Varaa lennot

Type

Matkustajat

Aikuiset (yli 12 v)

+
{{ adultsValue }}
-

Lapset (0-11 v)

+
{{ childrenValue }}
-

Sylilapset (alle 2 v, ei omaa paikkaa)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Flexibility

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

9 Vain valitut päivämäärät

Type

Matkustajat

Aikuiset (yli 12 v)

+
{{ adultsValue }}
-

Lapset (0-11 v)

+
{{ childrenValue }}
-

Sylilapset (alle 2 v, ei omaa paikkaa)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Flexibility

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Hae ja varaa lennot

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Hae ja varaa lennot

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Hae ja varaa lennot

Valitse kategoria hakutuloksille

Hae matkakohteita, aktiviteetteja, yliopistoja, kokemuksia...
{{ count.total }} hakutuloksen
{{ count.total }} hakutulosta

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ cardLists.others.label }}

Lisää hakutuloksia [{{ count.others.count - cardLists.others.searchItems.length }}]
Lisää hakutuloksia [{{ count.help.count - helpResultsData.length }}]

{{ cardSlider.label }}

Lisää hakutuloksia [{{ cardSlider.total - cardSlider.searchItems.length }}]
Lisää hakutuloksia [{{ count.help.count - helpResultsData.length }}]

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota yhtyettä, niin autamme sinua eteenpäin matkasuunnitelmissasi.
Ota yhteyttä

Houkutteleeko ajatus ulkomailla opiskelusta, mutta kaipaat vielä vastauksia joihinkin yksityiskohtiin tai haluat keskustella vaihtoehdoista opintoneuvojan kanssa? Ota yhteyttä, niin saat apuja sopivan yliopiston ja opintoalan valintaan sekä neuvot itse hakuprosessiin, viisumihakuun ja muihin käytännön järjestelyihin.

Pakollinen kenttä
Pakollinen kenttä
Pakollinen kenttä
Pakollinen kenttä
Pakollinen kenttä
Pakollinen kenttä
Pakollinen kenttä

Olemme vastaanottaneet viestisi ja palaamme asiaan mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Varaa maksuton aika opintoneuvontaan & aloita tulevaisuutesi suunnittelu opintoneuvojien kanssa.

Pakollinen kenttä
Pakollinen kenttä
Pakollinen kenttä
Pakollinen kenttä
Pakollinen kenttä
Pakollinen kenttä
Pakollinen kenttä
Pakollinen kenttä
 • {{officeOption}}
Pakollinen kenttä

Jes, ajanvaraus ulkomailla opiskelun pohdintaan on juuri se oikea ensiaskel haaveiden muuttamisessa toteutuneiksi seikkailuiksi!

Kuulet meistä pian – ensin viestisi vastaanoton vahvistamisen merkeissä ja sitten vielä erikseen ehdottamasi ajan tiimoilta. Huomaathan, että varaamasi aika on vahvistettu vasta, kun olet saanut meiltä mailia.

Ota yhteyttä Chat
Ota yhteyttä Chat
Motivaatiokirje - Opiskelu ulkomailla - KILROY
Motivaatiokirje - Opiskelu ulkomailla - KILROY

Motivaatiokirje yliopistohaussa

Monien ulkomaalaisten yliopistojen hakuprosessiin kuuluu motivaatiokirje: henkilökohtaiset perustelusi, miksi juuri sinut tulisi valita opiskelijaksi kyseiseen yliopistoon, miksi valitsit juuri tämän yliopiston monien joukosta ja miten hyödyntäisit saamiasi oppeja tulevaisuudessasi.

Erityisesti englantilaiset, kanadalaiset ja yhdysvaltalaiset yliopistot ja colleget suosivat motivaatiokirjettä osana hakupakettiaan. Tässä lyhyt ohjeistus, joka kannattaa pitää mielessä, kun kirjoitat omaa kirjettäsi. 

Minkälainen on hyvä motivaatiokirje?

Hyvä motivaatiokirje on helppo lukea, ei sisällä huolimattomia kirjoitusvirheitä ja jättää lukijalle hyvän kuvan sinusta. Hyvästä motivaatiokirjeestä näkee nopeasti, että olet aidosti motivoitunut opiskelemaan valitsemassasi yliopistossa.
 1. Anna kirjeellesi "otsikko". Yksinkertaisesti esim. Personal Statement tai Letter of Motivation.

