Varaa lennot

Type

Matkustajat

Aikuiset (yli 12 v)

+
{{ adultsValue }}
-

Lapset (0-11 v)

+
{{ childrenValue }}
-

Sylilapset (alle 2 v, ei omaa paikkaa)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Flexibility

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

9 Vain valitut päivämäärät

Type

Matkustajat

Aikuiset (yli 12 v)

+
{{ adultsValue }}
-

Lapset (0-11 v)

+
{{ childrenValue }}
-

Sylilapset (alle 2 v, ei omaa paikkaa)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Flexibility

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Hae ja varaa lennot

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Hae ja varaa lennot

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Hae ja varaa lennot

Valitse kategoria hakutuloksille

Hae matkakohteita, aktiviteetteja, yliopistoja, kokemuksia...
{{ count.total }} hakutuloksen
{{ count.total }} hakutulosta

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ cardLists.others.label }}

Lisää hakutuloksia [{{ count.others.count - cardLists.others.searchItems.length }}]
Lisää hakutuloksia [{{ count.help.count - helpResultsData.length }}]

{{ cardSlider.label }}

Lisää hakutuloksia [{{ cardSlider.total - cardSlider.searchItems.length }}]
Lisää hakutuloksia [{{ count.help.count - helpResultsData.length }}]

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota yhtyettä, niin autamme sinua eteenpäin matkasuunnitelmissasi.
Ota yhteyttä

Houkutteleeko ajatus ulkomailla opiskelusta, mutta kaipaat vielä vastauksia joihinkin yksityiskohtiin tai haluat keskustella vaihtoehdoista opintoneuvojan kanssa? Ota yhteyttä, niin saat apuja sopivan yliopiston ja opintoalan valintaan sekä neuvot itse hakuprosessiin, viisumihakuun ja muihin käytännön järjestelyihin.

Pakollinen kenttä
Pakollinen kenttä
Pakollinen kenttä
Pakollinen kenttä
Pakollinen kenttä
Pakollinen kenttä
Pakollinen kenttä

Olemme vastaanottaneet viestisi ja palaamme asiaan mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Varaa maksuton aika opintoneuvontaan & aloita tulevaisuutesi suunnittelu opintoneuvojien kanssa.

Pakollinen kenttä
Pakollinen kenttä
Pakollinen kenttä
Pakollinen kenttä
Pakollinen kenttä
Pakollinen kenttä
Pakollinen kenttä
Pakollinen kenttä
  • {{officeOption}}
Pakollinen kenttä

Jes, ajanvaraus ulkomailla opiskelun pohdintaan on juuri se oikea ensiaskel haaveiden muuttamisessa toteutuneiksi seikkailuiksi!

Kuulet meistä pian – ensin viestisi vastaanoton vahvistamisen merkeissä ja sitten vielä erikseen ehdottamasi ajan tiimoilta. Huomaathan, että varaamasi aika on vahvistettu vasta, kun olet saanut meiltä mailia.

Ota yhteyttä Chat
Ota yhteyttä Chat
Valmistautuminen ulkomailla opiskeluun - KILROY
Valmistautuminen ulkomailla opiskeluun - KILROY

Sopeutuminen elämään ulkomailla opiskelujen aikana

Sinulla on todennäköisesti paljon odotuksia ulkomailla opiskeluun liittyen. Olet saapunut uuteen maahan ja löytänyt paikan asua, mutta mitä seuraavaksi?

Ulkomailla opiskelu tulee tarjoamaan upeita kokemuksia, mutta elämä ei ole yhtä juhlaa – ei kotona eikä ulkomailla. Jokapäiväinen arki on osa opintoja ulkomailla. Sinun tulee pestä pyykkisi, käydä ruokakaupassa ja opiskella kokeisiin aivan kuten kotonakin. Mutta arkielämäkin on ainutlaatuinen kokemus, kun heittäydyt rohkeasti uuteen kulttuuriin ja yrität aidosti ymmärtää erilaisuutta.

Osallistu orientaatioon

Kaikki edustamamme yliopistot järjestävät muutamasta päivästä viikkoon kestävän orientaation ennen lukukauden alkua. Tämä on hyvä hetki tavata uusia opiskelijakavereita ja tutustua valitsemaasi yliopistoon. Orientaatio on pakollinen ja alkuun onkin hyvä osallistua muihinkin orientaation kaltaisiin sosiaalisiin tilaisuuksiin. Liity urheilukerhoihin ja opiskelijakunnan eri järjestöihin. Kokeile uusia harrastuksia ja astu mukavuusalueesi ulkopuolelle.

