Varaa lennot

Type

Matkustajat

Aikuiset (yli 12 v)

+
{{ adultsValue }}
-

Lapset (0-11 v)

+
{{ childrenValue }}
-

Sylilapset (alle 2 v, ei omaa paikkaa)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Cabin Class

Pakollinen kenttä

9 Vain valitut päivämäärät Economy

Type

Matkustajat

Aikuiset (yli 12 v)

+
{{ adultsValue }}
-

Lapset (0-11 v)

+
{{ childrenValue }}
-

Sylilapset (alle 2 v, ei omaa paikkaa)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Flexibility

ClassOptionsPakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Hae ja varaa lennot

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Hae ja varaa lennot

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Hae ja varaa lennot
{{ section.name }} Asiakastuki

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Asiakastuki
Hae matkakohteita, aktiviteetteja, yliopistoja, kokemuksia...

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota yhteyttä, niin autamme sinua eteenpäin matkasuunnitelmissasi.

Road trip Länsi-Balkanilla


Länsi-Balkanin road trip
Länsi-Balkanin road trip kartalla

Reittiehdotus

🚘 Koti - Tukholma - Ljubljana - Gorenjska - Goriška - Istria - Kvarner - Dalmatia - Hertsegovina - Sarajevo - Serbitasavalta - Keski-Kroatia - Zagreb - Tukholma - Koti

Huomioithan, että kyseessä on vain yksi reittiehdotus, josta voit muokata melkeinpä minkä näköisen tahansa. Meidän ehdotuksemme on, että aloitat matkasi seilaamalla Suomesta Tukholmaan ja hyppäämällä täällä junan kyytiin. Taita matkaa Euroopan halki Interrail-passin turvin kunnes saavutat Slovenian pääkaupunki Ljubljanan, josta varsinainen road trippisi saa alkunsa.

Junalla Ljubljanaan

Junalla Ljubljanaan

Interrail Euroopan halki on upea tapa reissata paikan päälle Sloveniaan, sillä junamatkan aikana ehdit nähdä ja kokea paljon. Ymmärrettävästi tähän matkustustapaan uppoaa kuitenkin myös paljon enemmän aikaa, joten jos olet liikkeellä hiukan tiukemmalla aikataululla, niin voit tietenkin aivan yhtä hyvin lentää paikan päälle. Tällä sivulla esitettyyn hintaan sisältyy autonvuokrauksen lisäksi 7 päivän Interrail-passi, joka on voimassa yhden kuukauden. Mikäli haluat tehdä Interrail-osiosta vieläkin pidemmän, voit helposti valita omiin suunnitelmiisi soveltuvan lipputyypin ja viettää enemmän aikaa seikkaillen pitkin Euroopan rautateitä. Tai mikäli sinulla ei ole käytössäsi ylimääräistä aikaa, voit tietenkin aivan yhtä hyvin matkustaa paikan pää...

Vieraile Triglavin kansallispuistossa

Päivät 1-2: Gorenjska, Slovenia

Gorenjska on Slovenian vierailluin alue, eikä mikään ihme, kiitos kauniiden alppimaisemien ja rikkaan historian. Täällä voit vaeltaa upeilla vuorilla, kuten Kravankella, Kamnik-Sanvinjilla sekä Julisilla Alpeilla, vierailla Triglavin kansallispuistossa, ihmetellä kauniita Kozjakin ja Peričnikin vesiputouksia ja nauttia Bohinj- ja Bled-järvien rauhallisesta tunnelmasta.

Tämä osuus Slovenian road tripistä onkin ihanteellinen etenkin luontoreissaajille ja aktiivisille tyypeille: tarjolla on vaelluksia, kiipeilyä, uimista ja laskettelua, ihan vain muutamia esimerkkejä mainitaksemme. Jos olet kiinnostunut kulttuurista, vieraile myös Škofja Lokan keskiaikaisessa kaupungissa, Kranjissa sekä Radovljican ikivanhassa keskustassa.

Kobarid

Päivä 3: Goriška, Slovenia

Goriškassa kohtaat uskomattomia luonnonihmeitä ja muistoja ensimmäisen maailmansodan aikaisista taisteluista. Täällä sinun kannattaa ehdottomasti suunnata Soča-laaksoon, jossa voit testata erilaisia vesiurheilulajeja, kuten melontaa ja koskenlaskua. Tai miten olisi maisemien ihmettely laskuvarjon, riippuliitimen tai maastopyörän kyydistä?

