KILROY-legenda - KILROY was here!

Nuori James Kilroy työskenteli Bostonin satamassa 1940-luvulla. Hän lastasi komeisiin höyrylaivoihin ympäri maailmaa lähteviä kontteja täynnä farkkuja.
KILROY was here - Legenda KILROYsta
James Kilroy työskenteli Bostonin satamassa 1940-luvulla.

Eräänä marraskuisen aamuna sää oli harmaa ja sumuinen - niin kuin Bostonissa usein talvisaikaan on. Nuori herra James Kilroy olisi mieluummin kääntänyt kylkeään ja jäänyt peiton alle kuorsaamaan.

"Hei Kilroy! Taasko sä uneksit, vai mitä? Sä et kyllä saa mitään aikaiseksi!" Kilroyn esimiehen karjunta kaikui satamalaiturilla. Kilroy oli jo tottunut herjoihin ja huutoon, mutta toki ne pistivät miehen kiehumaan sisäisesti. Huuto kaikui korvissa ja tyhjät lastauskontit ammottivat tyhjyyttä ja odottivat lastiansa - 100 000 paria farkkuja. Nyt ei ollut aika laiskotteluun, joten nuori Kilroy kääri hihansa ja ryhtyi hommiin.

Kyykistyessään nostamaan painavaa, puista laatikkoa hän sai idean. Idea joka oli niin loistava, että se oli toteutettava heti! Kilroy otti palan liitua käteensä ja kirjoitti jokaiseen laatikkoon kissankokoisin kirjaimin: KILROY WAS HERE!

Laatikoiden saapuessa määränpäihinsä, ne kuljettivat Kilroyn hengen mukanaan - todella mainio tapa päästä ympäri maailman. Siitä hetkestä lähtien pomon herjat valuivat kuin vesi sorsan selästä, ja Kilroy sen kuin vain hymyili. Hän tiesi, että pomon kyseenalaistuksista huolimatta, hänen kädenjälkensä ja seikkailunhalunsa näkyivät sen bostonilaisen sataman ulkopuolella. Kilroy tiesi, mitä oli saanut aikaiseksi. Ja nyt satamissa eri puolilla maailmaa oli muistutuksia siitä, miten väärässä pomo olikaan.

Kilroy tiesi, että rajojen ylittämiseen ja rikkomiseen, vapauteen ja itsenäisyyteen oli olemassa enemmän kuin yksi tapa. Kilroyn legenda oli syntynyt. 

Ota yhteyttä