Varaa lennot

Type

Matkustajat

Aikuiset (yli 12 v)

+
{{ adultsValue }}
-

Lapset (0-11 v)

+
{{ childrenValue }}
-

Sylilapset (alle 2 v, ei omaa paikkaa)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Flexibility

Cabin Class

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

9 Vain valitut päivämäärät Economy

Type

Matkustajat

Aikuiset (yli 12 v)

+
{{ adultsValue }}
-

Lapset (0-11 v)

+
{{ childrenValue }}
-

Sylilapset (alle 2 v, ei omaa paikkaa)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Flexibility

ClassOptions

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Hae ja varaa lennot

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Hae ja varaa lennot

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Hae ja varaa lennot

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Hae matkakohteita, aktiviteetteja, yliopistoja, kokemuksia...

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ cardLists.others.label }}

Lisää hakutuloksia [{{ count.others.count - cardLists.others.searchItems.length }}]
Lisää hakutuloksia [{{ count.help.count - helpResultsData.length }}]

{{ cardSlider.label }}

Lisää hakutuloksia [{{ cardSlider.total - cardSlider.searchItems.length }}]
Lisää hakutuloksia [{{ count.help.count - helpResultsData.length }}]

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota yhteyttä, niin autamme sinua eteenpäin matkasuunnitelmissasi.

Täytä puuttuvat tiedot

Sulje
Ota yhteyttä
Lähetä sähköpostia

Haluatko lähteä maailmalle, mutta kaipaat ideointiapua ja jonkun, kenen kanssa pallotella vaihtoehtoja? Kaipaatko vinkkejä aktiviteetteihin ja reittisuunnitteluun? Ota yhteyttä, niin suunnitellaan haaveesi toteutuksiksi. Jos sinulla on kysymys liittyen sivuiltamme ostamiisi lentolippuihin, ota yhteyttä Asiakastukeen.

Pakollinen kenttä
Pakollinen kenttä

Olemme lähettäneet sinulle vahvistuksen viestistäsi sähköpostiisi. Palaamme asiaan mahdollisimman pian.

Huom! Pidä varmuuden vuoksi silmällä myös roskapostikansiotasi siltä varalta, että vastauksemme eksyy sinne.

Saat pian vahvistuksen sähköpostiosoitteeseen {{email}}

Varaa suunnitteluaika

Kaipaatko vinkkejä aktiviteetteihin ja reittisuunnitteluun? Varaa maksuton suunnitteluaika & aloita seuraavan reissusi suunnittelu matka-asiantuntijoiden kanssa. Voit varata ajan tapaamiselle Turun tai Helsingin myymäläämme, tai vaihtoehtoisesti voit pyytää, että tapaaminen hoidetaan joko puhelimitse tai videopuhelun välityksellä.

Pakollinen kenttä

Jes, ajanvaraus reissusuunnitelmien pohdintaan on oikea suunta haaveiden muuttamisessa toteutuneiksi seikkailuiksi!

Kuulet meistä pian – ensin viestisi vastaanoton vahvistamisen merkeissä ja sitten vielä erikseen ehdottamasi ajan tiimoilta. Huomaathan, että varaamasi aika on vahvistettu vasta, kun olet saanut meiltä mailia. 

Pidä varmuuden vuoksi silmällä myös roskapostikansiotasi siltä varalta, että vastauksemme eksyy sinne.

Saat pian vahvistuksen sähköpostiosoitteeseen {{email}}

Chat Ota yhteyttä
Ota yhteyttä Chat

Matka Amerikan halkiPysähdy Costa Ricassa matkalla Amerikan halki - KILROY
Matka Amerikan halki alkaa Perusta ja näistä maisemista - KILROY

Etappi 1 Peru

Eeppinen matka Amerikan halki alkaa muiden reissaajien tapaamisella Cuscossa. Suosittelemme, että saavut paikan päälle vähintään vuorokautta ennen varsinaisen kiertomatkan starttia, jotta ehdit alkuun hiukan totutella alueen vuoristoiseen ilmastoon. Ensimmäisten reissupäivien aikana patikoit Andien rinteillä, tutustut muinaisiin Inkavaltakunnan raunioihin ja kiertelet Cuscon historiallisessa kaupungissa. Lisäksi pääset ihastelemaan legendaarisen Machu Picchun henkeäsalpaavia maisemia. Cuscon alueelta matka jatkuu pieneen Raqchin kylään, jossa yövyt paikallisten asukkaiden luona ja osallistut esimerkiksi uskonnolliseen seremoniaan. Yksi Perun visiitin mielenkiintoisimmista välietapeista on myös pysähdys Nazcan kylässä, jossa sijaitsevat m...

Tutustu Amazonin sademetsään matkalla Amerikan halki - KILROY

Etappi 2 Ecuador

Perusta ylität rajan Ecuadorin puolelle ja jatkat ensin matkaa kauniseen siirtomaakaupunkiin, Cuencaan, joka on kuuluisan "panamahatun" synnyinpaikka. Täältä matkareitti vie sinut syrjäiseen Chugchilánin kylään, jossa sinulla on mahdollisuus päästä nauttimaan mm. perinteisen ecuadorilaisen keittiön antimista. Lisäksi tähän osuuteen kuuluu vierailu Quilotoan upealla kraaterijärvellä, josta sitten patikoit takaisin Chugchilániin pienten kylien ja upeiden kanjonien ohitse. Vähitellen matka etenee lähemmäs Tenan kaupunkia, joka sijaitsee aivan Amazonin sademetsän tuntumassa. Vietät täällä kolme yötä paikallisen yhteisön rakentamassa ekomökissä ja pääset samalla lähikosketuksiin viidakon kanssa. Näihin reissupäiviin kuuluu mm. patikointia lähe...