Jos nautit hyvästä viinistä, Goriška Brda on ehdottomasti kokemisen arvoinen, sillä kyseisellä alueella kasvatetaan ja tuotetaan joitakin Slovenian parhaista viineistä. Itäinen Vipavan alue on niin ikään kaunis viininviljelyalue. Viinin lisäksi Goriškan italialaisvaikutteinen ruokakulttuuri on yksi tämän alueen houkuttimista. Maista ainakin perinteisiä slovenialaisia žlikrofi-mykyjä.

Auringonlasku Rovinjissa, Kroatiassa

Päivät 4-5: Istrian, Kroatia

Seuraavaksi on aika ylittää raja Kroatian puolelle, Istrianin alueelle. Kyseessä on sydämenmuotoinen, 3600 km2 kokoinen niemimaa maan luoteisosassa, aivan läntisen Slovenian alapuolella. Tämä alue houkuttelee ruoan ja kulttuurin ystäviä ympäri maailmaa sen pieniin kyliin, maalaishotelleihin ja -ravintoloihin. Täällä sinun onkin ehdottomasti herkuteltava raa'asta kalasta valmistetuilla erikoisuuksilla, jotka tunnetaan Välimeren sashimina.

Istrian rannikko on erittäin suosittu auringonpalvojien keskuudessa, vaikka alueen kivikkoiset rannat eivät olekaan Kroatian parhaita. Tarjolla on kuitenkin useita hotelleita sekä puhtaita ja suojaisia uimaspotteja reissaajille.

Pulahda meriveteen Kroatiassa

Päivät 6-7: Kvarner, Kroatia

Kroatian rannikko on lähes 2000 kilometrin pituinen ja siihen kuuluu 1200 saarta, jotka tarjoavat ihanteelliset puitteet saarihyppelylle. Näiltä saarilta löytyy takuulla jokaiselle jotakin: nudistisaaria, saaria cocktail-baareineen, saaria purjelautailijoille ja kuvanveistäjille.

Vieraile ainakin Cresin saarella, josta löydät 100 kilometriä patikointireittejä ja jos haluat testata sukellusta, melontaa tai kiipeilyä, suuntaa Krk-saarelle.

Dubrovnik Kroatiassa

Päivät 8-12: Dalmatian rannikko, Kroatia

Kesät Dalmatian rannikolla tarjoavat kirkkaansinistä merivettä uimiseen ja snorklaukseen, mystisiä luolia, upeita auringonlaskuja, keskiaikaista arkkitehtuuria ja kauniita rantoja ja saaria.

Dalmatian rannikolla sijaitsevaa Zadaria ympäröivät useat erilaiset kansallis- ja luonnonpuistot, jotka tarjoavat lukuisia aktiviteettimahdollisuuksia: lähde poimimaan oliiveita, auta tilallisia juustontuotannossa tai opettele ilmakuivatun kinkun valmistuksen salat.

Mostarin vanha kivisilta

Päivä 13: Hertsegovina, Bosnia–Hertsegovina

Seuraavana vuorossa on vierailu Bosnia-Hertsegovinassa. Suuntaa ensin maan eteläkärkeen, Hertsegovinan alueelle, jonka kulttuuriperintö ja upea luonto kristallinkirkkaine jokineen tekevät siitä ihanteellisen vierailukohteen.

Jablanican, Prozorin ja Konjicin ympäristöt tarjoavat tiheän vehreitä metsiä ja kauniita, rauhallisia järviä. Suurimmassa osassa Hertsegovinaa vallitsee lämmin Välimeren ilmasto, joka luo alueelle hyvin erilaisen biodiversiteetin verrattuna maan keski- ja pohjoisosiin. Alueella kasvaa mm. viikunoita, granaattiomenoita, kiivejä, ruusunmarjoja ja mandariineja. Monet Etelä-Euroopan parhaista viineistä tuotetaan juuri Hertsegovinan alueen pienillä viinitiloilla.

Bazsaari Sarajevossa

Päivä 14: Sarajevo, Bosnia–Hertsegovina

Kulttuuri, luonto ja historia ovat aivan omaa luokkaansa Balkanilla. Juuri tällä alueella idän ja lännen valtakunnat kohtasivat aikoinaan, ja vielä tänäkin päivänä näemme jälkiä näiden eri kulttuurien sekoituksesta.

