{{ section.name }} Asiakastuki

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Asiakastuki
Hae matkakohteita, aktiviteetteja, yliopistoja, kokemuksia...

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota yhteyttä, niin autamme sinua eteenpäin matkasuunnitelmissasi.

Merkityksellistä matkustamista Thaimaassa

thailand-biking-cover

Tutustu Thaimaahan yökerhoja ja hiekkarantoja syvemmältä

Sukellusta, juhlintaa ja rannalla loikoilua - tästä koostuu yleinen käsitys Thaimaasta. Kuten monien asioiden kohdalla, valtavirta ja sosiaalinen media vaikuttavat paljon mielikuvaamme siitä, miltä Thaimaan kaltainen maa näyttää. Mikään näistä yllä listaamistamme ei kuitenkaan ole tavanomaista arkea useimmille thaimaalaisille, joten miksi me matkustaessamme pyrkisimme pelkästään näihin kokemuksiin? Koh Taolla sukeltamisen ja Phuketissa juhlimisen lisäksi Thaimaa tarjoaa paljon muutakin. 

Merkityksellinen Thaimaa
Kaakkois-Aasiassa on lukuisia huikeita kohteita. Thaimaa kuitenkin peittoaa niistä useimmat monipuolisuudellaan: olipa haaveissasi sitten surffaus, sukellus, urbaanielämä tai luonnon kauneus, Thaimaasta löydät sen varmasti. Tarjolla on myös useita vaihtoehtoja, jos haluat rikastuttaa ja syventää matkakokemustasi esimerkiksi vapaaehtoistöiden, kokkauskurssien tai vaikkapa koodausleirin kautta.

Heittäydy syvälle thaimaalaiseen kulttuuriin

Tämä voi olla helpommin sanottu kuin tehty. Turistina olet tietyssä mielessä aina ulkopuolinen "tarkkailija", joka seuraa sivusta paikallista elämää. Kyseessä on vähän sama juttu, kuin jos sammuttaisit telkkarin elokuvan päättymisen jälkeen. Olipa elokuva kuinka mukaansatempaava tahansa, palaat aina sen päätyttyä omaan elämääsi täysin eri todellisuudessa. 

Mutta emmekö me kaikki kuitenkin matkusta kokeaksemme uusia asioita ja kulttuureita sekä tavataksemme uusia ihmisiä? Miksi sitten olemme niin juurtuneita samoihin kaavoihin ja paikkoihin matkustaessamme?

Muotoillaanpa asia näin: haluatko matkalta palattuasi tuntea, että olisit vieraillut jossakin kohteessa vai haluatko tuntea, että olet kokenut kyseisen paikan? Jos olet kanssamme samalla aaltopituudella, valintasi on ehdottomasti näistä jälkimmäinen vaihtoehto. Tämän tunteen saavuttaminen vaatii kuitenkin itseltäsi erilaista lähestymistapaa matkustamiseen: avautumista muille kulttuureille, uusille kokemuksille ja erityisesti ympärilläsi oleville ihmisille. 

Tässä meidän ehdotuksemme merkityksellisempään Thaimaan matkaan...

Matkusta jälkiä jättämättä
Emme voi kiistää, etteikö matkustaminen rasittaisi paikallisyhteisöjä ja ympäristöä. Ihanteellisessa maailmassa matkustamisesta ei aiheudu minkäälaisia jälkiä, mutta tähän tavoitteeseen on vielä matkaa. On kuitenkin monia tapoja, joiden kautta voit tukea sitä yhteisöä, jossa vierailet: 1. Yritä käyttää suurin osa rahoistasi paikallisesti. Sen sijaan, että söisit ketjuravintoloissa, syö katuruokaa ja shoppaile toreilla ja pienissä myyntikojuissa supermarkettien sijaan. 2. Jätä mahdollisimman vähän jätettä. Älä kuluta liikaa ja tee ostoksia vastuullisesti. 3. Osallistu vapaaehtoistöihin. Vaikka olisitkin lyhyemmällä lomalla, eikä sinulla olisi aikaa osallistua viikon tai kahden mittaiseen vapaaehtoisprojektiin, on silti olemassa monia tapoja tehdä hyvää. Liity esimerkiksi roskienkeruuhankkeeseen - se on yksinkertaista ja säästää ympäristöä!