On normaalia, että haluat myös olla huoneessasi ja pitää yhteyttä perheeseesi ja ystäviisi kotimaassa, mutta muistathan osallistua sosiaaliseen elämään ympärilläsi. Tämä auttaa ja nopeuttaa uuteen maahan sopeutumista etkä kaikesta teknologiasta huolimatta voi olla kuin yhdessä paikassa kerrallaan. Jos raportoit jatkuvasti kaiken mahdollisen takaisin kotiin, sinulta jää paljon huomaamatta ympäriltäsi.

Koti-ikävä

Tulet todennäköisesti kaipaamaan jotain asioita kotimaastasi, ainakin ystäviä ja perhettä. Koti-ikävä on normaalia eikä sitä kannata pelästyä. Koti-ikävä ei tarkoita, että olisit lapsellinen tai millään tavoin epäonnistunut. Yhtä lailla kuin Suomessakin sinulla on ulkomailla niin hvyiä kuin huonojakin hetkiä.

Onneksi nykypäivänä yhteydenpito on kuitenkin tehty hyvin helpoksi. Aloitat opintosi yhdessä suuren joukon muita opiskelijoita kanssa, jotka ovat saapuneet uuteen paikkaan yhtä jännittyneinä kuin sinä. Kaukana kotoa -tunne on hyvin yhdistävä ja joukosta löytyy varmasti kavereita niin niiden hyvien kuin huonojenkin hetkien jakamiseen. Tärkeintä on lähteä matkaan avoimin mielin.

Kulttuurishokki ja sopeutuminen uuteen maahan

Kulttuurishokki syntyy siinä vaiheessa, kun kohtaa vieraan kulttuurin ja irtaantuu vanhasta totutusta kulttuurista. Siihen liittyvät tuntemukset ovat hyvin yksilöllisiä ja riippuen kulttuurien eroista sekä omista aiemmista kokemuksista, voit tuntea oireilua, jotka ovat täysin normaaleja.
Kulttuurishokki on väistämätön ja oikeastaan se tarkoittaa vain, että olet omaksumassa uusia asioita. Ilman erilaisuuksien kohtaamista, et oikeasti ymmärrä niitä. Joten toivota kulttuurishokki rohkeasti tervetulleeksi!

Kulttuurin sopeutuminen etenee yleensä vaiheittain. Ensimmäisenä kaikki tuntuu todella mielenkiintoiselta ja hienolta ja paljon paremmalta kuin kotona: olet valmis kokemaan ja tutustumaan kaikkeen uuteen. Jossakin vaiheessa asiat, tavat, ruoat, äänet alkavat ärsyttää: joukkoliikenteen epämääräiset aikataulut, huono internet-yhteys, byrokratia. Innostuneisuus voi kadota ja koti-ikävä iskeä.

Anna itsellesi aikaa, mutta älä sulkeudu. Kaikesta ei tarvitse olla uusia suosikkijuttujasi, mutta yritä pitää itsesi aktiivisena. Pian huomaat, kuinka ymmärtkin jo paikallisen kulttuurin hienosäätöjä ja osaat toimia paikalliseen tapaan. Asiat loksahtavat paikalleen ajan kanssa. Ja kun tunnet olosi taas innostuneeksi ja nyt myös kotoisaksi, pääset kiinni taas uudenlaisin ja aiempaa syvempiin kokemuksiin ja aahaa-elämyksiin.

Suurempi shokki monille onkin paluushokki kotimaahan. Ulkomailla olet kerännyt uusia kokemuksia ja ehkä jopa muuttunut itse niiden myötä. Kotiin tullessa paikkansa löytäminen voi viedä siis hetken, mutta ainakin ovat upeat muistot tuliaisina!

Luo verkostoa

Suurin osa kansainvälisistä opiskelijoista haluaa tavata paikallisia opiskelijoita, mutta muista että ulkomailla opiskellessasi sinulla on hyvä tilaisuus luoda kansainvälistä verkostoa tutustumalla sekä paikallisiin että muihin kansainvälisiin opiskelijoihin. Muut kansainväliset opiskelijat ovat samassa tilanteessa kuin sinä itse ja näin ollen, uusien kontaktien saaminen ja tiettyjen kokemusten jako voi olla heidän kanssaan helpompaa.