Kiertele Kolumbian värikkäillä kujilla matkalla Amerikan halki - KILROY

Etappi 3 Kolumbia

Kolumbiassa suuntaat aluksi upeaan siirtomaakaupunkiin, Popayániin, jossa sinulla on päivän verran aikaa osallistua eri aktiviteetteihin: lähde esimerkiksi patikoimaan tai rentoutumaan läheisille kuumille lähteille. Sitten vuorossa on vierailu Valle de Cocoran laaksossa: täällä pääset hämmästelemään maailman suurimpia palmupuita ja opit paikallisesta kahvintuotannosta. Seuraavien päivien ajan reissu etenee kohti Medellínin eloisaa kaupunkia, jossa voit viettää aikaa kiertelemällä lukuisissa puistoissa, kirkoissa ja museoissa. Ja miksi et samalla lähtisi myös hiukan irrottelemaan tämän suurkaupungin yöelämään? Kolumbian osuuden loppupuolella luvassa on parin päivän patikkaretki Tayornan kansallispuistossa aivan Karibianmeren rannikolla. ...

Poikkea Panama Cityyn matkalla Amerikan halki - KILROY

Etappi 4 Panama

Seuraavaksi hyppäät lennolle Kolumbiasta Panamaan. Panama Cityssä opit Panaman kanavan historiasta ja sen merkityksestä 1900-luvun maailmanpolitiikassa. Lisäksi suuntaat veneretkelle Alajuela-järvelle Chagresin kansallispuistoon ja näet samalla muinaisen Camino Real -tien jäänteet. Kyseessä on Karibianmereltä Tyynellemerelle kulkeva tie, jota käytettiin kullan ja hopean kuljettamiseen 1500-luvulla.

Panamassa nautit myös perinteisestä ruuasta ja voit halutessasi osallistua huikeisiin lisäaktiviteetteihin: testaa esimerkiksi koskenlaskua, vieraile kahviplantaasilla, patikoi Panaman korkeimmalle huipulle 3 478 metrin korkeuteen tai pulahda rauhoittumaan kuumiin lähteisiin.

Matka Amerikan halki vie sinut Costa Ricaan - KILROY

Etappi 5 Costa Rica

Ylitä raja Costa Ricaan ja ota sitten suunnaksi upea Manuel Antonion kansallispuisto. Täällä opit alueen kasvistosta ja eläimistöstä samalla kun lumoudut puiston henkeäsalpaavan kauniista maisemista Näiden reissupäivien aikana voit myös osallistua lukuisiin eri aktiviteetteihin aina surffauksesta sukellukseen ja koskenlaskusta ratsastukseen. Ja näiden aktiviteettien päätteeksi voitkin hyvillä mielin lekotella rantahiekalla . Seuraavaksi vuorossa on vierailu Tilarán kaupungissa, josta käsin voit käydä samoilemassa Monteverden tiheissä pilvimetsissä ja tutustumassa alueen kahviplantaaseihin. Sitten jatkat matkaa taksi- ja venekyydityksellä La Fortunan hurmaavaan kaupunkiin, joka lepää mahtavan Arenal-tulivuoren varjossa. Täälläkin luvassa o...

Pysähdy Nicaraguassa matkalla Amerikan halki - KILROY

Etappi 6 Nicaragua

Ensimmäinen pysäkki Nicaraguassa on San Jorgen pikkukaupunki Nicaragua-järven (Väli-Amerikan suurimman järven) rannalla. Nouse veneen kyytiin ja seilaa järven vulkaaniselle Ometepen saarelle: täällä voit kavuta Concepción-tulivuoren huipulle tai hämmästellä saaren mystisiä ja ikivanhoja kalliopiirroksia.

Saarella yövytyn yön jälkeen palaat takaisin San Jorgeen ja jatkat matkaa kohti Granadan historiallista kaupunkia: käppäile täällä pitkin vanhankaupungin katuja ja tutustu paikalliseen kulttuuriin lähietäisyydeltä. Nicaraguassa vierailet myös Masayan pikkukaupungin toreilla ja Masayan tulivuoren aktiivisella kraaterilla, jonka jälkeen matkareitti vie sinut yliopistokaupunki Leónin kautta Somoton kanjoniin.

Vieraile Roatanin paratiisisaarella Hondurasissa - KILROY

Etappi 7 Honduras

Nicaraguasta reissaat Hondurasin puolelle ja Yojoa-järveä ympäröivälle vehreälle maaseudulle. Vietät yhden yön näissä ihastuttavissa maisemissa, jonka jälkeen vuorossa on ajomatka San Pedro Sulan kaupunkiin ja lentomatka trooppiselle Roatánin saarelle. Tämän saaren paratiisimaisemat tarjoavat mahtavat puitteet erilaisille lisäaktiviteeteille: voit lähteä esimerkiksi snorklaamaan, ratsastamaan tai melomaan - tai toki voit myös vain rentoutua drinkki kädessäsi saaren valkeilla hiekkarannoilla.

Roatánissa vietettyjen päivien jälkeen palaat takaisin mantereelle ja suuntaat sitten pieneen Copánin kylään, jossa pääset kiertelemään ikivanhoilla maya-raunioilla.