Bosnia-Hertsegovinan pääkaupunki Sarajevo sijaitsee maan vuoristoisimmalla alueella, mutta kaupungin eristyksestä huolimatta reissaajia odottaa täällä lämmin vastaanotto. Kiertele kaupungin vanhalla basaarialueella ja opi kaupungin mielenkiintoisesta historiasta.

Banja Luka

Päivä 15: Serbitasavalta, Bosnia–Hertsegovina

Serbitasavalta on yksi uusimmista ja kiehtovimmista matkakohteista Kaakkois-Euroopassa. Jos haluat viettää aikaa vuorilla, vieraile kauniilla Jahorina-vuorella, jossa käytiin mm. vuoden 1984 olympialaiset.

Banja Luka on Serbitasavallan suurin kaupunki. Tässä kaupungissa riittää kansanperinteitä ja kaupungissa onkin joitakin erittäin mielenkiintoisia historiallisia nähtävyyksiä. Kaupungin sydämessä sijaitsee esimerkiksi keskiaikainen linnoitus, Kastel, joka on rakennettu aivan Vrbas-joen varrelle. Suntaa myös piknikille johonkin kaupungin monista puistoista.

Zagrebin aukio

Päivä 16: Keski-Kroatia, Kroatia

Seuraavaksi on aika palata takaisin Kroatian puolelle. Maan pääkaupunki Zagreb on väkirikkain ja vierailluin kaupunki Keski-Kroatiassa, mutta tällä alueella on myös paljon muuta tarjottavaa. Kun suuntaat kaupungista poispäin, kohtaat vaikuttavia linnoituksia ja ikivanhoja kirkkoja, ja näet millaista paikallisten arki on kaukana turistialueilta. Vieraile myös pienessä ja hurmaavassa Sisakin kaupungissa, josta löytyy useita jazz-klubeja.

Road trip Länsi-Balkanilla

Kotimatkalle tai kohtia uusia seikkailuja

Slovenian road trip tulee päätökseen Zagrebissa, mutta seikkailut voivat toki jatkua vieläkin pidemmälle. Palauta matkapaku ja suuntaa pariksi päiväksi tutustumaan Kroatian pääkaupunkiin. Vietä aikaa kierrellen Zagrebin historiallisilla nähtävyyksillä ja majesteettisessa vanhassakaupungissa.

Zagrebin vierailun jälkeen on aika aloittaa kotimatka Interrail-passin turvin. Tai jos suunnitelmissasi on jotain muuta, voit tietenkin tehdä reissustasi pidemmän ja kattavamman. Anna siis mielikuvituksesi lentää ja suunnittele omannäköisesi reissu yhdessä meidän kanssamme!

Lue kaikki kerralla

Suositeltu kesto

23 päivää

Ajomatkan pituus

Noin 1720 km

Kohteet

Slovenia, Kroatia ja Bosnia-Hertsegovina

Hintaan sisältyy

Matkapakun vuokraus & Interrail-passi

Alk. hinta*

1 303 EUR

Kysy & saat vastauksia
Läntisen Balkanin henkeäsalpaavat maisemat odottavat reissaajia! Tämä road trip -reitti vie sinut suosituilta lomakohteilta keskelle koskematonta luontoa läpi kolmen naapurimaan, jotka ovat kaikki hyvin erilaisia toisistaan. Vuorilta merelle ja takaisin vuorille. Sloveniasta Kroatiaan ja edelleen Bosnia-Hertsegovinaan.

Hyppää matkapakuun ja suuntaa maanteille, jotka kulkevat syvien laaksojen ja hedelmätarhojen halki. Pysähdy hetkeksi ja lähde vaeltamaan keskelle upeaa luontoa. Jatka matkaasi etelään, jossa sinua odottavat meri ja kaunis saaristo. Hemmottele itseäsi drinkillä auringonlaskun aikaan ja nauti herkullisesta kalaruoasta ennen kuin starttaat matkapakusi kohti itää ja majesteettisia vuoria.

Tämä road trip -reitti on täydellinen niille, jotka haluavat tutustua Balkanin länsiosiin juuri sillä tyylillä kuin itse haluavat. Näe Slovenian kauniit vuoristomaisemat, Kroatian rannikko ja mielenkiintoinen Bosnia-Hertsegovina yhden reissun aikana.

