Varaa lennot

Type

Matkustajat

Aikuiset (yli 12 v)

+
{{ adultsValue }}
-

Lapset (0-11 v)

+
{{ childrenValue }}
-

Sylilapset (alle 2 v, ei omaa paikkaa)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Cabin Class

Pakollinen kenttä

9 Vain valitut päivämäärät Economy

Type

Matkustajat

Aikuiset (yli 12 v)

+
{{ adultsValue }}
-

Lapset (0-11 v)

+
{{ childrenValue }}
-

Sylilapset (alle 2 v, ei omaa paikkaa)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Flexibility

ClassOptionsPakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Hae ja varaa lennot

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Hae ja varaa lennot

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Hae ja varaa lennot
{{ section.name }} Asiakastuki

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Asiakastuki
Hae matkakohteita, aktiviteetteja, yliopistoja, kokemuksia...

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota yhteyttä, niin autamme sinua eteenpäin matkasuunnitelmissasi.

Istumapaikkavaraukset ja yöjunat

Istumapaikkavarauksien tekeminen on osa Interrail-matkaa

Istumapaikkavaraukset ja yöjunat

Tältä sivulta löydät hyödyllistä lisätietoa istumapaikkavarauksista ja yöjunista.

Istumapaikkavaraukset

Interrail-passin avulla voit tutustua 33 eri maahan omaa tahtiasi valitsemiasi junareittejä pitkin. Jotkut junayhtiöt ja maat kuitenkin vaativat, että sinulla on etukäteen varattuna istumapaikka junassa. Tämä koskee erityisesti suurnopeusjunia ja yöjunia.

Istumapaikkavarauksen hyödyt

 • Varmistettu istumapaikka antaa mielenrauhaa ja mukavuutta, kun et joudu seisomaan käytävillä täyteen buukatussa junassa.
 • Istumapaikkavarausten tekeminen etukäteen mahdollistaa sen, että pääset istumaan matkatovereidesi viereen.
 • Usein ne junat, joissa istumapaikkoja vaaditaan, ovat myös kaikkein nopeimpia junia. Tämä tarkoittaa, että pystyt matkustamaan muita junia nopeammin paikasta toiseen.
 • Istumapaikkavaraus saattaa pitää sisällään muita mukavuuksia ja palveluita, kuten leveämmät penkit ja ilmaisen WiFin. 
 • Joissain tapauksissa istumapaikkaan saattaa sisältyä myös ateria ja juotavaa tai muita palveluita.

Missä maissa istumapaikat pitää varata etukäteen? 

Istumapaikka tulee varata etukäteen seuraavissa maissa:

 • Suomessa, Ruotsissa, Ranskassa, Espanjassa ja Italiassa.

Kesäkuukausina (huhti-syyskuu) istumapaikkavarauksien tekeminen on myös pakollista Tanskan ja Hampurin välisille junayhteyksille.

Suosittelemme, että tarkistat aina etukäteen tarvittavat istumapaikkavaraukset valitsemallesi reitille. Voit lukea lisätietoa paikkavarauskäytännöistä Interrail Pass -oppaasta, joka sisältyy kaikkiin kauttamme hankittuihin Interrail-passeihin. Voit myös käydä virallisella Interrail-sivustolla tai tutustua FAQ-osioomme.

Paljonko paikkavarauksen tekeminen maksaa?

Istumapaikkavarauksien hinnat vaihtelevat junayhtiön mukaan, eli hinnoissa saattaa olla suuriakin eroja eri maiden välillä. Paikkavarauksien tekeminen Itä-Euroopassa ja Balkanilla on yleisesti ottaen huomattavasti edullisempaa kuin Keski- ja Pohjois-Euroopassa.

Maan sisäisellä junamatkalla varauksen tekeminen maksaa yleensä noin 1-10 euroa, kun taas eri maiden välisillä luotijunilla matkustaessa paikkavaraus on yleensä noin 20-60 euroa. Yöjunissa paikkavaraukset ovat aina pakollisia ja hinnat vaihtelevat jonkin verran, mutta yleensä pyörivät 50 euron tuntumassa.

Huomioithan, että istumapaikkavarauksien tekeminen ei sisälly Interrail-lippujen hintaan, joten ota tämä huomioon omaa budjettiasi laatiessasi.

Tiedossa budjettimatka?

Jos matkustat tiukalla budjetilla, etkä halua maksaa ylimääräistä paikkavarauksista, voit myös aivan yhtä hyvin matkustaa taajamajunilla (nämä eivät vaadi paikkavarauksia). 

 • Suuntaa turistialueiden ulkopuolelle ja vieraile joissakin Euroopan hurmaavista pikkukylistä ja -kaupungeista
 • Ihastele maisemia: monet taajamajunat kulkevat uskomattoman upeiden maisemien halki, jolloin pääset nauttimaan näistä näkymistä hitaammalla temmolla
 • Taajamajunissa tutustut myös helposti paikallisiin ihmisiin, sillä he usein käyttävät juuri näitä junayhteyksiä
 • Joustavuus! Jos myöhästyt yhdestä junasta, ei hätää, sillä taajamajunat kulkevat tiheään tahtiin, joten voit hypätä heti seuraavaan

Miten ja missä voin tehdä paikkavarauksen?