Näe Cerro Verden kansallispuiston maisemat matkalla Amerikan halki - KILROY

Etappi 8 El Salvador

Seuraavana luvassa on lyhyt, mutta sitäkin avartavampi pyrähdys El Salvadorissa. Täällä sinut toivottaa tervetulleeksi Suchitoton kaupunki mukulakivikatuineen ja valkeine taloineen. Vietät yön kaupungin yhteisökeskuksessa, jossa järjestetään erilaisia paikallisille asukkaille suunnattuja koulutusohjelmia. Tämän visiitin aikana saatkin siis samalla paremman käsityksen paikallisesta arjesta ja kulttuurista.

Suchitotosta matka jatkuu Cerro Verden kansallispuistoon ja sen henkeäsalpaavan kauniisiin maisemiin. Patikoi ylös Santa Anan tulivuorelle ja vietä yö puiston leirintäalueella.

Koe Antiguan historiallinen kaupunki matkalla Amerikan halki - KILROY

Etappi 9 Guatemala

Tervetuloa Guatemalaan! Tutustu ensin Antiguan kauniiseen siirtomaakaupunkiin ja sen dramaattiseen ympäristöön, ja ota sitten suunnaksi upean Atitlánjärven rannikko ja Panajachelin kaupunki.

Parin päivän pysähdyksen jälkeen luvassa on San Anders Itzapan pienessä vuoristokylässä ja sen yhteisökeskuksessa vietetty yö, josta matka jatkuu edelleen kohti Rio Dulcea Guatemalan keskiosissa. Täältä käsin seilaat jokea pitkin pieneen mutta tunnelmalliseen Livingstonin kaupunkiin Karibianmeren rannalla.

Guatemalan viimeisenä välietappina on Tikal ja opastettu kierros alueen mahtavilla maya-raunioilla.

Pysähdy Belizen paratiisimaisemissa matkalla Amerikan halki - KILROY

Etappi 10 Belize

Belizessä ensimmäisenä pysäkkinä on San Ignacion kylä, jossa sinulla on pari päivää aikaa osallistua useisiin vapaaehtoisiin aktiviteetteihin: lähde patikoimaan viidakkoon ja oppimaan alueen yrteistä ja lääkekasveista tai suuntaa tutustumaan läheisisiin arkeologisiin kaivauksiin.

Sitten matkareitti vie sinut Belize Cityyn, jossa hyppäät veneen kyytiin ja seilaat Caye Caulkerin paratiisisaarelle. Rentoudu täällä parin päivän ajan esimerkiksi snorklaamalla tai sukeltamalla - matkabudjettisi salliessa voit myös nousta ihastelemaan Karibianmeren "sinistä aukkoa" (Great Blue Hole) pienlentokoneen kyydistä.

Näe upeat maya-temppelit Meksikossa matkalla Amerikan halki - KILROY

Etappi 11 Meksiko

Seuraavat 3 viikkoa vierähtävät mukavasti Meksikossa. Näihin reissuviikkoihin mahtuu mm. muinaisten maya-temppeleiden ja -raunioiden ihmettelyä esimerkiksi Tulumussa, Chichen Itzassa ja Palenquessa sekä vierailuja toinen toistaan upeammissa siirtomaakaupungeissa. Lisäksi suuntaat veneretkelle huikeaan Sumidero Canyoniin ja pääset todistamaan sen jättiläismäisiä kallioseinämiä. Sitten vuorossa onkin pysähdys maan pääkaupunki Méxicon vilinässä: vietä pari päivää tämän suurkaupungin hulinassa ja koe todellinen kulttuuriryöppy. Tämän vierailun jälkeen vaihdat jälleen toisenlaisiin maisemiin, kun matkareitti vie sinut hämmästelemään mahtavaa Paricutínin tulivuorta, maistelemaan tequilaa Tequilan kaupunkiin ja testaamaan surffaustaitojasi Sayul...

Yhdysvalloissa riittää upeita kansallispuistoja kierrettäväksi - KILROY

Etappi 12 USA

Meksikosta ylität rajan Yhdysvaltoihin ja Arizonan osavaltioon. Matkaa jatketaan Phoenixin läpi aina ikoniselle Grand Canyonille ja eloisaan Las Vegasiin, jossa sinulla on aikaa tutustua kaupungin kasinoihin ja heittäytyä mukaan läpi yön jatkuvaan sykkeeseen. USA:n etapista ainutlaatuisen tekee etenkin vierailut lukuisissa luonnonpuistoissa. Patikoi Zionin ja Bryce Canyonin kansallispuistojen uskomattomilla aavikoilla ja kivimuodostelmilla, opi navajo-kulttuurista Monument Valleyssa ja bongaa biisoneita ja hanka-antilooppeja Antelope Island State Parkissa. Lisäksi pääset kiertelemään Yellowstonen mahtavilla trekkauspoluilla ja käyt katsastamassa myös uskomattoman Old Faithful -geysirin ennen kuin jatkat matkaa kohti Glacierin kansallispu...

Kanadan majesteettiset maisemat ovat yksi tämän reissun kohokohdista - KILROY

Etappi 13 Kanada

Myös Kanadan puolella upeat luonnonpuistot saavat jatkua, sillä seuraavaksi suuntaat Banffin ja Jasperin kansallispuistoihin. Täällä luvassa on upeita järviä ja henkeäsalpaavan kauniita maisemia. Vapaaehtoisia aktiviteettejakin riittää, sillä voit lähteä trekkaamaan tai pyöräilemään, testata koskenlaskua tai nousta ylös Whistler-vuorelle. Vähitellen matka jatkuu kohti Hazeltonin kaupunkia, jossa vierailet historiallisessa Ksan-intiaanikylässä ja opit Gitxsan-kansan elämästä ja historiasta. Tässä kohtaa reissua koukkaat myös pikaisesti Alaskan puolella, Hyderin kaupungissa ja Fish Creek Observation Sitella, jossa voit hyvällä tuurilla bongata karhuja lohenkalastuspuuhissa. Tämän jälkeen palaat vielä muutamaksi päiväksi Kanadan puolelle, Yuk...