Hintaan sisältyy
  • Matkapakun vuokraus: 16 päivää (sisältäen yhdensuuntaisen autonvuokran lisämaksun)
  • Interrail-passi: 7 matkustuspäivää 1 kuukaudessa
  • Matka-asiantuntijan apu: Suunnittele oma reissusi meidän avustuksellamme.

Varaa maksuton suunnitteluaika

Huomioitavaa

Matkavakuutus ei sisälly tällä sivulla esitettyyn hintaan, mutta saat varattua senkin helposti kauttamme - lue lisää täältä.

Kysy & saat vastauksia

Tulevat tapahtumat

1/3: Minne haluat matkata?

Valitse matkakohde ja aika, jonka haluat viettää matkakohteessa.

2/2: Minkälainen matkaaja olet?

Valitse seuraavista vaihtoehdoista yksi tai useampi. Kerro meille mitä matkaltasi haluat, niin osaamme ehdottaa sinulle sopivimmat vaihtoehdot ja matkavinkit.

3/3: Yhteystietosi

Jätä yhteystietosi, niin saamme sinuun yhteyden matkasuunnitelmiesi tiimoilta. Mitä enemmän jätät lisätoiveita, sen osuvampia ehdotuksia osaamme kerätä sinulle.

Valmista!

  • {{ autoCompletedDeparture.Name }}{{ autoCompletedDeparture.ParentName? ', ' + autoCompletedDeparture.ParentName : '' }}. {{ autoCompletedDeparture.TypeName }}

Ole hyvä ja syötä päivämäärä

Poista kohde
60+
1
  • {{ autoCompletedDestination.Name }} {{ autoCompletedDestination.ParentName? ', ' + autoCompletedDestination.ParentName : '' }}. {{ autoCompletedDestination.TypeName }}

Pääset eteenpäin heti kun valitset lähtöpaikan ja vähintään yhden matkakohteen reitillesi.

  • {{ destination.Name }}{{ destination.ParentName? ', ' + destination.ParentName : '' }}. {{ destination.TypeName }}

Pääset eteenpäin heti kun valitset lähtöpaikan ja vähintään yhden matkakohteen reitillesi.

"Suunnittelen ensimmäistä pitkää reissuani"

"Vapaaehtoistyöt & muu työskentely matkalla houkuttelee"

"Haluan oppia jotakin uutta & astua mukavuusalueeni ulkopuolelle"

"Haluan kulttuurikokemuksia ja matkaseuraa muista reissaajista"

"Olen kiinnostunut myös lentolipuista"

"Kaipaan apua matkasuunnitteluun"

Nimi olisi kiva!

Syötä tähän syntymäpäiväsi. Tarvitsemme tiedon mahdollisia alennuksia varten.

Kerro meille sähköpostiosoitteesi, niin osaamme lähettää neuvot oikeaan osoitteeseen.

+
-
10.000+
{{absoluteMinBudget}}
Matkan suunnittelu - KILROY

Matka alkaa:

{{departure}}

Matkakohteet:

{{destinationsListFullNamesWithDuration.slice(0, destinationsListFullNamesWithDuration.length - 1).join(" - ")}}

Viimeinen kohde:

{{destinationsListFullNamesWithDuration[destinationsListFullNamesWithDuration.length - 1]}}

Matkalle lähdössä:

{{numberOfTravellers}}

Mikä haluat tehdä ja kokea matkallasi?

{{chosenInterests.join(" - ")}}

Olet tältä erää valmis unelmamatkasi suunnitelman kanssa!
Homma etenee seuraavasti: 1) Saat kopion alustavasta suunnitelmastasi sähköpostiisi. 2) Me aloitamme työskentelyn. Joku matka-asiantuntijoistamme ottaa suunnitelmasi käsittelyyn ja etsii sinulle parhaat mahdolliset, toiveitasi vastaavat vaihtoehdot. 3) Arkisin kuulet meistä vuorokauden kuluessa; jos taas teet suunnitelmia viikonloppuna, malta mielesi maanantaille. Odotellessa voit tietenkin aina soittaa meille +358 9 680 78 200. Huom! Jos et saa vastausta parin päivän kuluessa, tarkista roskapostikansiosi.

Matkan suunnittelu - KILROY

Matka alkaa:

{{departure}}

Matkakohteet:

{{destinationsListFullNamesWithDuration.slice(0, destinationsListFullNamesWithDuration.length - 1).join(" - ")}}

Viimeinen kohde:

{{destinationsListFullNamesWithDuration[destinationsListFullNamesWithDuration.length - 1]}}

Matkalle lähdössä:

{{numberOfTravellers}}

Mikä haluat tehdä ja kokea matkallasi?