Jos olet tilannut Interrail-passin meiltä, lähetämme sinulle yksityiskohtaisen kartan, jossa näkyvät kaikki junareitit sekä yleiskatsaus siihen, millä reiteillä istumapaikkavaraukset ovat pakollisia. Lisäksi saat Interrail Pass -oppaan, joka käy läpi kaikki asiat, jotka sinun tulisi tietää sekä ennen matkaa, matkan aikana että sen jälkeen.

Jos haluat tehdä istumapaikkavarauksia ennen matkasi alkua, suosittelemme, että siirryt viralliselle Interrail-sivustolle, jonka kautta voit tehdä varaukset.

Matkasi aikana kehotamme sinua hyödyntämään paikallisten rautatieasemien lippupisteitä sekä virallista Interrail Planner App -sovellusta. Täältä löydät kaikki tarvittavat käytännön tiedot reilaukseen, istumapaikkavarauksiin ja alennuksiin liittyen.

Miten yöjunat toimivat? 

Suosittelemme ehdottomasti yöjunilla matkustamista reissusi aikana. Tämä on ainutlaatuinen kokemus ja myös erinomainen tapa taittaa useita kilometrejä yön aikana. Lisäksi säästät rahaa, kun et joudu varaamaan yöpaikkaa hostellista.

Yöjunissa paikkavaraukset ovat aina pakollisia ja ne tulee varata etukäteen.

Pitääkö kaikki paikkavaraukset tehdä etukäteen? 

Suosittelemme, että aloitat matkasi suunnittelun niin pian kuin mahdollista. On hyvä kartoittaa ne kohteet ja alueet, joissa haluat vierailla, jotta ainakin tiedät, miten päästä paikan päälle ja sieltä takaisin. 

Yleisenä suosituksena on, että varaat muutaman istumapaikan etukäteen. Jos olet tyyppi, joka ei halua suunnitella turhia etukäteen tai jos sinulla on reippaasti aikaa matkustaa, yksi tai kaksi paikkavarausta voi olla tarpeeksi ja loput voit varata matkan päällä. Niille, jotka haluavat kokea enemmän lyhyemmässä ajassa, useamman paikkavarauksen tekeminen on kannattavaa.

Huomaathan, että kesäkuukausina liikkeellä on aina enemmän ihmisiä, joten paikkavaraukset on hyvä tehdä mahdollisimman aikaisin, sillä istumapaikkavaraukset voivat olla loppuunmyytyjä jopa 2-3 kuukautta etukäteen.

alt

Suunnittele oma Interrail-matkasi

 1. Valitse unelmiesi kohteet ja tekeminen.
 2. Me etsimme käytännön vaihtoehdot ja annamme tarjouksen.
 3. Saat henkilökohtaisia neuvoja ja ohjeita matkasuunnitelmaasi.

Tarkistamme, että reittitoiveesi on mahdollinen ja kerromme, kuinka saat eniten irti budjetistasi. Saat vinkkejä kohteisiin ja matkustamiseen ylipäätänsä. Suunnitteluapu on maksutonta eikä sido sinua mihinkään.

Aloita matkasuunnittelu

Täytä puuttuvat tiedot

Oops! Jotain meni pieleen, yritä uudelleen!

Sulje
Ota yhteyttä
Lähetä sähköpostia

Haluatko lähteä maailmalle, mutta kaipaat ideointiapua ja jonkun, kenen kanssa pallotella vaihtoehtoja? Kaipaatko vinkkejä aktiviteetteihin ja reittisuunnitteluun? Ota yhteyttä, niin suunnitellaan haaveesi toteutuksiksi. Jos sinulla on kysymys liittyen sivuiltamme ostamiisi lentolippuihin, ota yhteyttä Asiakastukeen.

Pakollinen kenttä
Pakollinen kenttä

Olemme lähettäneet sinulle vahvistuksen viestistäsi sähköpostiisi. Palaamme asiaan mahdollisimman pian.

Huom! Pidä varmuuden vuoksi silmällä myös roskapostikansiotasi siltä varalta, että vastauksemme eksyy sinne.

Saat pian vahvistuksen sähköpostiosoitteeseen {{email}}

Varaa suunnitteluaika

Kaipaatko vinkkejä aktiviteetteihin ja reittisuunnitteluun? Varaa maksuton suunnitteluaika & aloita seuraavan reissusi suunnittelu matka-asiantuntijoiden kanssa. Voit varata ajan tapaamiselle Turun tai Helsingin myymäläämme, tai vaihtoehtoisesti voit pyytää, että tapaaminen hoidetaan joko puhelimitse tai videopuhelun välityksellä.

 • {{ officeOption }}
Pakollinen kenttä

Jes, ajanvaraus reissusuunnitelmien pohdintaan on oikea suunta haaveiden muuttamisessa toteutuneiksi seikkailuiksi!

Kuulet meistä pian – ensin viestisi vastaanoton vahvistamisen merkeissä ja sitten vielä erikseen ehdottamasi ajan tiimoilta. Huomaathan, että varaamasi aika on vahvistettu vasta, kun olet saanut meiltä mailia. 

Pidä varmuuden vuoksi silmällä myös roskapostikansiotasi siltä varalta, että vastauksemme eksyy sinne.

Saat pian vahvistuksen sähköpostiosoitteeseen {{email}}

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hakemasi sivu näyttäisi olevan kadoksissa. Jos et löydä etsimääsi, kysy meiltä apuja sivun alakulmasta.