Matka Amerikan halki huipentuu Alaskan majesteettisiin maisemiin - KILROY

Etappi 14 Alaska (USA)

Reissun viimeinen etappi on Alaskan osavaltio. Täällä matkareitti vie sinut ensin McCarthyn ja Kennicottin historiallisiin kaupunkeihin Wrangell-St. Eliasin kansallispuiston tuntumaan, jossa voit suunnata esimerkiksi kaivoskierrokselle, jäätikkökävelylle tai jääkiipeilemään.

Matkaa sitten syvälle Alaskan erämaan uumeniin veneen kyydissä jokea pitkin ja vaikutu alueen henkeäsalpaavan kauniin luonnon äärellä. Etenet vähitellen kohti Denalin kansallispuistoa, jossa lepää Pohjois-Amerikan korkein vuorenhuippu, Denali. Erämaassa vietettyjen öiden jälkeen tämä uskomaton seikkailu tulee päätökseensä Anchoragen kaupungissa, josta on helppo aloittaa kotimatka tai suunnata uusiin seikkailuihin!

Lue kaikki kerralla

Kesto

163 päivää

Startti

Cusco, Peru

Päätös

Anchorage, Alaska

Hintaan sisältyy

Majoitukset & paikalliset kuljetukset

Alk. hinta*
12 667 EUR
Tervetuloa mukaan unohtumattomalle seikkailulle Amerikan halki, jonka aikana matkaa taitetaan läpi 13 maan aina Etelä-Amerikasta Alaskaan. Tällä reissulla mykistyt muinaisten temppeleiden edessä, kapuat ylös mahtavien tulivuorten rinteille, sukellat syvälle sademetsiin, tanssahtelet suurkaupunkien yöelämässä, annat adrenaliinin virrata huikeiden aktiviteettien parissa ja tietysti myös rentoudut rantaparatiiseissa. Lisäksi patikoit uskomattomissa kansallispuistoissa, maistelet paikallisten keittiöiden antimia ja tutustut alkuperäiskansojen kulttuureihin.

Tämä unelmien reissu Amerikan halki lähtee liikkeelle Perusta ja muinaisilta inkavaltakunnan raunioilta: trekkaa Andien rinteillä ja näe hämmästyttävä Machu Picchu omin silmin. Näistä maisemista matka etenee seuraavien viikkojen ajan Ecuadorin ja Kolumbian läpi Väli-Amerikkaan, jossa luvassa on esimerkiksi vehreitä viidakoita, tulivuoria, turkoosia merivettä ja historiallisia siirtomaakaupunkeja. 

Reissu jatkuu läpi Meksikon, ohi maan vaikuttavien maya-temppelien ja sykkivän pääkaupungin. Vähitellen Väli-Amerikan tropiikki vaihtuu Pohjois-Amerikan majesteettiisiin erämaihin USA:n ja Kanadan mahtavissa kansallispuistoissa.

Reilun viiden kuukauden jälkeen reissu huipentuu lopulta Alaskaan. Näiden kuukausien aikana olet todistanut paitsi luonnon ja historian mahtipontisuutta, myös tutustunut eri maiden ja alueiden kulttuureihin ja elämänmenoon ruohonjuuritasolla, viettämällä aikaa paikallisten asukkaiden kanssa ja oppimalla heidän perinteistään. 

Valmiina elämää suuremmalle seikkailulle? Kätevin tapa aloittaa matkasuunnittelu ja haaveiden muuttaminen konkreettisiksi suunnitelmiksi on kysyä kaikki mahdolliset mielessä pyörivät kysymykset. Varaa henkilökohtainen aika suunnittelulle, niin keräämme vastaukset ja juuri sinulle sopivat vinkit ja ehdotukset valmiiksi. Matkasuunnittelu on ilmaista eikä sido sinua mihinkään.

Varaa maksuton suunnitteluaika

Hintaan sisältyy
 • Majoitukset: Majoittuminen tapahtuu pääasiassa eritasoisilla leirintäalueilla, mutta myös hostelleissa ja hotelleissa. Yksi yö vietetään paikallisten asukkaiden kodeissa ja yksi riippumatossa nukkuen!
 • Paikalliset kuljetukset: Tällä reissulla kilometrejä taitetaan matkustajabussiksi muunnetun rekan kyydissä, mutta myös jeepillä, veneellä, lentokoneella (reissun sisäiset lennot) ja junalla.
 • Osa aktiviteeteista: Reissun aikana sinulla on mahdollisuus osallistua lukuisiin aktiviteetteihin, joista osa sisältyy hintaan ja osa on erikseen maksullisia. Lue tarkempi matkakuvaus täältä.

Tämän kiertomatkan lisäksi saat meiltä tietenkin myös lennot, matkavakuutukset ja muut aktiviteetit unelmiesi matkalle. Helpoiten pääset matkasuunitelmissasi alkuun, kun tulet käymään joko Helsingin tai Turun toimistollamme ja kerrot meille haaveistasi ja budjetistasi. 