{{chosenInterests.join(" - ")}}

alt

Suunnittele oma road trip -matkasi

  1. Valitse unelmiesi kohteet ja tekeminen.
  2. Me etsimme käytännön vaihtoehdot ja annamme tarjouksen.
  3. Saat henkilökohtaisia neuvoja ja ohjeita matkasuunnitelmaasi.

Tarkistamme, että reittitoiveesi on mahdollinen ja kerromme, kuinka saat eniten irti budjetistasi. Saat vinkkejä kohteisiin ja matkustamiseen ylipäätänsä. Suunnitteluapu on maksutonta eikä sido sinua mihinkään.

Aloita matkasuunnittelu

Reittiehdotus

🚘 Koti - Tukholma - Ljubljana - Gorenjska - Goriška - Istria - Kvarner - Dalmatia - Hertsegovina - Sarajevo - Serbitasavalta - Keski-Kroatia - Zagreb - Tukholma - Koti

Huomioithan, että kyseessä on vain yksi reittiehdotus, josta voit muokata melkeinpä minkä näköisen tahansa. Meidän ehdotuksemme on, että aloitat matkasi seilaamalla Suomesta Tukholmaan ja hyppäämällä täällä junan kyytiin. Taita matkaa Euroopan halki Interrail-passin turvin kunnes saavutat Slovenian pääkaupunki Ljubljanan, josta varsinainen road trippisi saa alkunsa.

Junalla Ljubljanaan

Interrail Euroopan halki on upea tapa reissata paikan päälle Sloveniaan, sillä junamatkan aikana ehdit nähdä ja kokea paljon. Ymmärrettävästi tähän matkustustapaan uppoaa kuitenkin myös paljon enemmän aikaa, joten jos olet liikkeellä hiukan tiukemmalla aikataululla, niin voit tietenkin aivan yhtä hyvin lentää paikan päälle.

Tällä sivulla esitettyyn hintaan sisältyy autonvuokrauksen lisäksi 7 päivän Interrail-passi, joka on voimassa yhden kuukauden. Mikäli haluat tehdä Interrail-osiosta vieläkin pidemmän, voit helposti valita omiin suunnitelmiisi soveltuvan lipputyypin ja viettää enemmän aikaa seikkaillen pitkin Euroopan rautateitä. Tai mikäli sinulla ei ole käytössäsi ylimääräistä aikaa, voit tietenkin aivan yhtä hyvin matkustaa paikan päälle Ljubljanaan myös lentämällä. Vapaus on tämän reissun valttikortti - what's not to like?!

Päivät 1-2: Gorenjska, Slovenia

Gorenjska on Slovenian vierailluin alue, eikä mikään ihme, kiitos kauniiden alppimaisemien ja rikkaan historian. Täällä voit vaeltaa upeilla vuorilla, kuten Kravankella, Kamnik-Sanvinjilla sekä Julisilla Alpeilla, vierailla Triglavin kansallispuistossa, ihmetellä kauniita Kozjakin ja Peričnikin vesiputouksia ja nauttia Bohinj- ja Bled-järvien rauhallisesta tunnelmasta.

Tämä osuus Slovenian road tripistä onkin ihanteellinen etenkin luontoreissaajille ja aktiivisille tyypeille: tarjolla on vaelluksia, kiipeilyä, uimista ja laskettelua, ihan vain muutamia esimerkkejä mainitaksemme. Jos olet kiinnostunut kulttuurista, vieraile myös Škofja Lokan keskiaikaisessa kaupungissa, Kranjissa sekä Radovljican ikivanhassa keskustassa.

Päivä 3: Goriška, Slovenia

Goriškassa kohtaat uskomattomia luonnonihmeitä ja muistoja ensimmäisen maailmansodan aikaisista taisteluista. Täällä sinun kannattaa ehdottomasti suunnata Soča-laaksoon, jossa voit testata erilaisia vesiurheilulajeja, kuten melontaa ja koskenlaskua. Tai miten olisi maisemien ihmettely laskuvarjon, riippuliitimen tai maastopyörän kyydistä?