 2. Älä kirjoita romaania. Motivaatiokirjeen tulee olla ytimekäs ja pysyä asiassa. Kirjoita kirje vaikka useaan kertaan: ensimmäisellä kerralla ajatuksena vain kirjoittaa kaikki, mitä haluat sanoa, ja sitten seuraavilla kerroilla tiivistät turhat pois ja muotoilet jäljelle jäävän tiiviiksi paketiksi. Pidä motivaatiokirjeesi yhden sivun mitassa.

 3. Tiiviistä muodostaan huolimatta motivaatiokirjeeseen kannattaa sisällyttää persoonallisuutta. Tämä on mahdollisuutesi kertoa, kuka olet, miten juuri sinä hyötyisit kyseisen oppilaitoksen koulutuksesta ja toisaalta, mitä sinä toisit persoonana yhteisölliseen kampuselämään ja opiskelijakuntaan.

 4. Jos haet useaan yliopistoon, kirjoita jokaiseen erillinen motivaatiokirje.
  * Vastaavasti kuin työhakemuksissa vastaanottaja huomaa nopeasti, jos kirje on copy-paste-muotoa: on vaikea vakuuttaa lukija, että haluat juuri kyseiseen kouluun, jos tekstisi on liian yleisellä tasolla tai jos viittaat väärään oppilaitokseen kirjeessäsi. Ole siis tarkkana!

 5. Päätä motivaatiokirje nimelläsi. Voit toki tulostaa kirjeen, allekirjoittaa sen ja skannata, mutta tällä ei ole merkitystä. Et kerää irtopisteitä, tai vastaavasti menetä niitä, kuittaatpa sitten kirjeesi käsin tai digitaalisesti.
Anna motivaatiokirje lopuksi luettavaksi jollekulle, joka ei tunne sinua (kaverin kaverit ovat hyviä testihenkilöitä tähän tarkoitukseen). Pyydä lukijaa kertomaan kolmella adjektiivillä, millainen ihminen kirjeen kirjoittaja hänen mielestään on. Vastaavatko nuo kolme kuvaavaa sanaa sitä mielikuvaa, jonka haluat antaa hakukomitealle?

*Poikkeuksena Brittien UCAS-yhteishaku, jonka kautta haetaan kaikkiin Briteissä syksyllä alkaviin kandin ohjelmiin. UCAS-haun kautta kaikkia hakuvalintoja varten kirjoitetaan vain yksi motivaatiokirje.

Mitä motivaatiokirjeessä kannattaa kertoa?

Motivaatiokirjeen pääpaino on hyvä pitää tulevaisuuden suunnitelmissa. Kerro lukijalle, kuinka hakemasi tutkinto tukee näitä suunnitelmia. Yliopisto-opinnot valmistavat tulevaisuuteen, opintoja ei suoriteta tyhjiössä itse opintosuoritusten takia, vaan tietojen ja taitojen takia: mihin ja miten haluat näitä oppeja tulevaisuudessa käyttää. Peilaa siis kaikkea kertomaasi tulevaisuuteesi.

Yliopiston yltiöpäisen imartelun sijaan, keskity korostamaan niitä kohtia ja ominaisuuksia, joissa yliopiston tarjonta osuu yksiin omien toiveidesi ja tavoitteidesi kanssa.
 1. Aloita motivaatiokirje esittelemällä itsesi ja aiemmat opintosi. Miten aiemmat opintosi, työpaikkasi, vapaaehtoistyösi ja harrastuksesi liittyvät nyt hakemaasi alaan. Jos ne eivät liity ja haluat tehdä suunnanmuutoksen opinnoissasi, selitä miksi. Muista, että kaikesta opiskelusta on hyötyä tavalla tai toisella arjessa, sosiaallisessa elämässä ja tulevassa päätöksenteossasi. Eli mitä opit tästä "väärän" alan opiskelusta?
   
 2. Kerro hyvistä ominaisuuksistasi ja vahvuuksistasi: mikä tekee sinusta hyvän opiskelijaehdokkaan. Voit mainita esim. hyvän koulumenestyksen tai tutkimustyösi. Muista kuitenkin, että toimitat hakemuksesi mukana joka tapauksessa koulutodistuksiasi, joten tässä yhteydessä ei kannata kirjoittaa jokaista arvosanaa auki. Korosta erityisiä kursseja ja saavutuksia.