Varaa maksuton aika matkasuunnitteluun

 

Kohokohtia matkan varrella
 • Maaginen Machu Picchu
 • Mysteeriset Naczan linjat
 • Henkeäsalpaavan upeat tulivuoret, vesiputoukset ja vehreät sademetsät
 • Paikallisiin asukkaisiin ja heidän kulttuureihinsa tutustuminen
 • Kauniit ja historialliset siirtomaakaupungit
 • Väli-Amerikan rantaparatiisit
 • Maya-temppelit Meksikossa
 • USA:n ja Kanadan mahtavat kansallispuistot ja erämaat

... ja lisäksi paljon, paaaaljon muuta.

Kysy tästä reissusta

Upcoming events

See more events ({{ allEventCardsTotal }})

Valmiina elämää suuremmalle matkalle Amerikan halki?

Jos tämä esimerkkireissu vastaa haaveitasi, ota ihmeessä meihin yhteyttä ja kysy lisätietoja yksityiskohdista ja käytännön asioista. Kerro, milloin haluat lähteä matkaan, onko jotakin, mitä haluat vaihtaa tässä esitetystä ja kuinka monta henkeä reissuporukkaanne kuuluu. Näillä tiedoilla pääsemme jo hyvään alkuun unelmiesi reissun räätälöinnissä.

Kysy pois!

Lisää inspiraatiota

Matkatarinoita Amerikasta

1/3: Minne haluat matkata?

Valitse matkakohde ja aika, jonka haluat viettää matkakohteessa.

2/2: Minkälainen matkaaja olet?

Valitse seuraavista vaihtoehdoista yksi tai useampi. Kerro meille mitä matkaltasi haluat, niin osaamme ehdottaa sinulle sopivimmat vaihtoehdot ja matkavinkit.

3/3: Yhteystietosi

Jätä yhteystietosi, niin saamme sinuun yhteyden matkasuunnitelmiesi tiimoilta. Mitä enemmän jätät lisätoiveita, sen osuvampia ehdotuksia osaamme kerätä sinulle.

Valmista!

 • {{ autoCompletedDeparture.Name }}{{ autoCompletedDeparture.ParentName? ', ' + autoCompletedDeparture.ParentName : '' }}. {{ autoCompletedDeparture.TypeName }}

Ole hyvä ja syötä päivämäärä

Poista kohde
60+
1
 • {{ autoCompletedDestination.Name }} {{ autoCompletedDestination.ParentName? ', ' + autoCompletedDestination.ParentName : '' }}. {{ autoCompletedDestination.TypeName }}

Pääset eteenpäin heti kun valitset lähtöpaikan ja vähintään yhden matkakohteen reitillesi.

 • {{ destination.Name }}{{ destination.ParentName? ', ' + destination.ParentName : '' }}. {{ destination.TypeName }}

Pääset eteenpäin heti kun valitset lähtöpaikan ja vähintään yhden matkakohteen reitillesi.

"Suunnittelen ensimmäistä pitkää reissuani"

"Vapaaehtoistyöt & muu työskentely matkalla houkuttelee"

"Haluan oppia jotakin uutta & astua mukavuusalueeni ulkopuolelle"

"Haluan kulttuurikokemuksia ja matkaseuraa muista reissaajista"

"Olen kiinnostunut myös lentolipuista"

"Kaipaan apua matkasuunnitteluun"

Nimi olisi kiva!

Syötä tähän syntymäpäiväsi. Tarvitsemme tiedon mahdollisia alennuksia varten.

Kerro meille sähköpostiosoitteesi, niin osaamme lähettää neuvot oikeaan osoitteeseen.

+
-
10.000+
{{absoluteMinBudget}}
Matkan suunnittelu - KILROY

Matka alkaa:

{{departure}}

Matkakohteet:

{{destinationsListFullNamesWithDuration.slice(0, destinationsListFullNamesWithDuration.length - 1).join(" - ")}}

Viimeinen kohde:

{{destinationsListFullNamesWithDuration[destinationsListFullNamesWithDuration.length - 1]}}

Matkalle lähdössä:

{{numberOfTravellers}}

Mikä haluat tehdä ja kokea matkallasi?

{{chosenInterests.join(" - ")}}

Olet tältä erää valmis unelmamatkasi suunnitelman kanssa!
Homma etenee seuraavasti: 1) Saat kopion alustavasta suunnitelmastasi sähköpostiisi. 2) Me aloitamme työskentelyn. Joku matka-asiantuntijoistamme ottaa suunnitelmasi käsittelyyn ja etsii sinulle parhaat mahdolliset, toiveitasi vastaavat vaihtoehdot. 3) Arkisin kuulet meistä vuorokauden kuluessa; jos taas teet suunnitelmia viikonloppuna, malta mielesi maanantaille. Odotellessa voit tietenkin aina soittaa meille +358 9 680 78 200. Huom! Jos et saa vastausta parin päivän kuluessa, tarkista roskapostikansiosi.

Matkan suunnittelu - KILROY

Matka alkaa:

{{departure}}

Matkakohteet:

{{destinationsListFullNamesWithDuration.slice(0, destinationsListFullNamesWithDuration.length - 1).join(" - ")}}

Viimeinen kohde:

{{destinationsListFullNamesWithDuration[destinationsListFullNamesWithDuration.length - 1]}}

Matkalle lähdössä:

{{numberOfTravellers}}

Mikä haluat tehdä ja kokea matkallasi?

{{chosenInterests.join(" - ")}}

alt

Suunnittele oma matkasi

 1. Valitse unelmiesi kohteet ja tekeminen. 
 2. Me etsimme käytännön vaihtoehdot ja annamme tarjouksen.
 3. Saat henkilökohtaisia neuvoja ja ohjeita matkasuunnitelmaasi.

