Olav - Norja

Olav Bangkokissa 2008
Olav on syntynyt syyskuussa 1991. Lokakuussa 2011 hän lähtee yhdessä ystävänsä Tobiaksen kanssa maailmanympärimatkalle, joka kestää lähes 10 kuukautta.

Asuu

Oslossa, Norjassa

Tähän asti

Olav valmistui lukiosta vuonna 2010. Valmistumisen jälkeen hän on ollut suorittamassa asepalvelusta.

Olavin isä on lentokapteeni ja tämän ansiosta Olav on jo vieraillut monissa maissa.

Ammatti

Parhaillaan Olavilla on kesätyö armeijassa. Lokakuusta 2011 lähtien Olavista tulee täyspäiväinen maailmanmatkaaja.

Maailman ympäri

Olavin maailmanympärimatka alkaa Nepalista ja päättyy Etelä-Amerikkaan. Siinä välissä Olav aikoo käydä Intiassa, Kaakkois-Aasiassa, Australiassa ja Etelä-Afrikassa.

Australiassa Olavilla on suunnitelmissa epätavallinen reitti. Sen sijaan, että hän suuntaisi Golden Coastille, Olav matkustaa pitkin eteläistä rannikkoa. Olav odottaa innoissaan Etelä-Afrikassa tehtävää overlanding-rekkareissua, jolla hän pääsee kokemaan Etelä-Afrikan luontoa ja villielämää. Toinen kohokohta Olavin maailmanympärimatkalla tulee olemaan kiipeäminen Mount Everestin perusleirille Nepalissa.

Unelmat

Juuri nyt Olav keskittyy tulevaan maailmanympärimatkaansa.

Ensi vuonna Olav suunnittelee aloittavansa kauppatieteiden kandin opinnot Bergenissä. Maisterintutkintonsa hän saattaa tehdä ulkomailla, joko Lontoossa tai Yhdysvalloissa. Valmistumisen jälkeen hän voisi kuvitella työskentelevänsä ulkomailla jonkun aikaa. Impulsiivisen luonteensa takia Olav ei näe itseään samassa työssä loppuelämäänsä, vaan hän haluaa kokeilla elämän tarjoamia eri mahdollisuuksia.

Miksi matkalle?

Olav haluaa oppia muiden maiden ihmisistä ja kulttuureista. Hän myös uskoo, että matkustaminen voi antaa hänelle kokemuksia, joista olisi hyötyä myöhemmässä elämässä.

Vieraillut maat

USA, Thaimaa, Kiina, Englanti, Espanja, Ranska, Italia, Itävalta, Saksa, Unkari, Ruotsi, Tanska, Puola.

Neuvo muille matkustajille

"Älä keskity rajoitteisiin. Keskity niihin mahdollisuuksiin, jotka odottavat edessäpäin. Vaikka matkustaisit tuntemattomaan maahan, jossa kukaan ei puhu englantia, suurimassa osassa paikoista on hyvät palvelut matkaajalle."

Olavin ja Tobiaksen matka maailman ympäri

olav-jorden-rundt.jpg

Ota yhteyttä