Jacob - 1991 vuoden maailmanmatkaaja

Jacob nuorena reppureissaajana Australiassa vuonna 1991. Hänen vaatteensa alkavat olla taas muodikkaita.
Vuonna 1991 Jacob matkasi maailmalla. Nyt hän työskentelee KILROYn päätoimistossa Kööpenhaminassa. Lue hänen kokemuksistaan maailmanmatkaajana 20 vuotta sitten.

Asuu

Kööpenhaminassa

Toimenkuva

Jacob työskentelee Business Area Managerina KILROYlla. Hän on vastuussa ISIC- ja Wunder Card -brändien kehittämisestä Pohjoismaissa.

Reippureissaamassa

Jacob matkusti Thaimaahan ja Australiaan vuonna 1991. Tuolloin Jacob työskenteli osa-aikaisena McDonald'sissa ja yksi hänen työtovereistaan oli juuri saapunut Thaimaasta. Jacob ja hänen ystävänsä päättivät tarttua tilaisuuteen, ja paria kuukautta myöhemmin matka kävi kohti itää.

Matkan suunnittelu 20 vuotta sitten

20 vuotta sitten Internetiä ei vielä ollut, joten Jacob löysi halvan lentolipun selailemalla matkatarjouksia sanomalehdistä. Kun sopiva hinta osui silmiin,oli oltava nopea. Tämä tarkoitti pitkiä jonotuksia puhelimessa (jopa 2-3 tuntia) tai menemistä matkatoimistolle aikaisin maanantaiaamuna jonottamaan.

Internetin puute tarkoitti myös sitä, että oli vaikea suunnitella missä yöpymisiä etukäteen. Jacobin ystävä McDonald'silta antoi hänelle käyntikortin ja kertoi Bangkokissa sijaitsevasta Kao San Roadista, jossa Jacob sitten vietti ensimmäiset yönsä. Myöhemmin hän seurasi muiden matkustajien antamia ohjeita tai antoi paikallisten näyttää parhaat paikat saapuessaan uuteen kaupunkiin. Tuolloin mitään ei varattu etukäteen.

Kulttuurishokki

Jacob todella vihasi paria ensimmäistä viikkoa Bangkokissa. Hänen mielestään kaupunki oli liian iso, likainen, saasteinen ja kuuma. Päästyään pois Bangkokista ja väentungoksesta hän alkoi nauttia matkustamisesta. Kun Jacob saapui Australiaan, hän oli jo tottunut reissaaja.

Poste restante -toimistot ja kirjeet

Vuonna 1991 matkailijat kirjoittivat kirjeitä. Kotiin soittaminen oli aivan liian kallista. Jacob sanoo kirjoittaneensa kaksi, maksimissaan kolme, kirjettä vanhemmilleen neljän kuukauden matkansa aikana. Ystävät ja sukulaiset saivat häneen yhteyden Poste restanten kautta.

Poste restante on postipalvelu, jonka kautta voi lähettää kirjeitä ilman osoitetta. Kirje lähetetään kaupungin pääpostiin ja mukaan laitetaan sen henkilön nimi, jolle olet kirjoittamassa. Poste restante -järjestelmän kautta voi edelleen lähettää postia.

Paras ja huonoin matkakokemus

"Australiassa tapasin suomalaisen pariskunnan, joka oli aikeissa seilata katamaraanilla takaisin Suomeen. He tarvitsivat ylimääräisen miehistön jäsenen ja päätin liittyä mukaan.

Valitettavasti minun ja pariskunnan kemiat eivät toimineet ja jouduin lähtemään laivasta kolmen viikon jälkeen. Tämä on yksi parhaista matkakokemuksistani, koska päätin vain tarttua tilaisuuteen tietämättä yhtään mitä odottaa. Samaan aikaan tunnelmaa pilasi se, että minun piti käsitellä huonon kemiamme seuraamuksia"

Vieraillut maat

Norja, Ruotsi, Suomi, Islanti, Venäjä, Puola, Viro, Itävalta, Saksa, Tšekki, Turkki, Belgia, Alankomaat, Englanti, Skotlanti, Italia, Espanja, Ranska, Thaimaa, Singapore, Kiina, Mongolia, Australia, USA, Venezuela ja Karibia.

Neuvo muille matkustajille

"Ota mukaan niin vähän kuin mahdollista. Minulla oli rinkka ja kaksi urheilukassia täynnä tavaraa. Muistan silittäneeni 4-5 paitaa ennen lähtöä. Kun saavuin Sydneyyn, päätin jättää suurimman osan kamoistani hostellille. En koskaan käyttänyt silittämiäni paitoja."

Ota yhteyttä