Pidä yhteyttä perheeseen ja ystäviin

Vaikka suosittelemmekin tutustumaan uuden maasi sosiaaliseen elämään, perheeseen ja ystäviin yhteydenpitäminen voi auttaa uuteen maahan sopeutumisessa. Oikeiden ystävyyssuhteiden luominen vie aikaa ja näin kotimaahan jääneet perhe ja ystävät ovat hyvä tuki alkuun.
Internet helpottaa yhteydenpitoa perheeseen ja ystäviin, mutta varsinkin ulkomailla opiskeltaessa joudut itse kohtaamaan ja selviämään eteen tulevista haasteista. Älä anna uusien haasteiden säikäyttää. Uusien ystävien tapaaminen sekä haasteiden kohtaaminen ovat osa tätä mahtavaa kokemusta. 

Pidä päiväkirjaa

Pidä päiväkirjaa tai kirjoita blogia, ihan mikä vain tuntuu juuri sinulle luontaiselta tavalta käydä asioita läpi. Saat kätevästi kaikki kokemukset muistiin ja tämä voi myös auttaa uusien tilanteiden käsittelyssä. Jonkun viikon tai kuukauden jälkeen voi olla mukava palata lukemaan vanhempia omia kirjoituksiaan.

Jos kaikki tuntuu toivottomalta

Jos sinusta tuntuu, että mikään ei suju, ota yhteyttä läheiseen ystävään, perheeseen tai yliopistoosi. Voit aina myös olla yhteydessä opintoneuvojiimme. Älä tee hätiköityjä päätöksiä. Muista, että kaikilla on matkan varrella vaikeita hetkiä, eli et missään nimessä ole yksin haasteiden kanssa.

Ennen kun päätät keskeyttää opintosi, ota huomioon miten tämä vaikuttaa mm. talouteesi, kurssien opintopisteiden siirtoon, apurahojen ja stipendien palautuksiin ja opintojesi kestoon. Otathan siis ensin yhteyttä yliopistosi opinto-ohjaajaan sekä muihin mahdollisiin tahoihin ennen lopullista päätöstä.
 
Olitpa sitten jo maailmalla tai vasta suunnittelemassa tulevaisuuttasi, voit aina olla yhteydessä opintoneuvojiimme. Kysy ohjeistusta ja neuvoja. 

Etsi

  • {{ autoCompletedLocation }}
{{ locationTag.text }}
  • {{ autoCompletedFieldsOfStudy }}
{{ fieldsOfStudyTag.text }}
  • {{ autoCompletedLevelsOfStudy }}
{{ levelsOfStudyTag.text }}
Lisää yliopistoja ({{remainingCards}})

Elä unelmaasi

Opintoneuvonta

Opintoneuvojamme tukevat koko ulkomailla opiskelujesi ajan. Yliopistoilla on toki omat neuvojansa, mutta voit aina olla yhteydessä myös meihin.
Opintoneuvonta

Seuraava seikkailusi

Opintojen lisäksi voit suorittaa maailmalla myös työharjoittelun. Meidän kautta valikoimassa on mahdollisuuksia USA:ssa, Australiassa ja Kiinassa.
Työharjoittelu

Reissuvinkkejä

Nyt kun olet päässyt ulkomailla elämiseen kiinni, miten olisi opiskelujesi päätteeksi Working Holiday -vuosi esim. Australiassa tai Uudessa-Seelannissa?
Working Holiday
alt

Kutkuttaako ajatus ulkomailla opiskelusta tai työharjoittelun suorittamisesta?

Ulkomaille lähtö opiskelujen puitteissa vaatii järjestelyjä ja saattaa tuntua monimutkaiselta: hoidettavana on asia jos toinenkin ja täytettävien kaavakkeiden määrä vaikuttaa loputtomalta. Mutta juuri siksi me olemme täällä. Älä jää yksin ihmettelemään, vaan ota yhteyttä. Me autamme ja ohjeistamme, jotta sinä et unohda mitään ja olet ajan tasalla kaikesta hakuprosessiin ja käytännön asioihin liittyen. 

Kysy pois!