Tarkistamme, että reittitoiveesi on mahdollinen ja kerromme, kuinka saat eniten irti budjetistasi. Saat vinkkejä kohteisiin ja matkustamiseen ylipäätänsä. Suunnitteluapu on maksutonta eikä sido sinua mihinkään.

Etappi 1 Peru

Matka Amerikan halki alkaa Perusta ja näistä maisemista - KILROY

Eeppinen matka Amerikan halki alkaa muiden reissaajien tapaamisella Cuscossa. Suosittelemme, että saavut paikan päälle vähintään vuorokautta ennen varsinaisen kiertomatkan starttia, jotta ehdit alkuun hiukan totutella alueen vuoristoiseen ilmastoon.

Ensimmäisten reissupäivien aikana patikoit Andien rinteillä, tutustut muinaisiin Inkavaltakunnan raunioihin ja kiertelet Cuscon historiallisessa kaupungissa. Lisäksi pääset ihastelemaan legendaarisen Machu Picchun henkeäsalpaavia maisemia.

Cuscon alueelta matka jatkuu pieneen Raqchin kylään, jossa yövyt paikallisten asukkaiden luona ja osallistut esimerkiksi uskonnolliseen seremoniaan. Yksi Perun visiitin mielenkiintoisimmista välietapeista on myös pysähdys Nazcan kylässä, jossa sijaitsevat mysteeriset Nazcan linjat. Nämä ovat maahan kaiverrettuja kuvioita muinaisen Nazca-kulttuurin ajoilta, jotka pääsevät parhaiten oikeuksiinsa ilmasta käsin. Voitkin halutessasi ja matkakassasi salliessa nousta pienlentokoneen kyytiin hämmästelemään näitä ihmeellisiä kuvioita lintuperspektiivistä.

Perussa ihastelet myös esimerkiksi Ballestas-saarten luontoa, tutustut pääkaupunki Limaan, kiertelet Cordillera Blancan upealla vuoristoalueella ja vietät leppoisaa rantaelämää Punta Salissa, aivan Tyynenmeren tuntumassa.

Etappi 2 Ecuador

Tutustu Amazonin sademetsään matkalla Amerikan halki - KILROY

Perusta ylität rajan Ecuadorin puolelle ja jatkat ensin matkaa kauniseen siirtomaakaupunkiin, Cuencaan, joka on kuuluisan "panamahatun" synnyinpaikka. Täältä matkareitti vie sinut syrjäiseen Chugchilánin kylään, jossa sinulla on mahdollisuus päästä nauttimaan mm. perinteisen ecuadorilaisen keittiön antimista. Lisäksi tähän osuuteen kuuluu vierailu Quilotoan upealla kraaterijärvellä, josta sitten patikoit takaisin Chugchilániin pienten kylien ja upeiden kanjonien ohitse.

Vähitellen matka etenee lähemmäs Tenan kaupunkia, joka sijaitsee aivan Amazonin sademetsän tuntumassa. Vietät täällä kolme yötä paikallisen yhteisön rakentamassa ekomökissä ja pääset samalla lähikosketuksiin viidakon kanssa. Näihin reissupäiviin kuuluu mm. patikointia läheisille vesiputouksille ja kanoottiretkiä Napo-joella. Näet myös muinaisia fossiileita ja kalliomaalauksia, ja vierailet paikallisen Quichua-yhteisön luona.

Ecuadorin etappiin sisältyy lisäksi visiitti maan pääkaupungissa Quitossa sekä päiväntasaajaa merkitsevällä Mitad del Mundon monumentilla.

Etappi 3 Kolumbia

Kiertele Kolumbian värikkäillä kujilla matkalla Amerikan halki - KILROY

Kolumbiassa suuntaat aluksi upeaan siirtomaakaupunkiin, Popayániin, jossa sinulla on päivän verran aikaa osallistua eri aktiviteetteihin: lähde esimerkiksi patikoimaan tai rentoutumaan läheisille kuumille lähteille. Sitten vuorossa on vierailu Valle de Cocoran laaksossa: täällä pääset hämmästelemään maailman suurimpia palmupuita ja opit paikallisesta kahvintuotannosta.

Seuraavien päivien ajan reissu etenee kohti Medellínin eloisaa kaupunkia, jossa voit viettää aikaa kiertelemällä lukuisissa puistoissa, kirkoissa ja museoissa. Ja miksi et samalla lähtisi myös hiukan irrottelemaan tämän suurkaupungin yöelämään?

Kolumbian osuuden loppupuolella luvassa on parin päivän patikkaretki Tayornan kansallispuistossa aivan Karibianmeren rannikolla. Tutustut täällä muinaisiin raunioihin ja ihastelet upeita maisemia matkan varrella - lisäksi voit lähteä esimerkiksi snorklaamaan tai ihan vaan rentoutua kansallispuiston koskemattomalla rantahiekalla. Lisätunnelmaa tuo yöpyminen riippumatossa!

Etappi 4 Panama

Poikkea Panama Cityyn matkalla Amerikan halki - KILROY

Seuraavaksi hyppäät lennolle Kolumbiasta Panamaan. Panama Cityssä opit Panaman kanavan historiasta ja sen merkityksestä 1900-luvun maailmanpolitiikassa. Lisäksi suuntaat veneretkelle Alajuela-järvelle Chagresin kansallispuistoon ja näet samalla muinaisen Camino Real -tien jäänteet. Kyseessä on Karibianmereltä Tyynellemerelle kulkeva tie, jota käytettiin kullan ja hopean kuljettamiseen 1500-luvulla.

