoille että edistyneille surffaajille. Rantakaupunki tarjoaa rennon tunnelman, ja sitä ympäröi rehevä viidakko.
surfing-beach-man-cover

8. Pura Vida

Jos olet jo vieraillut Costa Ricassa, todennäköisesti hymyilit itseksesi tämän otsikon luettuasi. Ja jos Costa Rican reissu on vasta suunnitteilla, voit olla varma, että pura vida -lausahdus tulee tutuksi nopeasti.

Suoraan käännettynä 'pura vida' tarkoittaa yksinkertaista, puhdasta elämää, mutta Costa Ricassa kyseessä on ennemminkin sanonta, joka sopii lähes tilanteeseen kuin tilanteeseen; kyseessä on elämäntapa. Ticot käyttävät sanaparia yhtä lailla tervehtiessään ja hyvästellessään toisiaan, ilmaistaakseen, että kaikki on ok ja kehuessaan jotakin. Pura vida on siis oiva vastaus lähes, mihin tahansa!

Matkakohteena Costa Rica - Pura vida - KILROY

9. Arenal Volcanon kansallispuisto

La Fortuna on kaunis alue, jonka maisemia dominoi mahtava ja massiivinen Arenal-tulivuori, joka on muuten yksi maailman aktiivisimmista tulivuorista. Tulivuori tupruttaa taivaalle savua ja puskee ulos sisuksistaan niin hehkuvaa tuhkaa kuin kimaltelevaa laavaa lähes päivittäin. Kiehtova näky, kunhan vain jätät turvallisen välimatkan itsesi ja tämän järkäleen väliin. 

Ammattilaisten opastuksessa pääset ihmettelemään oranssin ja mustan väreissä hehkuvaa laavaa iltakierroksella tulivuoren rinteillä. Arenalin alue on muutoinkin täynnä aktiviteettimahdollisuuksia, joita ei kannata jättää välistä: koskenlaskua, vesiputouksisa hyppimistä, ratsastusta ja vaikka mitä muuta!

Costa Rica, Arenal-tulivuori - KILROY

10. Seikkailuja joka lähtöön

Costa Rica on täynnä erilaisia maisemia: on tulivuoria, sademetsää, vesiputouksia, jokia ja hiekkarantoja. Kaikki tämä tarkoittaa, että sinulla on lukuisia seikkailumahdollisuuksia, joissa haastat itsesi uusien kokemuksien äärelle! Heittäydy seikkailuun ja raksi aktiviteettilistallesi koskenlaskua, ziplining-hurjastelua, snorklausta, melontaa, surffausta ja sukellusta.

Voit myös tehdä Costa Rican reissustasi astetta merkityksellisemmän ja keskittyä espanjan opiskeluun tai vapaaehtoistöihin

Suurin onglemasi todennäköisesti onkin mahduttaa kaikki upeus matka-aikatauluusi!

Matkakohteena Costa Rica - KILROY
alt

Suunnittele oma matkasi

  1. Valitse unelmiesi kohteet ja tekeminen. 
  2. Me etsimme käytännön vaihtoehdot ja annamme tarjouksen.
  3. Saat henkilökohtaisia neuvoja ja ohjeita matkasuunnitelmaasi.

Tarkistamme, että reittitoiveesi on mahdollinen ja kerromme, kuinka saat eniten irti budjetistasi. Saat vinkkejä kohteisiin ja matkustamiseen ylipäätänsä. Suunnitteluapu on maksutonta eikä sido sinua mihinkään.

Aloita suunnittelu

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hakemasi sivu näyttäisi olevan kadoksissa. Jos et löydä etsimääsi, kysy meiltä apuja sivun alakulmasta.