 3. Kerro, miksi haet juuri kyseiseen yliopistoon. Syysi voivat olla mitä erinäisemmät, kunhan vain perustelet ne uskottavasti ja pystyt yhdistämään argumenttisi tulevaisuutesi isoon kuvaan. Syysi voivat liittyä maahan ja sen kulttuuriin, yliopiston ranking-maineeseen, hyviin kokemuksiin, joita olet kuullut entisiltä opiskelijoilta, kielitaitoon tai vaikkapa aktiiviseen opiskelijaelämään.

 4. Kerro, miksi haet juuri kyseiseen koulutusohjelmaan. Tekikö yliopiston tutkimus- ja julkaisutyö sinuun vaikutuksen, tai ehkäpä hymäilit tyytyväisenä työllistymisestä kertovien ranking-sijoituksien edessä. Voit mainita jopa yksittäisiä kurssivaihtoehtoja, jos ne ovat teemoiltaan tai opetusmetodeiltaan ainutlaatuisia ja jotain mitä et pääsisi muualla kokemaan. Miten kyseinen koulutusohjelma auttaa juuri sinua matkallasi unelma-ammattiisi?

 5. Kerro tulevaisuuden suunnitelmistasi ja tavoitteistasi. Missä näet itsesi 5 vuoden kuluttua, ja kuinka hakemasi opinnot auttavat sinua saavuttamaan nämä tavoitteet? Jos sinulla on mielessä selkeä hetki tai tapahtuma, jolloin kiinnostuksesi kyseiseen alaa kohti alkoi, voit mainita tästä. Kerro myös mahdollisista kiinnostavista työtehtävistä, joihin kyseinen tutkinto valmistaa.

Pidä mielessä, että motivaatiokirjeessä ei ole tarkoitus kirjoittaa auki yliopiston saavutuksia ja kurssivalikoimaa; yhtä lailla motivaatiokirjeessä ei kuulu kertoa koko elämäntarinaasi. Motivaatiokirjeen tarkoitus on osoittaa, että olet ajatellut tulevaisuuttasi ja tekemääsi koulutusvalintaa. Kerro omin sanoin, kuinka elämäntarinasi ja yliopiston tarjonta kohtaavat tulevaisuuttasi tukevalla tavalla.

Muistathan, että nämä ohjeistukset ovat suuntaa antavia ja lähinnä asioita, joita kannattaa itse pohtia motivaatiokirjettä kirjoittaessasi. Ei ole vain yhtä oikeaa tapaa kirjoittaa motivaatiokirjettä.

Halutessasi voimme lukea motivaatiokirjeesi läpi ja varmistaa, että olet oikeilla jäljillä. Valitettavasti emme kuitenkaan voi antaa yksityiskohtaista ohjeistusta, sillä motivaatiokirjeen tarkoitus on juurikin olla henkilökohtainen ja hakijansa itsensä näköinen. Kirjeessäsi painottuvat luonnollisesti ne asiat, jotka kuvaavat sinua ja motivaatiotasi parhaiten.
 
Jos sinulla on kysymyksimä motivaatiokirjeestä tai mistä tahansa yliopistojen hakuprosessiin liittyvästä, ota yhteyttä opintoneuvojiimme.

Haaveista suunnitelmaksi

Opintoalat

Mieti mikä on se sinun oma juttusi, jota haluat lähteä opiskelemaan maailmalle? Opintoaloja on vaikka kuinka paljon, tässä muutamia esimerkkejä pohdintasi avuksi.
Opintoalat

Yliopistot

Mikä maa ja kaupunki houkuttelee tulevana asuinpaikkanasi? Mihin yliopistoon haluat lähteä suorittamaan opintojasi?
Yliopistot

Rahoitus

Mitä opiskelu ulkomailla maksaa? Kuinka opintoja voi rahoittaa? Mitä kaikkea pitää ottaa huomioon maailmalla opiskelun hintalappua laskiessa?
Opintojen rahoitus
alt

Kysyttävää hakuprosessista?

Mistä aloittaa koko prosessi? Mitä pitää tehdä ensimmäisenä ja kuinka monta askelta onkaan sen ensimmäisen jälkeen? Selvitettäviö asioita ja tehtäviä päätöksiä on pitkä lista, mutta kaikki on tehtävissä olevia asioita, ja kun suunnittelet omaa tulevaisuutasi, on prosessi sitä paitsi äärimmäisen palkitsevaa. Ota yhteyttä, ja ota homma haltuun askel kerrallaan.

 

Opintoneuvontaan