Panamassa nautit myös perinteisestä ruuasta ja voit halutessasi osallistua huikeisiin lisäaktiviteetteihin: testaa esimerkiksi koskenlaskua, vieraile kahviplantaasilla, patikoi Panaman korkeimmalle huipulle 3 478 metrin korkeuteen tai pulahda rauhoittumaan kuumiin lähteisiin.

Etappi 5 Costa Rica

Matka Amerikan halki vie sinut Costa Ricaan - KILROY

Ylitä raja Costa Ricaan ja ota sitten suunnaksi upea Manuel Antonion kansallispuisto. Täällä opit alueen kasvistosta ja eläimistöstä samalla kun lumoudut puiston henkeäsalpaavan kauniista maisemista Näiden reissupäivien aikana voit myös osallistua lukuisiin eri aktiviteetteihin aina surffauksesta sukellukseen ja koskenlaskusta ratsastukseen. Ja näiden aktiviteettien päätteeksi voitkin hyvillä mielin lekotella rantahiekalla .

Seuraavaksi vuorossa on vierailu Tilarán kaupungissa, josta käsin voit käydä samoilemassa Monteverden tiheissä pilvimetsissä ja tutustumassa alueen kahviplantaaseihin. Sitten jatkat matkaa taksi- ja venekyydityksellä La Fortunan hurmaavaan kaupunkiin, joka lepää mahtavan Arenal-tulivuoren varjossa. Täälläkin luvassa on mahdollisuuksia vaelluksille tai esimerkiksi koskenlaskun ja zipliningin testaamiselle. Yöpyminen tapahtuu ihastuttavassa cabana-mökissä.

Etappi 6 Nicaragua

Pysähdy Nicaraguassa matkalla Amerikan halki - KILROY

Ensimmäinen pysäkki Nicaraguassa on San Jorgen pikkukaupunki Nicaragua-järven (Väli-Amerikan suurimman järven) rannalla. Nouse veneen kyytiin ja seilaa järven vulkaaniselle Ometepen saarelle: täällä voit kavuta Concepción-tulivuoren huipulle tai hämmästellä saaren mystisiä ja ikivanhoja kalliopiirroksia.

Saarella yövytyn yön jälkeen palaat takaisin San Jorgeen ja jatkat matkaa kohti Granadan historiallista kaupunkia: käppäile täällä pitkin vanhankaupungin katuja ja tutustu paikalliseen kulttuuriin lähietäisyydeltä. Nicaraguassa vierailet myös Masayan pikkukaupungin toreilla ja Masayan tulivuoren aktiivisella kraaterilla, jonka jälkeen matkareitti vie sinut yliopistokaupunki Leónin kautta Somoton kanjoniin.

Etappi 7 Honduras

Vieraile Roatanin paratiisisaarella Hondurasissa - KILROY

Nicaraguasta reissaat Hondurasin puolelle ja Yojoa-järveä ympäröivälle vehreälle maaseudulle. Vietät yhden yön näissä ihastuttavissa maisemissa, jonka jälkeen vuorossa on ajomatka San Pedro Sulan kaupunkiin ja lentomatka trooppiselle Roatánin saarelle. Tämän saaren paratiisimaisemat tarjoavat mahtavat puitteet erilaisille lisäaktiviteeteille: voit lähteä esimerkiksi snorklaamaan, ratsastamaan tai melomaan - tai toki voit myös vain rentoutua drinkki kädessäsi saaren valkeilla hiekkarannoilla.

Roatánissa vietettyjen päivien jälkeen palaat takaisin mantereelle ja suuntaat sitten pieneen Copánin kylään, jossa pääset kiertelemään ikivanhoilla maya-raunioilla.

Etappi 8 El Salvador

Näe Cerro Verden kansallispuiston maisemat matkalla Amerikan halki - KILROY

Seuraavana luvassa on lyhyt, mutta sitäkin avartavampi pyrähdys El Salvadorissa. Täällä sinut toivottaa tervetulleeksi Suchitoton kaupunki mukulakivikatuineen ja valkeine taloineen. Vietät yön kaupungin yhteisökeskuksessa, jossa järjestetään erilaisia paikallisille asukkaille suunnattuja koulutusohjelmia. Tämän visiitin aikana saatkin siis samalla paremman käsityksen paikallisesta arjesta ja kulttuurista.

Suchitotosta matka jatkuu Cerro Verden kansallispuistoon ja sen henkeäsalpaavan kauniisiin maisemiin. Patikoi ylös Santa Anan tulivuorelle ja vietä yö puiston leirintäalueella.

Etappi 9 Guatemala

Koe Antiguan historiallinen kaupunki matkalla Amerikan halki - KILROY

Tervetuloa Guatemalaan! Tutustu ensin Antiguan kauniiseen siirtomaakaupunkiin ja sen dramaattiseen ympäristöön, ja ota sitten suunnaksi upean Atitlánjärven rannikko ja Panajachelin kaupunki.

Parin päivän pysähdyksen jälkeen luvassa on San Anders Itzapan pienessä vuoristokylässä ja sen yhteisökeskuksessa vietetty yö, josta matka jatkuu edelleen kohti Rio Dulcea Guatemalan keskiosissa. Täältä käsin seilaat jokea pitkin pieneen mutta tunnelmalliseen Livingstonin kaupunkiin Karibianmeren rannalla.

Guatemalan viimeisenä välietappina on Tikal ja opastettu kierros alueen mahtavilla maya-raunioilla.