Jos nautit hyvästä viinistä, Goriška Brda on ehdottomasti kokemisen arvoinen, sillä kyseisellä alueella kasvatetaan ja tuotetaan joitakin Slovenian parhaista viineistä. Itäinen Vipavan alue on niin ikään kaunis viininviljelyalue. Viinin lisäksi Goriškan italialaisvaikutteinen ruokakulttuuri on yksi tämän alueen houkuttimista. Maista ainakin perinteisiä slovenialaisia žlikrofi-mykyjä.

Päivät 4-5: Istrian, Kroatia

Seuraavaksi on aika ylittää raja Kroatian puolelle, Istrianin alueelle. Kyseessä on sydämenmuotoinen, 3600 km2 kokoinen niemimaa maan luoteisosassa, aivan läntisen Slovenian alapuolella. Tämä alue houkuttelee ruoan ja kulttuurin ystäviä ympäri maailmaa sen pieniin kyliin, maalaishotelleihin ja -ravintoloihin. Täällä sinun onkin ehdottomasti herkuteltava raa'asta kalasta valmistetuilla erikoisuuksilla, jotka tunnetaan Välimeren sashimina.

Istrian rannikko on erittäin suosittu auringonpalvojien keskuudessa, vaikka alueen kivikkoiset rannat eivät olekaan Kroatian parhaita. Tarjolla on kuitenkin useita hotelleita sekä puhtaita ja suojaisia uimaspotteja reissaajille.

Päivät 6-7: Kvarner, Kroatia

Kroatian rannikko on lähes 2000 kilometrin pituinen ja siihen kuuluu 1200 saarta, jotka tarjoavat ihanteelliset puitteet saarihyppelylle. Näiltä saarilta löytyy takuulla jokaiselle jotakin: nudistisaaria, saaria cocktail-baareineen, saaria purjelautailijoille ja kuvanveistäjille.

Vieraile ainakin Cresin saarella, josta löydät 100 kilometriä patikointireittejä ja jos haluat testata sukellusta, melontaa tai kiipeilyä, suuntaa Krk-saarelle.

Päivät 8-12: Dalmatian rannikko, Kroatia

Kesät Dalmatian rannikolla tarjoavat kirkkaansinistä merivettä uimiseen ja snorklaukseen, mystisiä luolia, upeita auringonlaskuja, keskiaikaista arkkitehtuuria ja kauniita rantoja ja saaria.

Dalmatian rannikolla sijaitsevaa Zadaria ympäröivät useat erilaiset kansallis- ja luonnonpuistot, jotka tarjoavat lukuisia aktiviteettimahdollisuuksia: lähde poimimaan oliiveita, auta tilallisia juustontuotannossa tai opettele ilmakuivatun kinkun valmistuksen salat.

Päivä 13: Hertsegovina, Bosnia–Hertsegovina

Seuraavana vuorossa on vierailu Bosnia-Hertsegovinassa. Suuntaa ensin maan eteläkärkeen, Hertsegovinan alueelle, jonka kulttuuriperintö ja upea luonto kristallinkirkkaine jokineen tekevät siitä ihanteellisen vierailukohteen.

Jablanican, Prozorin ja Konjicin ympäristöt tarjoavat tiheän vehreitä metsiä ja kauniita, rauhallisia järviä. Suurimmassa osassa Hertsegovinaa vallitsee lämmin Välimeren ilmasto, joka luo alueelle hyvin erilaisen biodiversiteetin verrattuna maan keski- ja pohjoisosiin. Alueella kasvaa mm. viikunoita, granaattiomenoita, kiivejä, ruusunmarjoja ja mandariineja. Monet Etelä-Euroopan parhaista viineistä tuotetaan juuri Hertsegovinan alueen pienillä viinitiloilla.

Päivä 14: Sarajevo, Bosnia–Hertsegovina

Kulttuuri, luonto ja historia ovat aivan omaa luokkaansa Balkanilla. Juuri tällä alueella idän ja lännen valtakunnat kohtasivat aikoinaan, ja vielä tänäkin päivänä näemme jälkiä näiden eri kulttuurien sekoituksesta.

Bosnia-Hertsegovinan pääkaupunki Sarajevo sijaitsee maan vuoristoisimmalla alueella, mutta kaupungin eristyksestä huolimatta reissaajia odottaa täällä lämmin vastaanotto. Kiertele kaupungin vanhalla basaarialueella ja opi kaupungin mielenkiintoisesta historiasta.