Anna matkustamisen kasvattaa ja opettaa

Matkustaminen on yksi parhaista tavoista oppia uusia asioita. Oppia voi monessa muodossa, mutta yksi meidän suosikkikokemuksistamme Thaimaassa on tutustua maan pohjoisosien heimoyhteisöihin. Lähde useamman päivän vaellukselle tiheiden metsien ja kauniiden kukkuloiden halki. Vaelluksen aikana vierailet useammassa eri kylässä, joista jokaisella on oma kielensä, perinteensä ja pukeutumistyylinsä. Opit mm. paikallisia kalastustekniikoita sekä tekstiilien valmistusta. Tällaiset aidot paikalliskokemukset ovat paras tapa kasvattaa ymmärrystä ja kunnioitusta muita kohtaan. Et ole tällöin pelkkä turisti, eivätkä he ole vain isännän roolissa, vaan teistä tulee ystäviä. Tarkastelemme usein maailmaa pelkästään länsimaisesta näkökulmasta keskittyen eroavaisuuksimme ja siihen, kumpi elämäntapa on toista parempi. Mutta kun olet oikeasti tekemisissä erilaisten ihmisten kanssa, huomaat, että meissä kaikissa on paljon enemmän samaa kuin alunperin ajattelit.

Näihin oivalluksiin pääsemiseksi meidän on opittava poistumaan omalta mukavuusalueeltamme. On ihan luonnollista pysytellä niissä jutuissa, jotka ovat meille tuttuja ja turvallisia, mutta tällöin emme pääse lähelle paikallista elämää. Siksi voi olla (ainakin alkuun) helpompaa liittyä mukaan pienen ryhmän joukkoon, kun tavoitteenasi on haastaa itsesi ja tehdä matkastasi merkityksellisempi. Näin tunnet olosi turvallisemmaksi ja lisäksi pystyt jakamaan kokemuksesi muiden reissaajien kanssa eri puolilta maailmaa. 

Toinen tapa oppia uutta, on paikallisen oppaan kautta. Kun vierailet historiallisissa kohteissa, suosittelemme maksamaan opastetusta kierroksesta. Sen lisäksi, että maksamasi raha pysyy paikallisyhteisössä, saat usein paljon yksityiskohtaista tietoa. 

Kokeile ekoturismia
Suuri osa matkustamisesta aiheutuvasta jätteestä ja saasteista aiheutuu paikallisesti, hotelleista ja hostelleista, jotka priorisoivat omia tulojaan ympäristön sijaan. Viime vuosina tälle on syntynyt vastaliike, jossa majapaikoilla on todella merkittävä osa paikallisen luonnon ja ympäristön säilyttämisessä matkailun tuottamien tulojen avulla. Valitsemalla oikeanlaisen hostellin, sinun on helppo edistää kestävämpää matkustuskulttuuria.

Ruoka on elämän parasta antia

Ruoka on melkeinpä aina yksi suosikkikokemuksistamme maailmalla ja Thaimaassa hyvää ruokaa on tarjolla kirjaimellisesti KAIKKIALLA. Meidän vinkkimme on, että kysyt ruokasuosituksia tapaamiltasi paikallisilta. On hyvin mahdollista, että päädyt kokeilemaan jotain, mitä et olisi ikinä muuten maistanut. Ja vaikka ruoka ei olisikaan mieleesi, se avartaa taatusti makuaistejasi. 

Muista myös vierailla paikallisilla toreilla, joita löytyy useimmista kaupungeista. Skippaa raaka kala ja liha, ja osta sen sijaan thaimaalaisia hedelmiä. Thaimaan kansallishedelmä, mangostani, on luultavasti jotain, mitä et ole koskaan aikaisemmin nähnyt tai maistanut. Kovaa ja paksua kuorta ei voi syödä, mutta kirkkaan valkoinen hedelmäliha maistuu makealta ja virkistävältä - ja muistuttaa maultaan hieman litsin, persikan ja ananaksen sekoitusta. 

Jos haluat vielä syventää ymmärrystäsi thaimaalaisen keittiön saloista, suosittelemme osallistumaan ruoanlaittokurssille. Se on myös paras matkamuisto, jonka voit antaa itsellesi, sillä opit uusia reseptejä ja voit valmistaa niitä myös kotona. 