Etappi 10 Belize

Pysähdy Belizen paratiisimaisemissa matkalla Amerikan halki - KILROY

Belizessä ensimmäisenä pysäkkinä on San Ignacion kylä, jossa sinulla on pari päivää aikaa osallistua useisiin vapaaehtoisiin aktiviteetteihin: lähde patikoimaan viidakkoon ja oppimaan alueen yrteistä ja lääkekasveista tai suuntaa tutustumaan läheisisiin arkeologisiin kaivauksiin.

Sitten matkareitti vie sinut Belize Cityyn, jossa hyppäät veneen kyytiin ja seilaat Caye Caulkerin paratiisisaarelle. Rentoudu täällä parin päivän ajan esimerkiksi snorklaamalla tai sukeltamalla - matkabudjettisi salliessa voit myös nousta ihastelemaan Karibianmeren "sinistä aukkoa" (Great Blue Hole) pienlentokoneen kyydistä.

Etappi 11 Meksiko

Näe upeat maya-temppelit Meksikossa matkalla Amerikan halki - KILROY

Seuraavat 3 viikkoa vierähtävät mukavasti Meksikossa. Näihin reissuviikkoihin mahtuu mm. muinaisten maya-temppeleiden ja -raunioiden ihmettelyä esimerkiksi Tulumussa, Chichen Itzassa ja Palenquessa sekä vierailuja toinen toistaan upeammissa siirtomaakaupungeissa. Lisäksi suuntaat veneretkelle huikeaan Sumidero Canyoniin ja pääset todistamaan sen jättiläismäisiä kallioseinämiä.

Sitten vuorossa onkin pysähdys maan pääkaupunki Méxicon vilinässä: vietä pari päivää tämän suurkaupungin hulinassa ja koe todellinen kulttuuriryöppy. Tämän vierailun jälkeen vaihdat jälleen toisenlaisiin maisemiin, kun matkareitti vie sinut hämmästelemään mahtavaa Paricutínin tulivuorta, maistelemaan tequilaa Tequilan kaupunkiin ja testaamaan surffaustaitojasi Sayulitan kylään, Tyynenmeren rannalle.

Etappi 12 USA

Yhdysvalloissa riittää upeita kansallispuistoja kierrettäväksi - KILROY

Meksikosta ylität rajan Yhdysvaltoihin ja Arizonan osavaltioon. Matkaa jatketaan Phoenixin läpi aina ikoniselle Grand Canyonille ja eloisaan Las Vegasiin, jossa sinulla on aikaa tutustua kaupungin kasinoihin ja heittäytyä mukaan läpi yön jatkuvaan sykkeeseen.

USA:n etapista ainutlaatuisen tekee etenkin vierailut lukuisissa luonnonpuistoissa. Patikoi Zionin ja Bryce Canyonin kansallispuistojen uskomattomilla aavikoilla ja kivimuodostelmilla, opi navajo-kulttuurista Monument Valleyssa ja bongaa biisoneita ja hanka-antilooppeja Antelope Island State Parkissa.

Lisäksi pääset kiertelemään Yellowstonen mahtavilla trekkauspoluilla ja käyt katsastamassa myös uskomattoman Old Faithful -geysirin ennen kuin jatkat matkaa kohti Glacierin kansallispuiston koskematonta luontoa.

Etappi 13 Kanada

Kanadan majesteettiset maisemat ovat yksi tämän reissun kohokohdista - KILROY

Myös Kanadan puolella upeat luonnonpuistot saavat jatkua, sillä seuraavaksi suuntaat Banffin ja Jasperin kansallispuistoihin. Täällä luvassa on upeita järviä ja henkeäsalpaavan kauniita maisemia. Vapaaehtoisia aktiviteettejakin riittää, sillä voit lähteä trekkaamaan tai pyöräilemään, testata koskenlaskua tai nousta ylös Whistler-vuorelle.

Vähitellen matka jatkuu kohti Hazeltonin kaupunkia, jossa vierailet historiallisessa Ksan-intiaanikylässä ja opit Gitxsan-kansan elämästä ja historiasta. Tässä kohtaa reissua koukkaat myös pikaisesti Alaskan puolella, Hyderin kaupungissa ja Fish Creek Observation Sitella, jossa voit hyvällä tuurilla bongata karhuja lohenkalastuspuuhissa. Tämän jälkeen palaat vielä muutamaksi päiväksi Kanadan puolelle, Yukonin territorion alueelle, jossa koettiin aikoinaan Klondiken kultaryntäys.

Etappi 14 Alaska (USA)

Matka Amerikan halki huipentuu Alaskan majesteettisiin maisemiin - KILROY

Reissun viimeinen etappi on Alaskan osavaltio. Täällä matkareitti vie sinut ensin McCarthyn ja Kennicottin historiallisiin kaupunkeihin Wrangell-St. Eliasin kansallispuiston tuntumaan, jossa voit suunnata esimerkiksi kaivoskierrokselle, jäätikkökävelylle tai jääkiipeilemään.

Matkaa sitten syvälle Alaskan erämaan uumeniin veneen kyydissä jokea pitkin ja vaikutu alueen henkeäsalpaavan kauniin luonnon äärellä. Etenet vähitellen kohti Denalin kansallispuistoa, jossa lepää Pohjois-Amerikan korkein vuorenhuippu, Denali. Erämaassa vietettyjen öiden jälkeen tämä uskomaton seikkailu tulee päätökseensä Anchoragen kaupungissa, josta on helppo aloittaa kotimatka tai suunnata uusiin seikkailuihin!

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hakemasi sivu näyttäisi olevan kadoksissa. Jos et löydä etsimääsi, kysy meiltä apuja sivun alakulmasta.