Päivä 15: Serbitasavalta, Bosnia–Hertsegovina

Serbitasavalta on yksi uusimmista ja kiehtovimmista matkakohteista Kaakkois-Euroopassa. Jos haluat viettää aikaa vuorilla, vieraile kauniilla Jahorina-vuorella, jossa käytiin mm. vuoden 1984 olympialaiset.

Banja Luka on Serbitasavallan suurin kaupunki. Tässä kaupungissa riittää kansanperinteitä ja kaupungissa onkin joitakin erittäin mielenkiintoisia historiallisia nähtävyyksiä. Kaupungin sydämessä sijaitsee esimerkiksi keskiaikainen linnoitus, Kastel, joka on rakennettu aivan Vrbas-joen varrelle. Suntaa myös piknikille johonkin kaupungin monista puistoista.

Päivä 16: Keski-Kroatia, Kroatia

Seuraavaksi on aika palata takaisin Kroatian puolelle. Maan pääkaupunki Zagreb on väkirikkain ja vierailluin kaupunki Keski-Kroatiassa, mutta tällä alueella on myös paljon muuta tarjottavaa. Kun suuntaat kaupungista poispäin, kohtaat vaikuttavia linnoituksia ja ikivanhoja kirkkoja, ja näet millaista paikallisten arki on kaukana turistialueilta. Vieraile myös pienessä ja hurmaavassa Sisakin kaupungissa, josta löytyy useita jazz-klubeja.

Kotimatkalle tai kohtia uusia seikkailuja

Slovenian road trip tulee päätökseen Zagrebissa, mutta seikkailut voivat toki jatkua vieläkin pidemmälle. Palauta matkapaku ja suuntaa pariksi päiväksi tutustumaan Kroatian pääkaupunkiin. Vietä aikaa kierrellen Zagrebin historiallisilla nähtävyyksillä ja majesteettisessa vanhassakaupungissa.

Zagrebin vierailun jälkeen on aika aloittaa kotimatka Interrail-passin turvin. Tai jos suunnitelmissasi on jotain muuta, voit tietenkin tehdä reissustasi pidemmän ja kattavamman. Anna siis mielikuvituksesi lentää ja suunnittele omannäköisesi reissu yhdessä meidän kanssamme!

Täytä puuttuvat tiedot

Sulje
Ota yhteyttä
Lähetä sähköpostia

Haluatko lähteä maailmalle, mutta kaipaat ideointiapua ja jonkun, kenen kanssa pallotella vaihtoehtoja? Kaipaatko vinkkejä aktiviteetteihin ja reittisuunnitteluun? Ota yhteyttä, niin suunnitellaan haaveesi toteutuksiksi. Jos sinulla on kysymys liittyen sivuiltamme ostamiisi lentolippuihin, ota yhteyttä Asiakastukeen.

Pakollinen kenttä
Pakollinen kenttä

Olemme lähettäneet sinulle vahvistuksen viestistäsi sähköpostiisi. Palaamme asiaan mahdollisimman pian.

Huom! Pidä varmuuden vuoksi silmällä myös roskapostikansiotasi siltä varalta, että vastauksemme eksyy sinne.

Saat pian vahvistuksen sähköpostiosoitteeseen {{email}}

Varaa suunnitteluaika

Kaipaatko vinkkejä aktiviteetteihin ja reittisuunnitteluun? Varaa maksuton suunnitteluaika & aloita seuraavan reissusi suunnittelu matka-asiantuntijoiden kanssa. Voit varata ajan tapaamiselle Turun tai Helsingin myymäläämme, tai vaihtoehtoisesti voit pyytää, että tapaaminen hoidetaan joko puhelimitse tai videopuhelun välityksellä.

  • {{ officeOption }}
Pakollinen kenttä

Jes, ajanvaraus reissusuunnitelmien pohdintaan on oikea suunta haaveiden muuttamisessa toteutuneiksi seikkailuiksi!

Kuulet meistä pian – ensin viestisi vastaanoton vahvistamisen merkeissä ja sitten vielä erikseen ehdottamasi ajan tiimoilta. Huomaathan, että varaamasi aika on vahvistettu vasta, kun olet saanut meiltä mailia. 

Pidä varmuuden vuoksi silmällä myös roskapostikansiotasi siltä varalta, että vastauksemme eksyy sinne.

Saat pian vahvistuksen sähköpostiosoitteeseen {{email}}

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hakemasi sivu näyttäisi olevan kadoksissa. Jos et löydä etsimääsi, kysy meiltä apuja sivun alakulmasta.