Ja tietysti viimeisenä: katuruoka! Kuvitteletko mäkkärin tarjoavan parasta pikaruokaa? Think again! Thaimaa on todellinen katuruoan maailmanmestari - se on halpaa, tuoretta ja täynnä makua.

Meaningful travel in Thailand - Street food preparation at food market - Blog - KILROY

Irrottaudu digitaalisesta maailmasta

Oletko koukussa puhelimeesi ja sosiaaliseen mediaan? Matkustaminen on erinomainen keino päästää irti kaikenlaisista notifikaatioista ja pakonomaisesta tarpeesta käydä läpi kaikki some-kanavat vuorotellen. Puhelimen voi toki sulkea missä tahansa, mutta erittäin helpoksi sen tekee, kun vierailet paikoissa, joissa ei ole tarjolla kunnollista Internet-yhteyttä. Esimerkiksi Pohjois-Thaimaan Chiang Mai on tällainen paikka - kyseessä on erittäin rauhallinen ja uskomattoman kaunis alue, joka myös ansaitsee täyden huomiosi.

Puhelinta tai nettiyhteyttä ei ole tietysti pakko kokonaan sammuttaa, mutta se helpottaa hetkessä elämistä, kun mikään ulkopuolinen häiriötekijä ei vie huomiotasi ympärilläsi vallitsevasta kauneudesta. Samalla saat tilaa omille ajatuksillesi ja meditoinnille. 

Vapaaehtoistyöt tuovat lisämerkitystä matkallesi

Vapaaehtoistyö on loistava tapa tutustua kohdemaasi kulttuuriin ja antaa takaisin paikallisyhteisölle. Thaimaassa tarjolla on useita erilaisia ​​projekteja, olipa kyse sitten villieläinten suojelusta tai yhteisöprojekteista. Villieläinten suojelu Elephant Rescue and Education Centerissä on yksi suosituimmista vaihtoehdoista, ja hyvästä syystä. Keskuksen eläimet on pelastettu turistialueilta ja salakuljettajilta, joten monilla eläimillä on takanaan kaltoinkohtelua ja vankeudessa elämistä. Norsuja ja muita eläimiä hyödyntäviä turistiansoja on maailmalla paljon, joten varovaisuus myös vapaaehtoisprojektia valitessa on aina suositeltavaa. Tämän projektin osalta voimme kuitenkin taata, että rahat menevät hyvään tarkoitukseen ja että norsuilla on hyvät oltavat: eläimillä on massiiviset aitaukset, jotka pyrkivät muistuttamaan luonnollista elinympäristöä.

Jos villieläinten parissa työskentely ei ole sinun juttusi, ehkä yksi Hua Hinin projekteista on sinua varten. Täällä voit osallistua esimerkiksi paikallisten asuntojen, koulujen ja muiden kylän tilojen kunnossapitoon ja rakentamiseen. Vaihtoehtoisesti voit tehdä vapaaehtoistöitä koulussa, jossa autat lapsia oppimaan englantia. 

Hanki uusia taitoja

Jos haluat yhdistää (Thaimaan) matkaasi uusia oppeja ja taitoja, Upskill-kokemuksemme tarjoavat juuri tätä. Osallistu esimerkiksi koodausleirille Koh Phanganin saarella, jossa opiskelet koodauksen ja datatieteen perusteita ihanteellisessa ympäristössä. 

Apua Thaimaan matkasi suunnitteluun?

Ota yhteyttä, niin aloitetaan matkasuunnittelu yhdessä!

Ota yhteyttä

alt

Suunnittele oma matkasi

  1. Valitse unelmiesi kohteet ja tekeminen. 
  2. Me etsimme käytännön vaihtoehdot ja annamme tarjouksen.
  3. Saat henkilökohtaisia neuvoja ja ohjeita matkasuunnitelmaasi.

Tarkistamme, että reittitoiveesi on mahdollinen ja kerromme, kuinka saat eniten irti budjetistasi. Saat vinkkejä kohteisiin ja matkustamiseen ylipäätänsä. Suunnitteluapu on maksutonta eikä sido sinua mihinkään.

Aloita suunnittelu

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hakemasi sivu näyttäisi olevan kadoksissa. Jos et löydä etsimääsi, kysy meiltä apuja sivun alakulmasta.